Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lacza Mária

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szakállas viccel élve rögtön vissza is lehetne kérdezni: Miért, jó? Nos, a mai poszt alapján vannak bőven előnyei az ottani életnek. Ráadásul a mai válogatás annyiból is kilóg a Tíz dolog-sorozat többi része közül, hogy nem egy ember, hanem az ottani egyik magyar közösség…..
Lacza Mária 2018.03.20 10:09:58
@Din Serpahis: Gondolom itt elsz, hogy ennyire kepben vagy a helyieket illetoen :-)
Lacza Mária 2018.03.20 13:15:01
Igyekszem sok kommentre valaszolni egyben, bocsanat nincs ekezetem....

Az idojaras: ez van, valaki szereti, elviseli, valaki nem. Nyilvan nem kellemes az 50 fok, de take it or leave it.

Azért van egy másik oldala is Katarnak a totális megfigyelés...

A “nagytestver” effektus, ahhoz hogy biztonsagban erezd magad, kellenek szabalyok es kellenek akik ezt betartatjak. Europa, Magyarorszag is be van kamerazva… szoval ezt a cikket mar a megjelenesekor sem ertettem…. En inkabb elek egy olyan orszagban, ahol vannak szabalyok ( en ennek semmifele hatranyat nem erzem, nem allit meg a rendor 2 percenkent, hogy fitogtassa a hatalmat es a mindennapi frusztraciojat rajtam elje ki ), mint egy olyanban, ahol folyton korul kell neznem, hogy nem fog-e leutni, kirabolni valaki. Siman mindenki tudja a szabalyokat es betartja azokat jol felfogott erdekeben, kulonben repul es otthon a csalad ehen hal….. Hozzateszem itt hajnali 2 kor is beszallok barmelyik autoba, ha nem talalok taxit es biztos vagyok benne, hogy oda fog elvinni, ahova en szeretnek eljutni. Legfeljebb kozben meghallgatom, hogy menjek hozza felesegul, mert akkor nem kellene taxira vadasznom :-D

Nagyon sok helyi dolgozik, nok is, allami cegeknel, magancegeknel, miniszteriumokban….. Egyre inkabb eloterbe kerul a helyiek foglalkoztatasa, ami jo. Nyilvan nem mind, de mashol is vannak lustak. Erre az tanultam meg, hogy nezed meg ujjaidat, azok sem mind egyformak. Amugy azt kell, mondjam velem mindig nagyon udvariasak, ugyfelkent is, az utakon is.

“ És semmi "érdekes" információ nincs benne, ez pont az a kép amit Katar közvetíteni szeretne magáról.”

