Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chipdancer (törölt)

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A nagycsécsi esethez hasonlóan a pécsi, kézigránátos gyilkosságnál is kétféle lehetséges indíték kerül elő: vagy a rasszizmus ölt, vagy az uzsora-biznisz vezetett a tragédiához.  Beindult az ismerős kórus: Teleki László azt mondja, jobban odafigyelne a társadalom a…..
Barack Obama győzelme óta már nemcsak a hollywoodi sci-fik és vígjátékok világában néger az elnök. Mi meg szinte látjuk magunk előtt a whatreallyhappened.com Ku Klux Klan-kámzsás  munkatársait, ahogy két Missisipi-menti keresztégetés közben felpakolták honlapjukra ezt a…..
chipdancer (törölt) 2008.11.05 12:01:46
oázis, ne haragudj, de nem jól mondod.

Egy:
Négerezni, a "néger" szót használni csak itt Magyarországon lehet, mert ezt csak a magyarban mondják így, hogy "néger".

Kettő:
A néger szó a magyarban SOHA nem volt sértő és ma sem az. Egyszerűen így nevezzük a fekete bőrű embereket (afrikaiak vagy amerikaiak, mindegy). Nálunk sem négereket, sem másokat nem tartottak soha rabszolgaságban. A gyarmatainkon sem. MI IGENIS kimondhatjuk, leírhatjuk a saját országunkban, a saját nyelvünkön, saját weboldalainkon fórumozva hogy "néger", mert ebben a szóban semmi de semmi szégyellni való nincs!

Szégyenkezzen a fehér amerikai szemét, aki rabszolgának vitte és niggerezte a négereket. De nekünk a fehér déliekhez semmi közünk.

Három:
Magyarországon nincs akkora néger populáció, akik sértőnek találhatnák a néger szót HA az sértő lenne (de nem az). Ha az a pár néger aki itt él, tud magyarul, nem sértődik meg a néger szón, mert tudja, hogy ez nem sértő kifejezés. Aki nem tud magyarul, az pedig nem is érti.

Négy:
Te összekevered a négert a "nigger" szóval. A nigger valóban sértő, bárki és bárhol mondja ki. Azt nem illik használni se magyarul, se angolul.

A "nigger" (kiejtésben kb "nigeh") még a magyarul nem tudó füle számára sem hasonliít a "néger" (kiejtésben "néger") szóhoz. Leírva sem.

Ezért megsértődés csak a te képzeletedben létezik. Kérlek, ne írj butaságokat és ne akard rávenni a magyar anyanyelvűeeket arra, hogy teljesen oktalanul, értelmetlenül elhagyják a nyelv szavait.

Az indiánokat indiánnak nevezzük és nem natív amerikaiaknak. A négereket négernek. A kínaiakat kínaiaknak. A zsidókat zsidónak. A cigányokat cigányoknak. Ez így van rendjén, ezek a nyelvük szavai több száz éve. Azon múlik minden, hogy hogyan, milyen értelemben használjuk őket.

Természetesen vannak nem szalonképes, alázó kifejezések, amiket kerülni kell. Kultúrember nem nevezi niggernek a négert, sárgának a kínait, fókazabálónak az eszkimót és biboldónak a zsidót.
A néger szó viszont nem tartozik ezek közé.

Köszönöm hogy elolvastad!
Bár a közösségi szájt alapverziója ("WiW") még valamikor 2002 áprilisában indult el, a ma ismert változat, vagyis a Virgo által fejlesztett iWiW 2005 október 26-án élesedett. És az új funkcióknak köszönhetően (emailértesítés, rendszerüzenetek, üzenőfal,…..
w Olcsó húsnak 2008.07.10 06:00:00
Drágább lett a minden. Megyen fel az ára a benzinnek, attól akármi másnak, amit vinni kell, és az élelemé meg magától is, főleg mert benzint gyártanak belőle. Csináljon tehát valamit a kormány, nyergelje fel az árzabálót, aztán gyí. Különben dühbe jövünk. Legelőször is…..
Onlinemarketing blog Tegnap pont hu 2008.05.13 18:58:00
Ma kaptam egy érdekes linket, az egyik "futottak még" hazai portál impresszumát. (Érdemes nézegetni ezt a portált, hogy lássuk, milyen lehet és hova juthat el a Zoom.hu.) Ez a portál a Ma.hu. Ismerem, tudok róla, sőt, mintha már kampányban használtam is volna. De lássuk…..
Vacsoracsata - egy nő hajba kap önmagávalMég csak az első eheti főzésen vagyunk túl, máris megvan az eddigi legellenszenvesebb és legsportszerűtlenebb női szereplő.Ma a túlszerepeltetés ellenére aranyos Südi Iringón volt a sor, aki a kezdőkre jellemző bénázásai ellenére…..