Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simple observer 2.0

0 bejegyzést írt és 366 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Fideszes bosszúállók 2014.11.05 08:32:36
Ne véts. Legalábbis ne akkorát, hogy politikai ellenfélként indulsz A Párt jelöltjei ellen. Ezt tanuld te meg kedves idióta, aki még mindig a határokon belül képzeled jövődet és boldogulásod. Tudom, tudom, a Legfőbb Pufi szerint senkit nem hagyunk a zútszélén, sőt mi több, a…..
simple observer 2.0 2014.11.05 18:22:17
@Sir Bates dö Hól:

Gondolkodtam,hogy megadom a helyes valaszt, de aztan lattam, masok is tuti a.-ra, öööööö akarom mondani tuti 1-esre vettek....

Amugy meg az ilyen Imola, Geza es egyeb csekelyertelmuekrol mindig a regi klassszikus jut eszembe:

"Ever had a conversation
That you realise you've had before?
Isn't it strange?

Have you ever talked to someone
And you feel you know what's coming next?
It feels pre-arranged

'Cause you know that you've heard it before..."

Regi kellemes, egyszeru de tempos, alulertekelt szam (0:30-tol erdekes igazan):
www.youtube.com/watch?v=6VpwTujzBRs
simple observer 2.0 2014.11.06 00:00:30
@Sir Bates dö Hól:
Volt mar, hogy gondolkodtam, hogy belinkelem manapsag, mert az oroszok nagyon probalkoznak szerte Europaban vadasz es bombazo gepekkel. Vagyis passzolt is volna...
Nagy dilemmában van pártunk. A betört székházablakok üvegcserepein toporogva azon tanakodnak, vajon mit hazudjanak ma az este újabb tüntetésre készülőknek a netadóról? 1: Mert ugye volt az, hogy a fegyveres testületek látványos béremelésére kéne forrás, mire személyesen…..
Szabadság, nertársak! Az van minekünk, meg a sok forradalmi emlék. Jah, legalább az legyen, ha már jelenkorunk forradalmárai sajátos értelmezést adnak a forradalomnak. Itt van nekünk PötiPeti, aki külügyminiszterként érkezett Ámerikába, és hősként tért haza. A kettő között…..
He! Te ott a nagy vízen túl! Ez most komoly? Mikor olvastam a saját barokk kunyhómban eltévedtem, mert kiejtettem kezemből a teremgarázsból az emeleti hálókhoz vezető térképet. Mondtam is az asszonynak, holnap majd azzal jöttök, mi sem mehetünk Ámerikába, mert fater kartellezésel…..
simple observer 2.0 2014.10.18 23:01:26
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

En is epp most olvastam a cikket, es nem birom abba hagyni a rohogest! :D:D:D

Angela 3 hetre lekapcsolja a villanyt az Audi-nal, a magyar nemzetgazdasag meg osszeszakad.

Na ja! Europa legerosebb gazdasaga, meg Mo. jobban teljesit. Viktorka rendszeret meg az a gyar tartja lelegezteton, ameltiket meg a patas szervezte ide...

Hu de kinos, hu de kinos,
Huuuuu de kinos...

www.youtube.com/watch?v=4KCD1eahFSU
Én már megtettem, amit megkövetelt a szűkebb haza, elmentem és szétosztottam kinek kinek érdemei szerint ami jár. Azt hittem innentől csak a punnyadás, a kakaspörkölt őrzése lesz napirenden, izgalom sehol, a Gyurcsány verés és Váradi András tragédiája is megvolt tegnap, nem…..
simple observer 2.0 2014.10.13 18:55:21
Csak beleolvasgattam a hozzaszolasokba, es este sem lesz sok idom, reagalni, de azert talan jut idom...

Az eredmeny kb. realis. Es ebbe belertem, az ellenzeki partok allapotat(1), helyzetet(2), a szavazoi erdektelenseget, megfelemlitettseget, vagy eppen a kilora vett szavazatokat.

Miskolcon pl. 10000Ft-ot kaphattak nyugdijasok, akik kertek. Korabban 100-as, vagy 1000-es szamban osztottak laptopokat. Gozerovel ment a romak-elleni kampany (a Beke-szallo temaja kapott publicitast, illetve a kitelepulesi tamogatas). bizonyara nem veletlen, hogy mig a szomszedban (Ozdon) Jobbik adja a polgarjenot, addig Miskolcon meg a 'csak' MSZp es DK altal tamogatott jelolt is majd' 2x annyi szavazatot kapott, mint a jobbikos.

Arra nem ternek ki, hogy boldogabb orszagokban a pl. felmilliarddal zsarolo minielnokt, es partjat a francba kuldenek el, es nem szinte mindenhol ujravalasztjak.

Az ellenzeki partok allapota, es helyzete viszont elegge erdekes. Es azon is erdemes szerintem ezeknek a partoknak elgondolkodni, hogy melyiknek milyen kiut van, ha egyaltalan...

Az Egyutt pokolian nehez helyzetben van: a kampany vegere gyakorlatilag osszeszakadtak. Bajnai 'brillians' modon eppen ekkorra idozitette bucsujat, es hat az sem jott nekik jol, hogy mikozben olyan nagyon vertek az asztalt a XIII. keruleti helyekert orszagos balhet generalva es ok akartak jelolni a fopolgarmester-jeloltet, akozben annak ilyen, utolso pillanatban valo visszahivasa meglehetosen rosszul veszi ki magat.
Megyei kozgyulesek tekinteteben 11, vagy 13 lista mellett sem tudtak EGYETLEN jeloltet sem nyerni. Csak osszehasonlitas keppen, az LMP 5 listval 5 kepviselot produkalt.
Kulon pikans volt, hogy epp az olyan Egyutt-kozeliek, mint a 444, vagy mint itt Fabius, apritottak pl. Falust.

Bizonyos tekintetben a DK valoban a valasztas (egyik) nyertesenek tarthatja magat. Orszagosan a 4. partta nottek ki magukat, es hat emberuk onkormanyzatokba kerult, ami lokalisan segithet a tovabblepesben. Masreszrol azonban nem sikerult olyan remekul a produkciojuk. Bp.-i infokat nem tud(hat)unk, igy nehez barmit mondani errol, bar a kulonindulos keruletek eredmenyeit lehet az EP-eredmenyekhez hasonlitani (nem tettem meg), de orszagosan elmaradt az MSZP mogott. Megyei listas jeloltjeik szamaban kb. 20%-nyi kulonbseg volt, am a szocik 2.5-3x annyi kepviseloseget szereztek, mint a DK.
Ezzel egyutt a DK sokkal jobb helyzetben van, mint akar csak nehany honappal korabban is. Azt gondolom, hogy az Egyutt nehezen tud majd megmutatkozni a jovoben, vagyis a Koalicionak sokat jelenthet ertelmisegi holdudvar tekinteteben, ha nem igen lesz masik, legalabb valamelyest is liberalis part. Bizonyosan erdekes versenyuk lesz a szocikkal.

