Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sóvágó Ilona Rita

39 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Többször okoltam már a poroszos oktatást cikkeimben az álláskeresési problémákért, és ez most aktuális témává vált, ezért kifejtem, mi bajom van vele. Azt remélem ettől, hogy többen le tudják majd tenni a félelmeiket, beléjük nevelt gátlásokat az álláskeresés során.…..
"Ha elölről kezdhetném a gyermeknevelést, fenyegetés helyett festegetésre használnám kezemet. Példálózás helyett példát mutatnék. Nem siettetném a gyermeket, hanem hozzá sietnék. Nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék. Komolykodás helyett, komolyan venném a…..
Aranyosi Ervin: Érints meg! Érints meg, - kérlek, - ha kisbabád vagyok! Ölelj gyakran magadhoz, nélküled "megfagyok"! Ne csak pelenkázz, mosdass és etess! Puszild meg arcom százszor, ez így természetes! Ringass  két karoddal, nyugtasd meg lelkemet, öledbe bújva érzem, hogy az…..
„Az igazi szabadság akkor jő el, ha megszabadulunk a nyugati oktatás, a nyugati kultúra és a nyugati életmód uralmától.”Mahatma Gandhi ..
Gyerekek, akik a könyvek átlapozásával nemcsak hogy tudják, mi a könyv tartalma, de érzik az illatokat, hallják a hangokat, látják a képeket. Egy újabb megnyilvánulása az emberi csodának...  ..
Inspiráló vízió a tanulás jövőjéről, ahol a gyerekek egymás segítségével fedezik fel a világot és tanulnak egymástól. Az ehhez szükséges eszközöket és támogatást a "felhőkből" kapják... (A ted.com-on magyar felirattal is megnézhető! - Sugata Mitra: Build a School in th…..
Kerner Mariann: Ma még a tiéd Ma még teljesen a tiéd,Szeme éhesen kéri meséd.Ma még, ha fél hozzád fut,Két karod néki védelmet nyújt. Ma még esténkét betakargatod,Őt, ki néked éjjeled, nappalod.Ékes, szép szavakkal dicséred,Öleddel oltalmazod, s félted. Ma még le tudod…..
Rudolf Steiner. Több, mint Waldorf, több, mint alternatív oktatás...  ..
Vetier Pannipszichodinamikus mozgás- és táncterápiás csoportvezető, pszichológus, tanítónő Cseri Ágnes pszichodinamikus mozgás- és táncterápiás csoportvezető, óvodapedagógus, művészetterápiás csoportvezető Mit jelent az, hogy gyermek-táncterápia? A módszer, amivel…..
A blogotok admin felületén a Beállítások/Oldaldobozok menü fülre kattintva tudtok oldaldobozt hozzáadni, valamint szerkeszteni azok elhelyezését. A keltetőben (középső oszlop) találjátok meg azokat az oldaldobozokat, melyeket szeretnétek megjeleníteni a blogotokon. Az elemeknél a…..
Kevesen tudják, hogy Kínában naponta a nagycsoportos óvodákban és az általános iskolákban gyerekek százmilliói végzik azt az akupresszúrát, ami a látásukat javítja. Az alábbi videóból az iskoláskori szemromlást megelőző masszázst ismerhetjük meg és sajátíthatjuk el. ..
Ha a gyerekek kritizálva élnek,Megtanulnak megbélyegezettnek lenni. Ha a gyerekek ellenségeskedésben élnek,Megtanulnak veszekedni. Ha a gyerekek kicsúfolva élnek,Megtanulnak szégyenlősnek lenni. Ha a gyerekek megszégyenítve élnek,Megtanulják bűnösnek érezni magukat. Ha a…..
Nagyon érdekes könyvet olvastam a napokban. Bár szakkönyv, de annyira olvasmányos és egyszerű stílusra törekvő, hogy minden gyakorló édesanya bátran olvashatja.  A szerző több, mint 30 éve tanítja és gyakorolja a mozgásterápia, mozgáspedagógia különféle módszereit…..
Rövid és szemléletes példázat arről, hogyan tudunk hatékonyabban és tudatosabban viselkedni a gyermekeinkkel. ..
Doszpod Katajobb agyféltekés rajzoktató Mesélj egy kicsit a Művészházról, ahol tanítasz. A Művészház egy nagy álom megvalósulása. Fő célunk, hogy visszaadjuk az embereknek a rajzolás örömét és megmutassuk számukra, hogy sokkal többre képesek, mint ahogy gondolják…..
Ádám Olgasakkoktató, a Sakk-Ovi alapítója és vezetője Milyen típusú szülők viszik el hozzád a gyermekeiket sakkot tanulni?Egyrészt van egy csoport, akinek van valamilyen kötődése a sakkhoz, sakkozott gyermekkorában vagy éppen nem ment neki. Vannak olyanok is, akik azzal jönnek,…..
Csíki Mariann Óvodapedagógus, 15 éve gyermekjóga oktató, a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület vezetője, amely egyesület a nála végzett gyerekjóga-oktatók tevékenységét fogja össze. 2007-ben jelent meg „Gyermekjóga” című könyve. Óvodapedagógusként hogyan látod a mai…..
Beszélgetés a Summerhillben tanító Kékesi Szilviával a Pécsi Kulturális Kreatívok szervezésében! ..
Gyönyörű előadás Dr. Vekerdy Tamástól!  ..
Mennyire érvényesek ma is Szentgyörgyi Albert szavai az oktatásról! ..
 Ken Robinson megint... azokról az elvekről, amelyek ismerete nélkülözhetetlen az emberi elme kibontakozása szempontjából és arról, hogy az oktatási rendszer sajnos hogyan megy ez ellen. (A ted.com-on magyar felirattal is megnézhető! - Ken Robinson: How to escape education's death…..
Sir Ken Robinson nagyszerű stílusban előadott izgalmas előadása a személyre szabott tanulásról, és arról, hogyan teremthetjük meg azokat a feltételeket, amelyekkel kibontakozhat gyermekünk természetes tehetsége.  (A ted.com-on magyar felirattal is megnézhető! - Ken Robinson:…..
Otthonoktatásról megint (röviden)... Köszönet a videoért a vntv-nek! ..
Palya Bea arról, hogyan neveljünk boldog gyermekeket... Forrás: Felelős Szülők Iskolája ..
Hogyan fejlődünk, amikor csak azzal foglalkozunk, amit lelkesedéssel teszünk, amikor azt a tudást szívjuk magunkba, ami érdekel bennünket? Köszönet az interjúért vntv-nek! ..