Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nerve

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolom, annak már akkoriban is egyértelműnek kellett (volna) lennie, hogy a '80-as évek+John Carpenter+Kurt Russell kombinációból valami bazijó sül majd ki, mégis voltak sokan, akik A dolog és a Menekülés New Yorkból ellenére sem szavaztak bizalmat neki. A Nagy zűr kis Kínában…..
Geekblog Open Grave 2013.12.09 08:00:00
A horrorfilmek remake-folytatás-prequel sújtotta univerzumában nem vagyunk elkényeztetve friss ötletekkel, így általában megelégszünk annyival, ha az elénk kerülő mű legalább saját szabályaihoz ragaszkodik, választott rendszerén belül működőképes, nem mond ellent önnön…..
Heten vannak már a Horror Cselendzsek, mint a bélontó, fejlevágó gonoszok. Ha jó geekekként hajlandóak vagytok egy hónapig mellőzni szociális kapcsolataitokat (ez nem lehet túl nehéz, nem mintha lennének olyanok), és csak arra koncentráltok, hogy minél több véres, lucskos,…..
Nerve 2013.10.31 14:48:11
Na, mostmár kurvára bosszantó, hogy nem tudok otthonról irni, hiába nézem mázsaszámra. Persze, csak félig komoly, nagyon élvezem, nyerni úgysem fogok. :)
Az elmúlt (mostmár) 14 napból:

21. The Conspiracy (2013)

Ez megint egy jobban sikerült ál-doku/megtalált cucc. Persze lehet, nekem van alacsony ingerküszöböm. Kis összeesküvés-elmélet kollázs után pár a témát csak szórakozásból követő arccal belevágunk a lecsóba. Megismerkedünk egy klasszikus "esettel", vagyis valakivel aki az utcán járókelők arcába hangosbeszéli a szellemhatalom
csúfságait, ébredésre szólitva a köz emberét.
Majd nyoma vész. A film alkotói (egen, a stáblistán is az állitólagos saját neveiket használják...) közül egyvalaki pedig kicsit egészségtelenül mélyre megy a kutakodásban.
SPOILER ON: a szerzők látták a Kill List-et és tetszett nekik) SPOILER OFF
Az utolsó percek miatt:

6/10

22. Wolf Creek (2005)

Ausztráliában fogynak a kenguruk, meg a turisták.
Kliséhalmaz, a láncfűrészek vágásnyomán, de egyedi erszényes hangulattal, kráterrel, meg egy meglehetősen reális gonosszal. Ezeket a pofákat nevezem én JÓMUNKÁSEMBER hentesnek. Teszik a dolgukat "tissztességgel", oszt így beza nincsen hová futni. Egyszeri megtekintésre ajánlott, de annyit tényleg megér.

5/10

23. Wrong Turn (2003)
Nem, nem az Abc sorrend miatt, egyszerüen, be sem ugrott volna ha az előbbit nem említem...Ugyanis kb. ugyanazt tudom elmondani róla amit arról, csak a helyszín nem annyira egzotikus ( bár szeretem az erdőt meg a magas fákat, hehe) de a bujkáló mutánsfamiliakft. szintén hatékonyan végzi a dolgát. Szóval a domboknak megint szeme van, hullanak az érett fiatalok a fáról, hús a frigóban, anyu meg pont úgy néz ki mint apu. Hogy lehetett ennek folytatásokat csinálni?

3-4/10

24. Razorback (1984)

Sokmindent nem tudok hozzátenni a blogon leírtakhoz, én is élek a gyanúval, hogy az egész 80-as évekbeli videóesztétika alapkövével állunk szemben, ami azért is bosszantó merthogy igencsak alábecsült és elfeledett alkotásról van szó.
Pedig kegyetlenül a helyén van minden itt, ami meg nincs, az szándékos és merész (főszereplő le-váltás, nem túl rejtélyes szörny). Ezúton is hatalmas köszönet és hála, hogy írtatok róla, jó 20 évig kerülgettem, azt hittem valami korai gyengezsenge.

10/10
Nerve 2013.10.31 17:18:13
Csukafejes a 80-as évekbe, valszeg a Razorback hatására. (ez még míndíg a múlt heti termés...)