Az MSZP akar szinten nyertesnek mondhatja magat. A tobbiekkel osszevetve megerositette pozicioit (szamokat feljebb).
Ugyanakkor Tobias helyzete kozel sem olyan rozsas, mint Mesterhazie volt. Neki nem egy rosszul betajolt Bajnaival, hanem egy joval nagyobb kaliberu, es (talan) meg mindig erosodoben levo Gyurcsannyal kell megbirkoznia. Aligha veletlen, hogy mikozben igazabol az Egyuttel voltak osszetuzeseik pl. Bp.-en, megis o kapasbol Gyurcsaynak ment neki. Kerdes, hogy Tobias tavolmaradasat az erdemi kampanytol, hogyan tudjak 'jol' eladni a valasztoknak.

Vegul pedig az ellenzek allapotarol altalaban.

Az nem fog mukodni, mint ahogy nem is mukodott az elmult ket orszaggyulesin, hogy majd jon egy uj, szeplotelen part es akkor azok majd hip-hop megnyerik a valasztast, plane 2/3-dal! A jellenlegi ellenzeki oldalon sincs egy kanyi vas se. Kettejuk meg allami tamogatast sem kap, hiszen meg frakciojuk sincs. Rovid epitkezes mind az LMP, mind az Egyutt eseteben viszonylag sikertelennek mondhato. A DK hosszuhajraja meg joval konnyebb volt ugy, hogy az ex-mszp-sek parlamenti kepviselok maradtak a 4 ev soran.

Nem varok jobboldali szintu szervilizmust, de amig az ellenzek oldalan az allando fanyalgas, kenyeskedes, messiasvaras, a masik (vagy akar sajat emberunk: Falus) kifigurazasa izgalmasabb lesz, mint a kormanyzo parttal foglalkozas, addig ne is almodozzon senki a Kedves Vezeto levaltasarol, a rendszere lebontasarol!
simple observer 2.0 2014.10.13 23:11:35
@V-PORT:

Az idozites csak egy dolog, de szerintem a raaggatott karakter volt alapvetoen hibas, amint ezt mar sokszor szova tettem.

Teljesen mindegy, hogy HIVATALOSAN miota part. A zaszlobontas 2 eve tortent, es a leglenduletesebb dolgok is az elejen.

Az epitkezes kutya nehez lesz. Ha felmesz a 3 part faszbukjara, akkor a legtobb tartalmat az MSZP-tol kapod. Joval kevesebb dolog jelenik meg a DK oldalan, de legalabb latszik, hogy egy-egy tema felelose probalja lattatni magat (a legjobb pelda talan Ara-Kovacs, aki a Magyar Narancsba is irogat). Valo igaz, hogy a kampanyra az Egyutt is beleerositett, de volt - talan szemptemberben- nehany het , amikor csak a 10-20 masodperces videouzenetek jelentek meg idorol-idore.
simple observer 2.0 2014.10.13 23:37:27
@Habakuk999:

"Szerintem aki ilyen választási eredmények tükrében képes kiejteni száján a nyertes szót, az megérett arra, hogy a politika tájékáról is seprűvel űzzék el.
(nem Rád értem, hanem a mélyen nem tisztelt "ellenzékiekre")"

Tolem ertheted ram is, mert azt hiszem tevedsz. A nyertesseg relativ is lehet. Pl a Fidesz erosen tarolt szinte mindenhol, de ennek ellenere erosen vesztes is. Ha jol tudom Tarlos pl. 300.000 szavazat alatt maradt. Bokros ugyan elmaradt tole, de lehetett volna ez sokkal szorosabb is, netalan meg gyozelem is...

Masreszt ahogyan - meggyozodesem, hogy sokakat elgondolkodtattak a kulonbozo zsarolasok - a Fidesz a legaljasabb eszkozoket is bevetette, azt szinten aligha neveznem gyozelemnek. Talan meg a hatalommal valo visszaeles jogallasa is megallna (vagy valami hasonlo).

A gyozelem szinten relativ. Nemi ralatasom volt a miskolci kampanyra (ezt-azt soroltam is az elso kommentemben), es az alapjan nyugodtan mondhatom, hogy Pasztor eredmenye KIFEJEZETTEN JO eredmeny. Hogy ez meg igy is keves volt a pozicio elnyeresehez? Ilyen elofordul.

Hasonlo ertelemben hoztam fel a DK-t. A korabbi semmihez kepest tudtak embereket delegalni ide-oda. Ugyanakkor ahogy emlitettem az elsoben, szamszakilag valoszinuleg jobb eredmenyeket vartak.

Azert azt mondjuk ki realisan, hogy a tavaszi ket valasztas utan, megspekelve a 3 part perpatvaraival (es egyeb ugyeivel), aligha varhattunk ellenzeki hengerlest!

Az emlitett beszedeket nem hallottam, Tobias tegnapijat lattam-hallottam, de annak szinte minden mondata fals volt. Es meg finoman fogalmaztam...
Varánusz Csá, Ferikém, csá! 2014.09.29 08:09:52
Azt terveztem írok valami frappánsat Falus visszaléptetéséről, de...Nem bírom abbahagyni a röhögést. Ez van. Ha jól meggondolom a tényt, hogy a három összefogó alakulat egy darab épkézláb főpolgármester jelöltet sem volt képes összehozni, nem is szükséges…..
simple observer 2.0 2014.09.29 21:06:57
Nem nagyon akartam en beleszolni, pl. a hetvegi poszthoz se szoltam semmit, es ez sem zaklatott fel igazan, csak igy estere.

Ugyanis a poszt sajnos, a Fabiusra az utobbi idoben egyre inkabb jellemzo leegyszerusito, fikazo stilusban es tartalommal irodott. De eleg sokan sok felet irnak velemenykent is, ugyhogy ugy erzem, hogy nemileg cizellalom a dolgot, kifejtve allaspontomat:

Nos eloszor is ez a Falus ugy LEGNAGYOBB mertekben az Egyutt sara, vagyis igyekezzunk nemileg disztingvalni!

Az MSZP, mint meg mindig legnagyobb ellenzeki part, aligha remelhette, hogy a fopolarmester-jeloltjuknek eselye lenne ossz-ellenzeki tamogatast szerezni.
Ez fuggetlen attol, hogy eppen az onjelolt Horvath Csabat kellett volna elfogadni, vagy netalan a szocik kepesek lettek volna egy Rudy Giuliani-kaliberu figurat jelolni (ez utobbi esetben persze mar kerdeses a dolog). De el nem hagyangolhato TENY, hogy az EP-valasztas bp-i eredmenyei alapjan a 3 part kozul a legkisebbek lettek, harmuk osszszavazatainak pedig 30.5%-at kapta szoci jelolt.
Vagyis nyilvan valo volt, hogy szoci jelolt nem lehet, plane nem Horvath. Es akkor a keruleti utovedharcokat meg nem is emlitem.

