Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bárzsing

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elégedetlenség, párosítva a híresen alacsony fizetéssel, a nagy szakmai felelősséggel, az OMSZ vezetőségének morált romboló intézkedéseivel, kipusztítják az önbecsülést és a munka iránt érzett bármilyen szeretetet. Tisztelt Praxis!   Levelemmel a korábbi, "Trágár,…..
bárzsing 2015.03.25 12:43:32
@asztalosani:

Látod, ezért nem akartam veled vitatkozni. Hiába ír neked bárki, bármit, te képtelen vagy megérteni, hogy nem minden feltétlenül úgy van, ahogy te azt gondolod, és nem mindenki össze-vissza hazudozik. Amíg laikusnak véltél, sikerült normális hangnemet megütnöd. De most benne vagytok jó néhányan (te, mig, tempus, karcsibácsi, stb.) egy olyan öngerjesztő anyád-te anyád körben, amiből már nehéz kiszállni.(megjegyzem nem hiszem, hogy el lehet dönteni kikezdte, tipikus tyúk-tojás eset). Megértem, hogy védi mindenki az álláspontját, de ezt normális hangnemben is lehet. És ha nem forgatnád ki mások hozzászólásait, és nem tennél úgy, mint aki nem érti, akkor egy kicsit kellemesebb érzés lenne ezt a blogot olvasni.

Összefogáshoz:ez mind nagyon szép és jó, amit leírtál, de aki a te beadványodat olvassa, annak nem érdeke ezen változtatni.

Még mindig az ajánláshoz: egy szakemberek által összeállított lista, ami tanácsot ad a nem hozzáértőnek, hogy az adott helyzetben mit ésszerű tenni.Ezek az ajánlások nem azért vannak, hogy a ne vállalják felelősséget, hanem, hogy vészhelyzetben tudjuk, mit kell tenni.
Te voltál ezen kiakadva, az egyszeri embernek fogalma sem lehet erről, mert nincs honnan tudnia, és miért mondják, hogy ezért-meg-ezért minek mentőt hívni. Hát most legalább valami körvonalazódik. Józan paraszti ésszel tökéletesen lehet értelmezni az ajánlásban leírtakat. És ha ez mégsem sikerül, akkor hívja a mentőket, menjen az ügyeletre. De akkor, ha esetleg indokolatlan a kiszállás, ne kapjon hisztériás rohamot, amikor közlik vele, hogy ez felesleges volt. És azon se lepődjön meg, ha ezt nem egy jóindulatú mosoly kíséretében kapja. Én ne háborodjon fel azon, hogy tegnap a szomszédnénihez mennyi idő múlva ért ki a mentő.

A "valaki valahonnan leesik" :), ha jól emlékszem, benne van az ajánlásban.

Azért azt szerintem be lehet látni, hogy ha a gyereknek megy éjszaka a hasa, reggelre nem fog lebénulni.(Legalább is nem a hasmenése miatt)(Ne haragudj, most én sarkítottam).Mindig bepöccensz az értő olvasás hiányán, de azért néha te is gyakorolhatnád.

"Ha valaki valahonnan leesik" következtében esetleg intracranialis vagy más belsőszervi vérzése lesz, és te látod, hogy "alszik", akkor nem csak ezt látod. Tudatzavar: ha nem beszélsz hozzá vissza alszik, nehezen tudod ébreszteni, fel sem tudod ébreszteni. + amit egy laikus észrevehet: sápadt + verejtékes + hideg bőr + szapora, könnyen elnyomható pulzus = hypovolaemiás shock laikusok számára is észlelhető fizikális tünetei.(és persze még más kórképeknek, de te most ezt hoztad fel) És mielőtt nekem esnél, nem kell tudniuk, hogy ez most mi, de ezek a tünetek simán beleférnek a "rosszul lett" kategóriában, ami miatt mentőt szoktak és kell is hívni.

(És még annyit, hogy ne hívj a kedvesednek, mert nem vagyok az)
bárzsing 2015.03.25 14:58:06
@asztalosani:

A kommented első feléhez: Nem akarok ezen tovább rágódni, és a javaslatod nem akkora hülyeség. Akár az iskolában is taníthatnának ilyeneket, vagy legalább annyit, hogy mikor nem kell mentő (a példákat, amiket már sokan felhoztak). De ezek a tudnivalók, még mindig úgy gondolom, egy felnőtt, felelősség teljes, józan paraszti ésszel rendelkező embernek nem probléma.
(A fluxuskondenzátor nagyon tetszett)

A kommented második feléhez: azt mondod ezeket a dolgokat mind tudod, hát nekem erős a gyanúm, hogy te is csak a filmekből tájékozódsz ezen a téren (nettó baromságok)

Én azt hiszem ezen a blogon itt fejeztem be a hozzászólói pályafutásomat, legalábbis amíg ilyen a közhangulat.

Viszlát!