Regisztráció Blogot indítok
Adatok
colors of the moonlight

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy 50 nm-es panellakás árából igazi csodákra lehet bukkanni! Nemrég összeszedtük azokat az ingatlanokat, melyeket ma a legalacsonyabb négyzetméterárral kínálnak a lakáspiacon. Az ingatlanok többsége természetesen a nagyvárosoktól messze, sokszor az északi, keleti és déli…..
colors of the moonlight 2014.06.30 07:03:26
Hogy mekkora csúsztatások és téveszmék vannak a kommentekben és a fejekben, döbbenet.

Én kicsit több mint 20 évet éltem (ott nőttem fel) vidéken (nyírség!) és majd másfél évtizede élek Bp-en. Nem igaz, hogy a vidék minden része élhetetlen! Nem igaz, hogy nem lehet tartalmas és nyugodt életet élni vidéken! Még a nyírségben is lehet élni bármilyen nehezen is megy át ez az információ egyes emberek agyán... én, akinek a gyökerei, háza ott van, kisebbségi szomszédokkal is, azt mondom, minden hozzáállás kérdése.

És igenis ma már Budapest az, ami élhetetlen, ahonnan épeszű embernek menekülni kell. Szmog, idegbajos embertömegek, az ember belét is kihajtó, magánéletet, egészséget semmibe vevő munkahelyek, zajszennyezés, stb, stb, stb. (jelzem értelmiségiként, piacképes szakmával rendelkezem)

Így most nekem is az a célom, hogy a 40-es éveimtől újra vidéken éljek, egy nyugodt, természetközeli, emberi életmódban.

Mindenhol a munkahelyeket hiányoljátok, és nem vagytok képesek másként gondolkodni. Nincs munkahely és nem is lesz, ezt kellene már megérteni, hogy ma már olyan világban élünk, ahol át kell értékelni és újra kell fogalmazni a munka fogalmát is. Az embereknek arra kell törekedni, főleg vidéken, hogy önfoglalkoztatók legyenek, annak bármilyen aspektusában. Az embereknek végre használni is kellene az agyukat és a kreativitásukat. Hozzáállás, talpraesettség, tenni akarás és hit kérdése.

S hogy rajtam kívül ki(k) az az "idióta", aki a nagyvárosi kényelem, komfort, lustaság helyett (a gyerekének is) az inkább a kicsit küzdelmesebb, munkásabb, de annál tartalmasabb és egészségesebb életet/életmódot válassza.... szeretném figyelmetekbe ajánlani a facebookon lévő Vidéken Újrakezdők csoportját, amely csoport pontosan ezen értékrend mentén működik és osztja meg azt a közös tudást, tapasztalatot, amelyek a vidéki (önellátó, önfenntartó) élethez kell.... sokan már meglépték ezt, sokan csak még tervezik (Bp-i panellakók is)... de a cél ugyanaz... a városi életet felcserélni, kisvárosi, falusi, tanyasi gazdálkodó életre... jelentem eme csoportnak már több mint 13 EZER! tagja van, és dinamikusan nő a csoportlétszám.... tehát van most 13 ezer ember akinek ugye a mai fogyasztói idióta társadalmi értékrend szerint elment az esze.... ezek szerint nekem is.... de köszönöm, én meg inkább ezt választom.... :))) - nyíségi/budapesti értelmiségi 30-as nőként... :)