A DK ugyesen lavirozott, es az obudai fiaskotol eltekintve egesz turhetoen teljesit(ett). De hiaba lett eppen egy hangyafasznyival az elso a bp-i EP-szavazatok tekintetetben, a masik ket part, akik meg egy eve javaban ot hibaztattak mindenert, aligha bolintottak volna ra Gyurcsany barmilyen jeloltjere is. Igy aztan meggyozodesem, es remelem ezt Balazsovits is tudta, hogy az o "futtatasa" bizony csak alibi volt. Oszinten ki szavazna szinhaz igazgatot (fo)polgarmesternek? (Amugy semmi gondom a szinhazi emberekkel...)
Persze nem tudjuk, hogy Falus kivalasztasanak folyamataban mennyire vett reszt a DK es esetleg Gyurcsany maga...

Az Egyutt. Nekik aztan minden "osszejott" rendesen. Bajnai a bejelentessel igazan varhatott volna meg, de maga Falus jelolese sem lett siker.
Marpedig nagy szukseguk lett volna egy fontos pozicioban levo, es a mediaban gyakran szerepel(tethet)o valakire. A part pedig elegge magarahagyta Falust. Mert ugye ha kell, akkor bizony komoly gyamsag ala kell venni, vagy gyorstalpalon alapveto kampanytechnikakat a fejebeverni. (Ha valaki latta a Game Change cimu filmet Sarah Palinnel kapcsolatban, akkor erti mire gondolok).

Nem ohajtok vitaba bocsatkozni, mert annyiszor leirtam a velemenyemet es amugy sem vagyok olyan hangulatban, de ahogy olvasgatom, Sipi es a Sotet Nagyur kommnetjeivel javareszt egyetertek.
"Majd rólam szólnak a hírekVelem van tele a sajtóAki a pokolra kíván jutni annakBalra a második ajtó...!" (via) Kedves Viktor! Most nem azért, de tényleg elhitted, hogy az Örök Béke és Barátság Hadműveletben szó nélkül átadom a médiaportfóliómat? Muhaha, ennyire nem…..
PöttyösSeggű TündérGyuri egyre jobban belegabalyodik az Eiffel Palace vásárlás körüli anomáliába. Mai állás szerint az alku valahogy így zajlott: Gyuri: Mennyi? Eladók: 40 millió euró. Gyuri, - "nemközpénz" eredménytartalékba markolva vakon - : negyvenötmillió…..
simple observer 2.0 2014.09.20 23:13:16
@Blogger Géza:

"Minden esetre most az EU-ban itt pörög a legjobban."

Az isten aldjon meg teged! Te nem olvasgatsz hireket?

"Ireland's economy has surged 7.7% in a year, according to official figures that appear to show the former Tiger economy has rediscovered its vigour."

www.theguardian.com/world/2014/sep/18/ireland-economy-growth-european-union

Csutortokon mar betettem a linket!!!

Egy FELEAKKORA lakossagu orszag, cirka KETSZERAKKORA koponyara juto GDP-t emelt tobb, mint ketszer akkora szazalekkal!!! (ugy, hogy meg volt benne egy -0.1%-os Q/Q is tavaly 4. negyedevben...)

Ebreszto!!!!
KiafaszTamás őszinte gyerek. Nem mondom, hogy hazudni soha nem szokott, sőt, de általában azért őszinte. Most is előjött a farbával nyíltan, és arcunkba tolta amit eddig kétségbeesetten tagadtak kormányoldalon: "Ja, hogy a reklámadó most politikai fegyverként is lett használva?…..
simple observer 2.0 2014.09.19 16:11:01
@Habakuk999:

"Azt hiszem, szegényebbek lettünk egy legendával. "

Igy van. Most egy ideig feltehetoen kevesbbe buszken fogjak enekeleni a Flowers of Scotlandet, ami mara nem hivatalos himnussza valt. Kulonosen egy angol-skot meccsen Twickenhamben.

"Úgy látszik, a mindennapok fölülírják a nemzeti büszkeséget."

Ha olvastal cikkeket, akkor talan eltudod kepzelni, en is csak eddig jutok, hogy micsoda nyomas nehezed(het)ett rajuk. Akkora felelemkeltes ment, hogy azt kb. a '23 millio roman'-sztorihoz hasonlithatnam.

Mig azonban nalunk tukeppen kiderult, hogy az eszkoz nem, de a cel jogos volt, addig a skotok eseteben egyik sem magyarazhato tisztessegesen.
simple observer 2.0 2014.09.19 23:23:34
A referendum eredmenye eleg nagy csalodas volt szamomra, de azert sejtettem en, hogy lesz, aki megmenti a napot!

Nigel Faragera mindig lehet szamitani:

Maig emlekezetes az a pofatlanul kepmutato huzasa, amikor "Tiszteletet az ir szavazatoknak!" poloban allt ki latszolag az irek mellett
i1.ytimg.com/vi/M6QmH-7fu68/hqdefault.jpg
, mikozben ugyanugy leszarja es lenezi a majd' 800 evig elnyomott ireket, mint a skotokat, akik botor modon maradtak a Kiralysag resze.
Farage ugyanis azt talalta mondani, a szavazas masnapjan, amint kiderult a vegeredmeny:
"It's Time To Stop The Scottish Tail Wagging The Westminster Dog"

Magyarra forditva, es elhagyva a PC fogalmazast:
Nos skot balfekek; vegetert a gyermeknap, kihoborogtetek magatokat, de itt az ideje, hogy BEFOGJATOK A POFATOKAT!

www.huffingtonpost.co.uk/2014/09/19/nigel-farage-ukip-scottish-independence_n_5848518.html?utm_hp_ref=uk

De ez a remek ember mondott meg cifrabbat is:
"let's find a fair proper way to have a FEDERAL United Kingdom, where all four parts of the country are happy that they've got a fair deal."(kiemeles tolem)

Vagyis ha arrol van szo, hogy a skotok felett tovabbra is uralkodhassanak, akkor meg a foderalis rendszer is elkepzelheto szamara, sot maga ajanlja azt!
De ha az EU-ban mar nem tudjak a tobbit kussoltatni, akkor a foderalizmus (az Europai Egyesult Allamok) maris szitokszo, es ahol csak tud hoborog ellene.

Nagy mazli, hogy ez a Dr. Torgyan-kaliberu mokamester nem kishazank polgara, igy aztan nyugodtan rohoghetunk rajta...
simple observer 2.0 2014.09.19 23:38:32
@alvito:

Te bizonyara tajekozottabb vagy! Fejtsd ki, holnap majd elolvasom.
Jippiájé, kitártuk a keleti kaput és tízezrével özönlenek rajta keleti barátaink. Hogyhogy minek? Hogy közénk tartozónak papírozva magukat terjesszék jó hírünket Európa szerte, azért. Mert ezek egytől egyig rendes, dolgos emberek ám, akiknek csak sorsa nehéz, és a…..
simple observer 2.0 2014.09.18 18:08:30
@gazoló:

Who the fuck is ... Chladek Tibor?!?!