25. The Toxic Avenger (1984)

Lúzer srácnak fogszabályzó helyett csak radioaktív trutyi jut, de sebaj, így legalább bosszút állhat elnyomóin, az edzőtermi pszichó/perverz/sorozatgyilkos/drogos/szolis yuppie-kon. Többek között. Ugyanis a baleset hatására megszületett toxikus hősnek kifejlődik egy speciális képessége a rendkívüli fizikai adottságain kívül: érzékeli a bűnt. És ha már érzékeli, meg is torolja azt.
Ez így leírva csak merész, de meg merem kockáztatni, hogy ez az általam látott egyik legfékevesztettebb film ever. Totális anarchia. Iszonyat vicces, tiszteletlen, abszurd, undorító, szószerint ürít mindenre ami konvencionális (egy filmtől aminek az első 5 percében szétfröccsenő kiskölökfej van, ne is várjunk kompromisszumot), elfogadott, vagy akár értékelhető. Mert ezzel az alkotással bizony újfajta érték született. És, hogy még furcsább legyen az összkép, a burleszk-erőszak szinte természetes velejárója egy, már-már perverz naívság, amivel főhőseit, ezen belül azok igazságérzetét kezeli. Paródia, de nemcsak horrorfilmparódia, itt bizony karóba van húzva az egész akkori (tini)életérzés, az államok politikája, a szépségkultusz, sajtó, éshát kb. minden ami közben az eszükbe jutott. Üres szavak, ezt látni kell!

nopont

26. Society (1989)

30 éves gimis tinifiú arra gyanakszik hogy nem ő hülye, hanem a tükör görbe. Lehetséges, hogy az egész családja egy titkos társaság tagja akik nem is rendes igazi (gazdag) emberek. És vajon az véletlen, hogy ő az egyetlen sötéthajú a családban?
Oké, ez is vagány volt, rengeteg hibája ellenére is.
Talán Cronenberg, főleg az akkori tudta volna tökéletessé varázsolni. Pl. a néhol esetlen szinészi játék úgy akár a javára is válhatott volna a filmnek.
A vége azért így is egy kellemes sohavisszanemtérő gumibőrnyúzásos horrornosztalgia. El is érzékenyültem. Hüpp.

8/10

Jajjdejó, beléphetek az eheti megnézettekbe, remélem még lesz időm ma leírni a maradékot...
Nerve 2013.10.31 21:44:02
Csukafejes után úszni kezdtem a régijókban. :)

27. Basket Case (1982)

Ez egy romantikus dramedy Duane-ről aki a falusi élet egyhanguságából testvérével a nagyvárosba költözik. Hamarosan eléri a szerelem is, de sajnos a tesó is vonzódni kezd ugyanahhoz a lányhoz, hiába próbálja meg el(bele)fojtani vágyait egy könnyedebb kapcsolatba(nőbe). Hogy mindeketten tovább tudjanak lépni végleg el kell szakadjanak egymástól, ami nehezen megy hisz egész életükben csak egymásra számíthattak az őket nem megértő világgal szemben. De tényleg.
Érti aki látta, a többiek meg nézzék meg, ha nem is föltétlenül a fennt leírtak miatt. :)
Régi lemaradás volt, nem csalódtam. Már le sem írom, hogy jó Cronenberg-es ez is. Ja, leírtam.

9/10 (mondjuk lehet ezeknél semmi értelme nincs pontozni, csak a kultklasszikok közti összehasonlítás végett lehet indokolt, önmagukban köröket vernek a mai mezőny nagyrészére)

28. Monkey Shines (1988)

Okossá tett kismajom siet mozgássérült hősünk segítségére, hogy visszatérjen az életkedve egy baleset utánamely kegyetlenül derékbatörte karrierjét és lelki/érzelmi világát is. Be is válik, egy ideig.
Romero egyik nem élőholtas, szerintem kisebb remekműve. Bár a minőség nem egyenletes, de hatásos darab, már az elejébe belefeledkeztem, remek a felvezetés, személy szerint rendkívül megindított a főhős kálváriája. Pedig az csak a kezdet volt...
Mellesleg nagy kár, hogy sokan csak ofdödedezőként ismerik Romerót. Én nagyon szerettem a Martint (kötelező vámpírfilm) a Crazies-t, a Halálos árnyékkal meg azt is bizonyította, hogy még (mánmeginezelsehiszem) Cronenberg-nél is jobban tud King-et adaptálni.

Mihez mérjem? Ha a Martinhoz akkor:
9/10

Pihenésképpen a sok jó közt:

29. Splinter (2008)

Az élethez nagyon ragaszkodó élősködővel veszi fel a harcot néhány fiatal, ezúttal viszont a klisékben gazdag szituációkat remekül fűszerezi a Kalifornia (a Brad Pitt-es, Duchovny-s) szerű felállás. Túszok, túszejtők, eggyütt egy szószerint kihalt bezinkút fedezékében próbálják megőrizni a hidegvérüket. Ezt is szó szerint kell érteni, ugyanis
tüskés "dolgunk" kifejeyetten testhőmérsékletre gerjed. Egy nagy pozitívum még: Shea Whigham kutyajól adja a titkon szentimentális rosszfiút.