Ezt mi irtuk, itt elo magyarok, mi igy erezzuk magunkat itt. Senki nem kenyszeritett minket arra, hogy ezt a kepet kozvetitsuk Qatarrol. Sajnalom, ha ez nem hordoz informaciot. Nyilvan ez sem a paradicsom, vannak nehez dolgok, idegesito dolgok, de ez a cikk most nem errol szol.
Lacza Mária 2018.03.20 13:56:50
@P.Elliot: Meg egyszer probalkozom, senki nem irta, hogy ez itt a paradicsom. A cikk cime " Miert jo Qatarban elni ? " nem pedig az, hogy "Milyen Qatarban elni ? "
Nem kéne ezeréves népszerű cikkeket előbányászni egy erről a felületről deklaráltan távozó blogról. Tessék írni sajátot.     Támogasd a távozó újságírók új lapját!  https://tamogatas.telex.hu..
Előre figyelmeztetlek, hogy most elgurult nálam a gyógyszer és a szövegben súlyos megállapításokat fogok tenni nem egyszer nyomdafestéket nem tűrő alpári stílusban. Számomra itt ért véget az akadémista díszmaszlag és a mindenhez ultraliberális megmagyarázósdi-belemagyarázósdi. Ha nem tetszik, akkor…..
Lacza Mária 2016.06.16 19:33:17
@monddazigazatmar: azt mondanám inkább, hogy túl nagy a szabadság és nem nôttünk még fel hozzá. Ez nem csak Magyarországra érvényes, hanem nagyon sok nyugati országra. Véleményem szerint sokkal szigorúbb büntetések kellenének néhány bûncselekmény elkövetése esetén, ami elvenné a többiek kedvét a hasonlók elkövetésétôl. Számomra döbbenetes, hogy az elmúlt idôszakban azt tapasztaljuk, hogy szinte intézményesen szemet huny pl a nemi erôszak felett egy magát fejlettnek és kultúrálisan más kontinensek népeinél különbnek tartott országban a közvélemény jórésze és az áldozatot hibáztatja. Ami a legszomorúbb, hogy nagyon sok nôtôl olvastam ilyen kommentet. Soha semmilyen körülmény nem jogosít fel senkit az erôszakra. Elképzelése nincs az erôszak elkövetôjének, hogy tette milyen közetkezményekkel jár az áldozat jövôbeni életére nézve.
Lacza Mária 2016.06.16 20:58:04
@monddazigazatmar: 1. Nem kellene kiabálni.
2. A mindenki hülye csak én vagyok helikopter nem szimpi.
3. Igen, a szülô felelôssége, hogy ilyen-olyan módon irányt mutassanak a gyereküknek.
4. Akkor sem jogosít fel senkit semmi a nemi erôszakra, ha a lány ittas stb.
5. Egy sztriptíz bárban a lányokat megerôszakolják ? Nem Hinném. Pedig hát....
Satyrant Felemás dolog közbiztonságról írni manapság, tekintve a jelenlegi európai és közel-keleti helyzetet, de úgy érzem, ezáltal némi rálátást adhatok arra, hogyan élnek az öböl menti országok lakói, és köztük én is...
Lacza Mária 2016.02.24 19:40:03
@Mr. Neutron: én teljesen egyetèrtek vele. Igazából olyan dolgokról mondasz le a biztonság érdekében, amelyek nem jelentôsek. Legalábbis számomra nem fontos, hogy a szerelmi életemet az utcán èljem, hogy fullrészegen vezessek, zsebtolvajlás sem a szakterületem..... Viszont hajnali kettôkor is nyugodtan beszálltam bármelyik autóba az utcán amíg nem volt kocsim és éppen nem jött taxi, mert tudtam, hogy oda fog elvinni, ahová kérem, nem fog molesztálni stb.
Határátkelő Ahol a homok az úr 2016.01.12 06:40:00
Tisztában vagyok vele, hogy az elmúlt napokban elég sok iskoláról szóló poszt jelent meg, de olyan ritkán van az embernek alkalma bepillantani egy teljesen eltérő kultúra oktatási rendszerébe, hogy ma is egy sulis írás következik, méghozzá Ágié egyenesen Katarból. (Ági korábbi…..
Lacza Mária 2016.01.12 20:44:01
@London2009: Biztosan Qatarban voltál ? Fel kellett venni a csadort ? Nem rémlik, hogy valaha lett volna rajtam abaya ( nem csadort viselnek, hanem abayát ), pedig itt élek egy ideje és férfi kísérô sem volt még elôírás soha.....
Egészen különleges helyre kalauzol el minket Ági, aki egy katari (egészen pontosan dohai) iskolában tanít testnevelést. Tapasztalatai még akkor is érdekesek, ha az intézmény nem egy klasszikus arab suli, hanem egy nemzetközi hely, ahol a nyugati és a helyi kultúra keveredik…..
Lacza Mária 2015.12.07 23:10:33
@33621: nem én vagyok a poszt írója, de itt élek.Qatarban. Ezért bátorkodtam reagálni. Pl. Svájcról nem nyilatkozom, mert soha nem jártam ott, nincs ottani tapasztalatom, így szerintem nincs jogom véleményt formálni az ottani életről.
Lacza Mária 2015.12.08 06:48:53
@skye8: Akkor is o
Lacza Mária 2015.12.08 06:49:12
@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Altalanossagban nem gondolom, hogy akar Magyarorszagon a no es a ferfi teljes mertekben egyenjogu. Nem is kell szerintem annak lennunk. De altalanossagban mondhatom azt, hogy minden magyar ferfi alkesz, veri az asszonyt es nemi eroszakot kovet el ? Szerintem nem. Valakinek tetszik, masnak nem, ennyi. En pl Angliaban nem elnek, mert nem erzem biztonsagban magam ott. Szep napot :-)
Labdarúgó-világbajnokságot rendez, a fűtést jóformán csak hírből ismerik, a KRESZ egy vicc, a legbiztonságosabb ország egyike, szegény Malacka viszont a cenzúra áldozata lett – mi az? Hát persze, hogy Katar, ahonnan Diana küldött posztot. Kilátás a házunkból, toronyház a…..
Lacza Mária 2014.06.25 20:27:05
@ Emumadar www.facebook.com/groups/262129733807518/?fref=ts

Szia, ha gondolod keress meg priviben, talán tudok 1-2 dologban segíteni.