Ennel jobban eltalalt kampanyvideot ritkan latni!!

Kosz a megosztas.
simple observer 2.0 2014.09.19 15:06:48
@dr. jenőke (jenőke):

"A nácizmus népszerűsítésével vádolja a magyarokat Putyin propagandagyára"

Mar-mar konny szokik a szemembe latva azt a politikai teljesitmeny kozotti kulonbseget, ami az EU es Putyin kozott van, ez utobbi javara.

Meg tegnap 22.55-kor masoltam be egy cikket, amiben nagyon valoszinu, hogy Mo-ra (is) utalt, amikor blokkolo kisebbsegkent emlegeti bizonyos orszagok vezetoit. Na vajon melyik orszagok lehetnek azok?

Masreszt, mikozben Europa hagyta pl., hogy Mo-n egy fasiszta diktatura jojjon letre egy naci ellenzeki parttal megtamogatva, sot a naci part orosz tamogattassal (is) fusson, kozben Vologya most eppen ezekre a hasznos idiotakra mutogatva biralhatja az EU-t a nacizmus eloretorese miatt.

Mindekozben az EU nagyarcai meg csak neznek ki a fejukbol, hogy egy nagyhatalmi elbizakodottsagban szenvedo pukkancs korbefocizza oket....

Azert el kell ismerni, hogy ami szep, az szep.
Na helló, megjöttünk! L. Simon miniszterelnökségi fő ideológus úr megfejtette mit kell csinálnunk, ha a beszűkült tankönyvpiacon kapható nevetséges szarokkal küzdést már rohadtul unjuk:  " Gyönge tankönyvek eddig is voltak, de ha valamelyik nem tetszett a tanárnak,…..
simple observer 2.0 2014.09.16 23:04:32
@Kuviklacz: Kedves bagoly!

Gratulalok, jo probalkozas volt, de sajnos ennel tobbre nem futotta erofeszitesedbol!

A helyzet ugyanis az, hogy az elmult 25 evben a USA legjobb elnoke eppen Bill volt.

Obamat had ne elemezzem, mert egy hatalmas szarkupacot kapott orokul Bush juniortol.
Elotte 5 db 4 eves ciklusbol 3 is Bushhoz kapcsolodik. Es csak zarojelben, mert kesobb erdekes, lesz, hogy az idosebb Bush elott meg szinten ket ciklus republikanus elnok volt. Valami Reagan nevu szinesz.

Nos a targyra terve:

Amit allitasz, nem is teljesen igaz, amennyiben tenyleg az meg nem annyira Clinton sara:
Josz a lakashitelek elszaladasaval.
A teny az, hogy azok egyaltalan nem szaladtak el. Clinton idejen vegig 43-44% kornyeken stagnaltak a GDP szazalekaban! Ez az ertek eppen az ot megelozo republikanusok altt nott ennyire, majd gyakorlatilag rogton utanna az ifjabb Bush idejen kezdett el szarnyalni. Obama alatt pedig meredeken csokken ez az arany, ami nyilvan javareszt nem barrack erdeme, hanem a vilagvalsage:
3.bp.blogspot.com/-RfDocIZL-Is/UTjQ7PTwr6I/AAAAAAAAZVY/SMEFH55I_jY/s1600/FlowFund3Q42012.jpg
Ugyanennek a sztorinak egy masik reprezentacioja:
www.google.ie/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fphotos1.blogger.com%2Fimg%2F243%2F2888%2F640%2FDebtGDP.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.calculatedriskblog.com%2F2005_03_01_archive.html&h=463&w=600&tbnid=i_v9zlIsfcVY3M%3A&zoom=1&docid=ewHp-NA04BSj2M&ei=DpkYVOTjFObH7AbkzoF4&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CDAQMygQMBA&iact=rc&uact=3&dur=276&page=2&start=12&ndsp=16

De tegyunk egy tagabb kitekintest!
A jenki haztartasok eladosodasa tukeppen mar a ’80-as evek kozepetol tartott es etajekon egyeb orszagokban is elindult ez a folyamat:
www.rba.gov.au/speeches/2010/images/sp-dg-150610-graph2.gif
Clinton idejen ez a tempo alig volt gyorsabb, mint az elotte levo republikanus evek alatt. Az ifjabb Bush alatt viszont meg majd’ megketszerezodott.
Szinten egy mas megkozelitese a dolognak. Az eladosodasuknak nem csak egyetlen szegmense volt, marmint hogy a lakascelu, hanem erosen bejatszott a kreditkartyas eladosodas is:
www.google.ie/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fstatic5.businessinsider.com%2F~~%2Ff%253Fid%253D4a1c0e1d4b5437ed006f064c&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.businessinsider.com%2Fchart-of-the-day-credit-card-debt-vs-median-household-income-2009-5&h=407&w=610&tbnid=5lp8vmxHkaRmBM%3A&zoom=1&docid=WxXclfYFcLsAPM&ei=DpkYVOTjFObH7AbkzoF4&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CDwQMygUMBQ&iact=rc&uact=3&dur=223&page=2&start=12&ndsp=16

Ennek tempoja hosszu tavon visoznylag egyenletesnek mondhato, es szep egyenest lehetne illeszteni ra mondjuk ’86-tol 2008-ig. Bar ketsegtelen, hogy Clinton idszaka nemileg meredekebb. Amit viszont magyarazhatunk a javulo helyzet okozta nagyobb magabiztossaggal.
Folyt kov.
simple observer 2.0 2014.09.16 23:05:52
@Kuviklacz:

Merthogy Clinton messze felelossegteljesebben elnokoskodott, mint az elotte vagy utana levo republikanusok!
Lassuk az USA adossagat es nem pusztan a haztartasoket!
www.google.ie/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fupload.wikimedia.org%2Fwikipedia%2Fcommons%2F5%2F5e%2FUS_Federal_Debt_as_Percent_of_GDP_by_President_%281940_to_2012%29.png&imgrefurl=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FNational_debt_of_the_United_States&h=656&w=1214&tbnid=EM-SyW1Xb9SBhM%3A&zoom=1&docid=Z4Ysi12WZZ1yBM&ei=6KEYVKEgp9DsBu7ygOgM&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CD0QMygVMBU&iact=rc&uact=3&dur=579&page=2&start=12&ndsp=16

A GDP-aranyos adossag meg csokkent is ugy 8-10%-ot Clinton idejen.
De joval erdekesebb a tendencia:
www.google.ie/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.lafn.org%2Fpolitics%2Fgvdc%2FNatl_Debt_Chart-August2006.gif&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.sodahead.com%2Funited-states%2Ftwo-santa-clauses-how-the-republican-party-has-conned-the-american-people-for-thirty-years%2Fquestion-249544%2F&h=1040&w=1160&tbnid=46eO1i90DAhPDM%3A&zoom=1&docid=jCR1pq_nmH3PGM&ei=KqIYVLfgC4OO7Aa-r4DIDA&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CDUQMygtMC04ZA&iact=rc&uact=3&dur=311&page=10&start=140&ndsp=16

A republikanusok (Reagan es a ket Bush) szinte evrol ever nagyobb osszeggel adositottak el az USAt. Clinton idejen a tendencia eppen forditott volt, es utolso eveben mar ‘csak’ inci-finci 18 milliard dollar adosagott szedett ossze, osszehasonlitva Bush utolso eves 400 milliardjaval!!!