6/10 (ha nem ekkor nézem, lehet még kap fél pontyot, az unalom nem legyintett meg közben egyszer sem)

Az utolsó, ezt már ma néztem:

30. Night Of The Creeps (1986)

Basszus, nincs már időm ma írni róla, holnap kifejteném ha lehet, mert ez nyerte a személyes cselendzsemet. :)
Geekblog Resolution 2013.06.19 06:00:00
Manapság alig van műfaji film, amiben ne lenne valami belsős poénkodás, posztmodern fricska, vagy metafikciós trükk – ellenben egyre kevesebb azoknak a száma, amik ezekkel tényleg kreatívan tudnak zsonglőrködni, nem csak megszokásból ülnek meg egy döglött lovat. Az utolsó, ami…..
Nerve 2013.06.20 18:38:44
@Rusznyák Csaba: Najó. Eddig törtem a fejem, de ennyi. Tippem ugyan van, de ideírni nem akarom, mégis milyen módon lehetne ezt kitárgyalni veled? Mert flusztrál. Nagyon.
Mellesleg a film így is remek volt, csakhát, na.
Geekblog The Wolverine trailer 2013.03.27 14:41:41
SNIKT! Van csorba bőven, amit a filmnek a katasztrofális előd után ki kell köszörülnie, és kétségkívül kapásból tökösebbnek, vagányabbnak, stílusosabbnak néz ki, mint az. Ráadásul vannak benne ninják. És szamurájok.UPDATE: Kijött még egy, az elsőtől picit különböző…..
Isten áldja a 3D-t. Na ezt se hittem, hogy valaha leírom. Pedig a 3D menti meg Peter Jackson feleslegesen hosszú, háromrészes új eposzának első fejezetét (meg majd a többit is, gondolom) attól, hogy vizuálisan a Barátok közt legintimebb pillanataira hasonlítson. A videotechnika még…..
Nerve 2012.12.12 21:59:53
@Rusznyák Csaba: Elvileg? Ezt olvastad valahol? Van még erről információd? Elég megnyugtató lenne tudni, hogy így van.
Nerve 2012.12.13 07:24:51
@Rusznyák Csaba: Hát, ja. De:
A két film vágása közben döntöttek csak a harmadik rész elkészítéséről, ez még lehet bíztató. Némi spekuláció után pedig arra a következtetésre jutottam, hogy az a bizonyos egy árva kép a második részből (Bilbó a kincsekkel-ez gondolom csak nem spoiler...) is azért került fel, hogy valahogy jelezve legyen, hogy eljutunk a történetben addig a pontig. Onnan meg már nem nagyon van hova húzni-nyúzni a mesét. Én bizakodom mindenesetre.
Újabb poszter a Carrie remake-nek, amit Stephen King híres című regényéből adoptáltak immáron másod ízben. Ezúttal az MGM berkein belül kerül bemutatásra a kirekesztett fiatal lány Carrie (Chloe Moretz) története, akire otthon és az iskolában egyaránt erős nyomást…..
A Rendezőportrék rovat mai vendége Francis Ford Coppola, aki megnyerte a Facebook oldalunkon történő szavazást a múlt héten. Egy hete az idősebb generáció tagjaiból választhattatok, most öt fiatal/fiatalabb direktor közül kerül ki a nyertes. (Darren Aronofsky, David Fincher, Bryan…..
Nerve 2012.09.03 15:32:58
@A nép fia: Hoppá,én nem azt csináltam?
De komolyan, elnézést, tényleg csúnyán túlreagáltam, sőt, nem kellett volna egyáltalán reagálnom, egyszerüen baromira szúrta a szemem, hogy ez az első komment valami után amin dolgoztak, munkát, lelket fektettek bele.
Bocsánat a személyeskedésért, nekem is van néhány barátom aki soha nem fog kibékülni a Keresztapa ritmusával és azt mondja, hogy hiába érdekes, hiteles mű, ha ennyire vontatott. Én soha nem éreztem annak, inkább kimunkáltnak és komótosan stilusosnak.
 Rettentően bízott a Disney a John Carter sci-fi fantasyban, úgy vélte, hogy az emberek csak úgy özönleni fognak a vetítésekre. A 30 millió dolláros hétvége általában jónak szokott számítani, de nem egy 250-300 millió dolláros film esetében. A stúdió erős marketinggel…..
Seth Grahame-Smith az elmúlt időszakban vált ismert névvé Hollywoodban. Bár a Büszkeség és a balítélet meg a zombik (Pride and Prejudice and Zombies) regényének a filmverziója megrekedt valahol a tervezési fázis elején, de az Abraham Lincoln: Vampire Hunter könyvének a mozis…..
Miután felmerült, hogy el fog készülni a Hobbit szóba hozták, hogy a Gyűrűk ura szereplői is fel fognak bukkanni a két részes előzményben. Úgy volt, hogy Aragorn is látható lesz, Viggo Mortensen azonban a  Movies oldalnak adott interjúban elmondta, hogy eddig még senki nem…..
