Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Johnsson

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elvek és egyenletek A fizikai leírásban alapvető szerepet játszanak az egyenletek.  Ezen belül is differenciálegyenletek adják meg a mechanika, a kvantummechanika, az elektrodinamika, a termodinamika alaptörvényeit a kérdés azonban, hogyan definiáljuk a különböző törvényekben szereplő fizikai…..
Johnsson 2019.12.04 19:31:07
@38Rocky: Nekem úgy tűnik, hogy az elméleted nagyon "egyszerű" magyarázatot ad a részecske fizika több jelenségére, valamint választ kínál számos kérdésére is. Arra vagyok kíváncsi, hogy a fénysebességű forgás teóriája alapján vannak-e előre jelzéseid? Az elméleted "csak" magyarázatokat ad, vagy azon túl felvet olyan eddig ismeretlen "dolgokat", jelenségeket, részecskéket, erőhatásokat stb., amelyek igazolnák az elméleted helyességét?
Johnsson 2019.12.04 21:49:01
@csimbe: Szia csimbe,
Elolvastam 38Rocky mindegyik bejegyzését, tehát azzal tisztában vagyok, hogy az elmélete mely kérdésekre ad választ. A kérdésem arra irányult, hogy a teóriája alapján milyen további következtetések, előre jelzések fogalmazhatók meg, amelyek előre vetítenek eddig még nem ismert folyamatokat, esetleg részecskéket, hatásokat és így tovább...
Megvárom a válaszát.
Üdv.
 Bevezetés Einstein a gravitációt, az egyenletesen gyorsuló rendszerek tehetetlenségi erejével hozta kapcsolatba. Korábbi bejegyzésekben ( „Screw model for quantum electrodynamics” illetve „A részecske fizika nyitott kérdései „ ) kimutattuk, hogy a gravitáció értelmezhető forgó rendszerek…..
Johnsson 2019.06.28 16:18:01
Kedves 38Rocky, Tisztelt Professzor Úr,

Már jó ideje olvasom újra meg újra az írásaidat, teljesen magával ragad az elképzeléseid "egyszerűsége" és az írásaid ismeretterjesztő nyelvezete. Szóval néha már azon kapom magam, hogy értem is a lényegét az írásaidnak. :-) Na persze ebben van egy kis túlzás, de ahogy olvasom, tanulmányozom a bejegyzéseidet, arra ösztönöznek, hogy folyamatosan utána nézzek olyan dolgoknak, amikről eddig csak homályos fogalmaim voltak. Lásd: barionok, bozonok, kiralitás és társaik.
Aztán most meg oda jutottam, hogy végig olvastam minden bejegyzésed, itt is és a Qubit-en is, és már hiányoznak az új írásaid. Szóval ez egy visszajelzés szeretne lenni részemről, hogy nagyon élvezem az írásaidat, igen sokat tanultam belőlük, szimpatikus, hogy milyen tisztelettel emlékezel a fizika nagyjairól, és, hogy nem tekinted magad tévedhetetlennek.
Érdekelne, hogy fizikus társaid miként vélekednek az elméletedről? Milyen visszajelzéseket kapsz tőlük? Melyek azok a pontok, amelyeket vitatnak, mik az ellenérveik?
Vannak-e olyan tudós társaid, akiket meggyőzött az elméleted?
Van-e az elméletednek olyan pontja, amiben bizonytalan vagy, nem érzed stabilnak az adott állítást?
És akkor egy konkrét kérdés a fenti írásoddal kapcsolatosan:

"Külső energiára tehát nincs szükség a részecske képződéséhez, szükség van viszont egy kezdő lökésre a két ellentétesen forgó perdület (spin) létrehozásához."

Mi az a bizonyos kezdő lökés? Az nem számít külső energiának? Nem kívülről jön?

Nagy tisztelettel:
Attila