Vagyis azert hatrabb az agyarakkal! Ha kerhetem…

Ettol persze o sem az almok netovabbja, de a kulonbseg legalabb eg es fold...
El kellett menni és meg kellett tenni. Amit muszáj azt muszáj akkor is, ha az ember a nerben államtitkár, és - elvileg - csak a Nemzeti Mindenható a főnöke.  Nemzeti együttműködőink között egy sima bocsesznak sincs túl nagy hagyománya, canossát járni meg végképp nem szoktak.…..
simple observer 2.0 2014.09.15 20:24:52
@Spániel:

"Csak a lótifuti megmondófiún kívül nem látok bele nagy ügyek összefogására, megoldására képes talentumot."

Meglatasom szerint ebben erosen tulzol.
En joparszo ridiotaztam le Szigetvaryt, azert amit, es ahogyan csinaltattak Bajnaival.

DE!

Meggyozodesem, hogy EPPEN arra lenne valo, amire szerinted NEM.

Volt szerencsem a valasztas utan elolvasni az Uj miniszterelnok cimu konyvet, es ha lehantom is rola a neha (nem annyira) finom tulzasokat, akkor abbol epp az jott le Szigetvaryval kapcsolatban, hogy egy JO megoldo, menedzselo figura. Ez nem baj, sot, nagy ertek az ilyen ember, epp csak partelnoknek nem jo.

En speciel az elnoksegbol Szelenyit igyekeznek felepiteni, de az meg egyertelmu comingout lenne, hogy liberalis partrol van szo.

Meglatasom szerint egy valamire valo partelnoknek 2 dologbol legalabb az egyikben kell jol szerepelnie. Ha mindkettoben remek, akkor BINGO!

1, Vizio
2, Hitelesseg

A ket szempont alapjan Orban BINGO, bar lathatoan romlik a helyzete, kulonosen a hitelesseg teren.

Schiffer mindket temaban gyengen muzsikal. Nem is veletlen, hogy az onkormanyzati jeloltsegben a 4 evvel ezelotti szinten van az LMP.

Vonanak van vizioja, megha megoly hanyinger kelto is, de VAN. Hitelessege szereny, szavazoinak egy jelentos resze 'nincsjobb' alapon szavaz oda.

Gyurcsanynak van vizizoja. Az egyik legkiforrottabb es legregebb ota meglehetosen stabil, persze kerdes, ez mennyi embernek tetszik. Neki azonban HATALMAS hitelessegi deficittel van gondja.

Szigetvarinal az 1, nem egyertelmu, hiszen meg nem volt ideje kidolgozni, es kozkinccse tenni az orszagrol alkotott viziojat. De minthogy a Bajnai-part nem lesz tobbe Bajnai-femjelezte part, erre bizony szuksege lesz.

Hitelesseg teren szerintem nagyobb gondjai vannak, de most nem mennek ebbe bele.
simple observer 2.0 2014.09.15 23:01:44
@jaegtoer:

"Szelényi Zsuzsát imádjuk, jaeg is meg a toer is. "

Jegcsakany!

Ezek szerint te legalabb ketten vagy?
simple observer 2.0 2014.09.16 00:02:49
@Orica Középföldi:

"Szerintem nem elég a vízió és a hitelesség. El is kell adni. Képesnek kell lenni rá, mégpedig egy igen vegyes összetételű tömegnek."

Igy van. En az 'eladast' reszben beleertettem a hitelessegbe, vagyis, hogy "venne hasznalt kocsit ettol az embertol?".
Masreszt viszont valoban fontos, hogy az a szemely at tudja-e vinni az uzeneteket, a hangulatot..
Hadd utaljak csak George W. Bush-ra, aki kozismerten nem egy langelme, es megis ujra(!)valasztottak.
Ilyen hianyossagokon sokat lehet segiteni kampanytrukkokkel, es sok tanulassal (Orban hadarasa fokozatosan eltunt, USA kozepsulikban vannak vita-, illetve szonok klubok. Rengeteg technika tanulhato....

"Víziói csak a saját szakterületén vannak, ami nem kevés, de nem elég egy pártelnöknek."

Ez sem baj. ha a politikai helyzet ugy hozza, akkor meg boven raer egyes szakteruletek szakembereivel tarsalogni, hogy a maga viziojat kialakitsa. Elizabeth Warrenrol (Jogasz) tudhato, hogy havonta ebedel/vacsorazik egyutt szakemberekkel, ahol alaposabb betekintest, es megismerest nyerhet egyes temakba.

"Pillanatnyilag egy kicsi, markáns vezető nélküli, értelmiségi pártnak látom az Együttet.
Nem vagyok türelmetlen, kíváncsian szemlélem az építkezést."

En is igy vagyok, de azert valamely (1, vagy 2,) temaban gyorsan (honapokon belul) kellene alkotniuk valamit!

"Nem látom, hogy Gyurcsány a karanténból ki tudna törni. A jövő szempontjából mindegy, hogy ez mennyiben saját, és mennyiben a fidesz felelőssége.
A tanulságai nem hanyagolhatóak el."

En sem adnek ra 30-35%-nal tobb eselyt. De alig egy fel ev alatt rengeteget javult a helyzete. Az onkormanyzati utan pedig de facto a 4. legnagyobb partta lesznek. Ha az MSZP -> DK szavazoi mozgas hasonlo dinamikaval folytatodik , akkor meg jobb, es megkerulhetetlen pozicioba navigalja partjat es magat. Akkor pedig az Egyuttnek es a tamogatoinak el kell majd gondolkodniuk, hogy mit kezdenek az uj szituval.

Vegul pedig es nem utolso sorban, Szigetvarinak sem mindegy a viszony, hiszen Bajnai leamortizalasaban is jelentos szerepet jatszott, hogy olyan nagyon akarta tavoltartani magat Gyurcsanytol, mikozben ezt keresztbeverte 1-2 fideszes Bajnai-Gyurcsany plakat, szpot. Szigetvarinak ugyanez a gondja. Minel inkabb menekulne a mocsarbol, az annal inkabb fogja lehuzni...
Varánusz Gyurcsány igazsága 2014.09.10 09:28:11
Érdekes dolgokat mond Gyurcsány a cink.hu-nak adott interjúban. Figyi, aszongya:  "A jobboldal szervezett politikai közösségével szemben egy töredezett, önző baloldali-liberális politikai közösség van. A pártok állapota csak következménye a közösség állapotának." De mi,…..
simple observer 2.0 2014.09.10 21:02:09
Az elejen valaki irta, hogy a kiemelt resszel eppen egyetert.