Közeledve az Alkonyat negyedik részének a bemutatójához a stúdió egyre jobban rákapcsol a reklámokkal, a rajongók is tűkön ülve várják, hogy végre megrohamozhassák a mozikat. Ezúttal egy Jacobra koncentráló videót tettek közzé, szóval számíthatunk rá, hogy Bella, Edward…..
Nerve 2011.10.28 15:02:23
Filmdroid R kategóriás Wolverine? 2011.10.11 12:33:46
Az MTV-nek alkalma nyílt arra, hogy elbeszélgessen Hugh Jackmannel a követező Wolverine filmről, amiről már tudjuk, hogy a cél az, hogy egy komorabb és némileg durvább, erőszakosabb történetet akarnak összehozni. De van-e arra esély, hogy egy R kategóriás produkció szülessen?…..
Stephen Wooley jó ideje dolgozik azon, hogy a Byzantium vámpírfilmből legyen valami. Végül Moira Buffini forgatókönyvét elküldte Neil Jordannak, a komor hangvételű szkript elnyerte a rendező tetszését. A producer mosolya még szélesebb lett, mikor kiderült, hogy Jordan pont úgy…..
Nerve 2011.08.23 10:17:44
Nerve 2011.08.23 10:32:32
@koimbra: Őszintén: azért szeretek ide járni mert gyorsak, informatívak vagytok és ebbe bőven belefér egy kis kapkodás. :)
Geekblog Zöld Lámpás 2011.08.09 23:07:00
Zöld és gagyi, mi az? Ó, csak Martin Campbell újabb hamvába holt próbálkozása arra, hogy bebizonyítsa, nem csak James Bondot tud jól rendezni. Hollywood legfrissebb gigantikus pénznyelője a sebtében, több író több különböző szempontja alapján összegányolt, szív és lélek…..
Nerve 2011.08.11 00:00:35
@mesko: Talán ha Peter Sarsgaard karaktere nem volna benne... de így senkinek igazából. Sajna.
Filmdroid Twixt előzetes 2011.08.02 21:28:31
Francis Ford Coppola következő filmje a Twixt horror lesz, amiben Val Kilmer játssza a főszerepet. Kilmerre két dolog férne rá igazán: egy fogyókúra és egy főszerep. A színész mostanában inkább a B kategóriában érzi jól magát, mintha lemondott volna arról, hogy visszatérjen a…..
Mimi Ledert szerződtették le a Nyugaton a helyzet változatlan (All Quiet on the Western Front) megrendezésére. Leder inkább a tévés alkotásokat részesíti előnyben, anno a DreamWorks a hölgyet kérte fel a stúdió első mozifilmjének ledirigálására, a Peacmaker után jött a Deep…..
Nerve 2011.07.27 13:46:44
@Fatal Error! System Halted!:
Hiba! Ha nem is végzetes: Folytatás volt, nem remake. Mellesleg legyen lassan vége lesz ennek az egész rimék/szikvel/prekvell/nemkell dolognak, mert hiába készülnek jó, eredeti filmek most is az embernek elmegy a kedve ezek keresésétől is a szardömpingben.
A stúdió éppen a negyedik Pókembert próbálta megvalósítani, de a forgatókönyv táján támadt gondok miatt tolódott a forgatás, ezért úgy döntöttek, hogy lefújják az egészet. Ekkor derült ki, hogy a  negyedik felvonás után eleve újra akarták kezdeni a franchise-t,…..
Filmdroid Horrorkibeszélő 2011.01.27 01:27:00
A kategóriától B (vagy ha jobban tetszik ZS) kategóriáig. Régi kedvenc horrorfilmektől a remake-ekig. Színészek, rendezők, sikolykirálynők...
2008 telén jelentették be, hogy a DreamWorks fogja megvalósítani az Oldboy amerikai változatát. A rendezést Steven Spielberg vállalta be, a főszerepet Will Smith-re osztották és bőszen hangoztatták, hogy nem remake lesz, hanem Nobuaki Minegishi és Garon Tsuchya mangája alapján…..
Nerve 2011.07.06 12:41:58
George Miller élete legnagyobb sikerét aratta a Táncoló talpak (Happy Feet) animációs filmmel. Miután az Igazság Ligája (Justice League of America) befuccsolt betervezte a Mad Max 4-et, aminek a forgatása tolódott, de azért énekeskedvű-táncoslábú pingvinek  visszatérését…..
Nerve 2011.05.27 12:24:48
@koimbra: Nekem a kedvenc animációs filmem. Persze, vidám, jó móka, táncolnak dalolnak, de: a nem kicsit posztapokaliptikus mivolta magasan emeli a hasonló alkotások fölé és nem utolsósorban hihetetlenül cinikus a végkifejlete is. Nemcsak a műfajhoz képest.