Nos, en is igy vagyok. A ballib media a sajatjaival is kimeletlen tud am lenni. De azert ket hibat - egy kisebbet, es egy nagyobbat, amit viszont nem lattam meg senkitol lereagalni - azert igy is sikerult "becsempesznie" az interjuba.

Mar korabban is emlitettem pl. a 444 onsorsronto produkciojat, amikor az egyik legdurvabban mentek neki Falusnak. Holott azert az ember azt varna, hogy az Egyutt-kozeli 444 legalabb, a hivatalosan a part altal jelolt, fopolgi-jeloltet nem gyalulja le ilyen durvan. (pedig elsosorban az Egyutt feladata lett volna, hogy trenirozza jeloltjet)
De meg Olga is mind a mai napig felemlegeti rakerdez vendegeitol.

Miert van erre szukseg?

Szinten valaki irta fentebb, hogy sikerult a ballib oldalon egy ordogi kort letrehozni;

A ballib oldalrol (meg a ballib maradek mediajaban is) sikk csupa rosszat irni, lehetoleg mindenkit lefikazni (ebben elen jarnak kedvenc fikabajnokaim).
Nyilvan valo, hogy egy ilyen remenytelen es nem sok elismeressel kecsegteto helyzetben aligha tunnek majd fel olyanok (szemelyek vagy eppen partok), akiket a kenyeskedok annyira kovetelnek. Ha meg feltunnek olyan csetlo-botlo alakok, mint Falus, akit ugye a Korszakvaltok jeloltek, tehat elvileg a legkenyesebb igenynek is megfelelnek, azonnal szetcincaljak, amit valami butasagot csinal. (A video valoban szanalmas, de nem hiszem, hogy ez kellene, hogy definialjon egy politikai pajara frissen lepot)

Ezzel nem azt mondom, hogy aztan most minden ballib jelolt szent, de azt meg kell erteni, es el kell fogadni, hogy az is a politika resze, hogy a partok (mar amennyire) aktiv tevekenysegeben reszt vevoket jutalmazzak a partok, poziciokba igyekeznek oket tenni, viszonylagos nyugalomba, vedettsegbe.
Mareszt persze az is fontos, hogy a partoknak legyenek kepviseloik, hiszen ok adhatnak tovabbi lenduletet a partok fejlodesenek, kulonosen, ha jol dolgoznak.

Hogy aztan e ket szempontot mennyire sikerul hazankban osszeegyeztetni a jeloltek allitasakor, azon mar lehetne vitazni.

De hadd utaljak csak az USA Mo-ra akkreditalt utobbi 3 nagykovetasszonyara!

Mint fentebb utaltam mar ra, azt hiszem GYurcsany ket hibat is vetett az interjuban:

Nem hiszem, hogy Dobrev Klara most nagyon orul, hogy a fogadasuk kiderult.

Viszont joval nagyobb hibanak tartom, ahogy Gyurcsany meglehetosen durvan beleszalt Bajnaiba. Raadasul ketszer is.
Meg tudom erteni, hogy azok utan, hogy mennyit kapott az Egyutt felol, es nem ritkan magatol szemely szerint Bajnaitol is, most ugy erzi hogy elegtetelt kapott azzal, hogy Bajnai mar sehol, es a DK az utobbi 2 kutatas alapjan ketszer akkora, mint Bajnai partja. De azt hiszem azert erre a kemenykedesre nem volt szukseg.
Plane, ha ugy gondolja, hogy ok (DK) valnak a ballib ellenzek legnagyobb partjava, a kesobbiekben akkor is szukseg lesz egy normalis viszonyra a ket szavazo tabor kozott. Es akkor mar a vele/veluk hagyomanyosan rossz viszonyban levo ballib media egy reszet nem is emlitem.
simple observer 2.0 2014.09.11 22:12:24
@látjátok feleim szümtükkel:

"nekem nem kell csetlő-botló kezdő politikus. Főleg azért nem, mert az adókból fizetik a tevékenységét. No azért ne cseteljen-botoljon, hanem legyen talpraesett, felkészült. "

Nincs ezzel gond, meg is kapod Fideszes szerelesben, es ugy basszak szet a hazankat, ahogy az a nagy konyvben meg van irva...
Varánusz He, te Obama! 2014.09.07 10:03:41
Na idefigyuzzál, te szabad világ önkéntes királya! Tisztázzuk az elején: mi nem azért írunk most neked, mert az ifjú Lomnicivel meg a Friccel mi vagyunk a három hülyék, akiket kivezényeltek szellemi honvédelemre amíg a jólétbe belekancsöcsösödött kuminferi belakja új…..
simple observer 2.0 2014.09.07 22:05:00
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Sajnos oroszul (sem) tudok.

Igy aztan egyik kedvenc orosz dalom szoveget is csak angol atforditas utan tudom elvezni, holott az mar nyilvan nem az igazi.

"
Значит, рядом с тобой - чужой,
Ты его не брани - гони:
Вверх таких не берут, и тут
Про таких не поют.
"

Ezzel pedig fel is adom a "parbajt", mert ez legalabb illik a valogatotthoz, de nincs nagy tartalekom orosz dalok teren...
simple observer 2.0 2014.09.07 23:16:08
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Az a helyzet, hogy azert sokszor nem hallgatok orosz dalokat, vagy olvasok verseket, igy aztan nagyon nem is hianyzik a nyelv nemtudasa.

Politikai es/vagy alvilagi kapcsolataim nincsenek arrafele.

Amikor pedig fontos volt orosz emberekkel tarsalognom, tobbnyire az angol megfelelt.
simple observer 2.0 2014.09.07 23:17:22
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Errol meg a regi Moricka vicc jut eszembe:

- Hazakiserhetlek?
- Meg hát!

Na, jo ejt!
Németh Gábor sztoriját olvasva olyan érzésem van, mintha kinyílt volna a közhelygyűjtemény  a fejemben : 1: a politika mocskos dolog, 2: aki kurvának áll ne csodálkozzon semmin.  A szocikat lopással vádolni nem újkeletű dolog, megtették ezt már sokan Németh előtt is. A…..
Hiába no, Kusza Szemnek besikerült az élet. Ami úgynevezett vállalkozóként nem ment neki, azt az állam csecsén lógva megengedheti magának: Nemzeti Oligarcha módra vásárolgat értékes ingatlanokat, önmagából tantárgyat csinál, kikanyarít egy saját falut is magának, mert ha…..
simple observer 2.0 2014.08.29 21:02:07
@Mariann19:

:DDD

Pontosan igy ertettem en is, a nagybetuvel csak az atkotest akartam folyamatosabba tenni. ;)
simple observer 2.0 2014.08.29 21:14:57
@látjátok feleim szümtükkel:

Egyre melegebb a pite.

"A héten az EU összes tagját arra kértük, fontolják meg a Magyarországgal szembeni szankciókat."

Ezek szerint mar tevolegesen is lobbiztak az ugy erdekeben.

Ez pedig nem semmi, hiszen megiscsak egy EP Nepparti miniszter kezdemenyezte.

Mar ertheto, miert kapar annyira Viktor a tankokkal...
Aszongya nekünk a Kommunizmuskutató Intézet, ők összegyűjtötték a hazai komcsi bűnösöket szép hosszú sorba, hogy megismerhesse őket majd az utókor. Jó, mondjuk nem ment simán, de Orbán alatt ugyan mi ment hiba nélkül? Na ugye.  Akár rajta van a listán Tasnádi László…..
simple observer 2.0 2014.08.28 21:23:16
@guma:

"a kvótákat félreértitek, de nagyon (bocs, hogy belepofázok!)..."

Ez igy rendben van, de en ennel meg necces esetben is inkabb preferaltatnam torvenyileg a noket.

Meg hat milyen objektiv jellemzok alapjan fogjak kihozni, hogy egy ferfi es egy no eppen ugyanannyira alkalmas egy munkara?.

Es mint fentebb irtam, bizony azt gondolom, hogy bizonyos aranyban, es esetekben a noket ilyen poziciokkal kapcsolatban igenis elonyben kellene reszesiteni.
simple observer 2.0 2014.08.28 21:27:52
@Penivaldes:

"Én bevallom megsértődnék azon, ha bármikor azért választanának bárhová is, mert nő vagyok, ha ez mint előny jelenne meg. "

Ez nagyon szep dolog, es meg is ertem. Csak hat jeleneleg sokkal nagyobb eselyed van arra, hogy valahova EPPEN AZERT NEM valasztanak teged, MERT NO VAGY...
simple observer 2.0 2014.08.28 22:16:50
@Mariann19:

Igen, azt hiszem errol lehet szo.
A hétvégén újabb hullámokat vetett az Origó ügy: előbb Pethő András Telekom vezéreknek írt levele kötött ki a 444-en, majd Gazda Albert ex főszerkesztő jött a kamingauttal: őt is próbálták megkeresni hangulatjelentésekkel: "az lett a döntés, hogy találkozom én is egy…..
simple observer 2.0 2014.08.25 09:46:22
@sjz:

"Fabius, szerinted mit érdemes még olvasni? "

Hiszen erre a kerdesre reszben mar valaszolt is a posztban:

- Nicht ugribugri, langsam spacieren. -

:DDD
simple observer 2.0 2014.08.25 22:42:42
@kekex:

Pontosan errol van szo!
Legkedvesebb Medvénk a kitárt keleti kapu mögül röhögve szopat minket keresztbe titkosszolgáival, ha úri kedve és pillanatnyi érdeke úgy kívánja.  Mit tesz erre Örök Forradalmárunk, a nyugati ablakban házmester módra magyaroknak tiszteletet ordítva követelő Hős? Haragjában…..
simple observer 2.0 2014.08.24 22:35:27
@$pi$:

"Köpülte azt rendesen a MSzP-s miniszterelnök is, igaz csak zárt ajtók mögött.

Ha Gyurcsány szerint akkora sz@rban volt az ország, akkor lehet, hogy a fidesznek igaza volt, amikor csődközeli helyzetet vizionált nem?"

NEM, nem volt igaza!

1. Gyurcsany meg csak nem is emlitette a csod szot, sot semmi olyat, amit annak lehetne ertelmezni.
Persze voltak eros kifejezesei, amiket magyaraz, hogy kisse tobbet ivott a kelletenel, es hat egyebkent is jol tudta, hogy az MSZP-t jol meg kellett ilyeszteni, mert ahogy az elso beszedet koveto ellenkezesek jol mutattak, es amugy is ismert a szocikrol, kesobb aztan mindent elkezdtek felpuhitani.

De gazdasagi mutatoink kozul EGYETLEN SEM mutatja, hogy csodkozeli allapot lett volna.
A valasztas kornyeken ugy 60%-os volt a GDP-aranyos allamadossag, a GDP novekedes Q/Q alapon 2002 ota 4% korul legyezett (2007-ig, amikor aztan a megszoritasok hazavagtak, de 2008-tol mar ujra 2% fole nott), a munkanelkuliseg epp 7% folott, a 10 eves hozam 7% korul ingadozott...
A hosszu hozam aztan 2009 marciusaban nott 12% fole, de fel ev mulva ujra 7% korul volt. Majd aztan 2011 decemberben emelkedett 10% fele ujra...

A gorog hozam is, ami jol mutatja a necces helyzetet, hosszu eveken at volt 5% korul, es meg a vilagvalsag sem ingatta meg nagyon (hogy ez miert fontos, majd kesobb). A 10 eves hozam aztan CSAK 2010 elejen kezdett emelkedni, hogy aztan a "csod" idejen 2012 februar-marciusban 40% folott tetozzon!!!
Hasonlo a sztori Irorszaggal, ahol eveken at 4-5% volt a hozam. A 2008-2009-es esemenyek epp csak megemeltek. Az ir hozam tukeppen fokozatos emelkedes utan '11 juniusaban 12% alatt tetozott.

Vgyis tenyszeru ok nem volt ennek hangoztatasara, plane nem mar evekkel 2006 elott...

2. Meg HA csod-kozeli allapot is lett volna, egy FELELOS politikusnak/partnak eppen az lett volna a dolga, hogy lapitson, es minel erosebben fogja be a bagolesojet!

Mint ahogy ezt az irek, es PLANE a gorogok tettek!

"de vegyük észre, hogy a 2006-os megborulás az azért jócskán a világválság előtt volt."

Nem volt megborulas, legalabbis nem abban a drasztikus ertelemben, ahogy irod. Valoban kemeny donteseket kellett hozni, de meg igy lightos verzioval is megallt a GDP-aranyos adossag novekedese, es a megszoritas utan a gazdasag kezdett erore kapni.
Vagyis a valoban eros megszoritasok mukodtek, es eredmenyesek voltak.

"akkor lathatod, hogy mig Simorek a vilagvalsag idejen, egy magyar csodrol szolo pletykak kozepette emeltek FELE akkorat, mint Jarai anno. Ha lennel KEDVES ezt megmagyarazni!"

Orulok, hogy a fobb megallapitasaimmal egyetertesz.

Ugyanakkor felreertetted amit irtam! A neked irt elsomnek az elejen Jarai 2003-as teljesen magyarazhatatlan emeleset (6%) emlitettem, es ahhoz hasonlitottam Simor 3%-nyi, meglehetosen panik-szeru emeleset, amit aztan hamar vissza is vagtak.

En tehat Jarai 2003-as huzasanak magyarazatat varom toled!

"Ráadásul akkoriban még elismert cél volt, hogy a forint árfolyamát 250Ft/eurón kell tartani."

Es ugyan KI ismerte el ezt a celt?!?!?

Medgyessyt rohogtetek, mert szerencsetlen mar kapalozva akarta OCSITANI a forintot, merthogy mar akkor is nyilvanvalo volt, hogy a 250 TUL EROS...

Vagyis Simor fokent a nemzetkozi trendet folytatta. A 3% emeles valoban sok volt, de panik-szeruseget jol mutatja, hogy gyorsan vissza is vagtak a nagyjat. Az talan mondhato, hogy a valsag kirobbanasa utan lassabban csokkentette az alapkamatot, mint a nemzetkozi trend, de a 2010-es kormanyvaltas idejere az alapkamat
"2010. március 30-tól 5,50%".
Ha ezt hasonlitom a nemet 1%-hoz azonos idoben, akkor eppen azt a 4.5% kulonbozetet kapjuk, amit mar az elozoben is megmutattam.

Jarai "meltatasaba" meg inkabb bele se kezdek...
simple observer 2.0 2014.08.24 22:36:39
@guma:

En is csak azert csinalom, mert igy a keresgelesekkel felfrissitem az infokat magamnak...
simple observer 2.0 2014.08.24 22:38:03
@jaegtoer:

Megtiszteltetesnek eppen nem veszem, de nehany vitazo fordult meger a dolog. Aztan, ha o is remenytelenne valik, akkor felhagyok a probalkozassal...
Kertész Imre átvette tegnap a Magyar Szent István rendet. Mindenki megnyugodhat. Egyrészt mert az nem volt kérdés megteszi-e - Orbánék csak olyannak adnak, akivel nem sülnek fel - másrészt megüzente, hogy őt a konszenzus vágya és szükségessége vezette. Azt nem részletezte, hogy…..
"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály; annak mit rejt e térkép? " (via)   No, vajon a nem helyben lakó polgármester jelölteknek vajon mit rejt a térkép? Egyáltalán kell, hogy egy polgármester monsterkedésének…..
simple observer 2.0 2014.08.18 17:41:03
Eloszor is a poszthoz:

Nem kis meglepetes a poszt!

Jol emlekszem milyen kis KEDVENC volt a GErgo itt a blogon ugy 2 eve. En akkor privat levelben irtam rovid velemenyt Karacsonyrol a szerzonek, de azt azota sem reklamozom, es ha jol emlekszem amugy sem igazan mentem neki Gergonek.

Varnai posztjaval tukeppen szorol-szora, mondatrol-mondatra egyetertek. Nem meglepo, hiszen Fabiusszal is az egyik dolog, amiben (azt hiszem) maradektalanul egyetertunk, az az allampolgarsag kapasanak-nemkapasanak indoklasa. Es gyakorlatilag eppen ez koszon vissza Varnai posztjaban.
Sot nem reg magam is eppen azt irtam, hogy barki(k), aki veszi a faradsagot barmely ellenzeki partnak feldolgazni a 15-25 eves gazdasagi multat, az jo esellyel indul a annak a partnak a gazdasagi vonalanak majdani eros embere cimert.

Ugyanakkor szemelyesen is jobban ertekelem, ha valaki ismeri a helyzetet az egyes intezmenyekkel, ugyekkel kapcsolatban.

A meretek alapjan nincs nagy kulonbseg Zuglo es Miskolc kozott.
Nos Miskolcon Kali Sandor, mar '94-ben a varosi kozgyules tagja lett, majd 2002-tol '10-ig polgarmester volt. JELENLEG (nem tudom hivatali idejen mi volt a helyzet) Felsozsolcan el.

Kriza palyaja kicsit masabb; o a megyei kozgyulesben kezdett, majd lett a polgarjeno. Azt nem tudom, hogy 2006-ban a varosi, vagy megyei kozgyulesbe ult, de az elso a valoszinubb.

(infok a Wikirol)

DE!

Azt hiszem Varnai mostani produkcioja elegge szanalmasra sikeredett.

Az sem volt regen, 1-2 hete, hogy egy kommentben Varnait pozitiv peldakent emlitettem, bar nem magasztaltam.

Az is igaz, hogy Karacsonynak voltak erdekes huzasai; a debreceni kiseloadas (ki emlekszik meg ra?), majd az eveken at nyomott Gyurcsany-, es MSZP-ellenessege utan tavasszal kozos hakni magaval a patassal, majd most Toth-tal. Elegge elgondolkodtato...

Hadd hozzam ujra Miskolc peldajat:
A legelso esetet kiveve, a rendszervaltozas ota MINDIG partpolitikus lett a polgarmester!!!
A kivetellel kapcsolatban pedig hadd hivatkozzak a varos egyik nagy szulottere, Repassyra, akire meg bizonyara sokan emlekeznek "fenykorabol":
"Az önkormányzati választáson a miskolci Fidesz várakozáson felül szerepelt - csak éppen nem volt polgármesternek alkalmas jelöltjük. (1990-ben még a képviselő-testület döntött a polgármester személyéről.) Végül az egyik Fidesz-tag édesapja, Csoba Tamás helyi vállalkozó vállalta a tisztséget. Ő azonban a fiatal demokraták mellőzésével irányította a várost, és bár a Fidesz-frakció megvonta tőle a bizalmat, nem mondott le: polgármesterségének a ciklus vége előtt bekövetkezett halála vetett véget."
www.repassyrobert.hu/index.php?include=hir&nid=17

Vagyis egy Zuglo meretu telepulesen mar varhato, hogy leginkabb partpolitika donti el a poziciokat.

Az, hogy ezzel (is) jo esellyel tisztaban volt maga Varnai is, abbol is sejtheto, hogy aztan alapitoja lett az LMP-nek. Hogy aztan rossz lora tett, van ilyen. Bizonyara megfajobb neki az egesz, amiatt, hogy egyg hajdani parttarsa, egy szakadar kerulhet a magas pozicioba, mig neki keveske eselye van erre. De ne felejtsuk, neki is volt eselye, hogy a szerinte legjobb polgamestert valassza Zuglo!
Ha anno nem tart ki a sullyedo LMP mellett, majd ha maga a part nem zarja ki (ha jol emlekszem) , es egyebkent is inkabb lenne erdekelt Schiffer Orbanek elzavarasaban, mint ott tartasaban, akkor most egy 4-parti megegyezesnel akar az LMP (egyik) polgarmester-jeloltje is lehetne, hisz Zuglobol tenyleg nem ismerunk tul sok ellenzeki kepviselot...

Ezzel nem azt mondom, hogy most csak az irigyseg, es a duh beszel belole, de szerintem nem igazan tudja most helyen kezelni a dolgokat.
Ugyanis neki ost egyetlen kepviselokent nem sok esellye van barmit is valtoztatni. Indulhat a polgarmestersegert, de aligha nyeri meg. Es ha meg is nyerne...
Ha nem nyer, akkor megint kivul reked a donteshozason, es mar csak hallomasa lesz a tortenesekrol.

En mindig is azt mondtam, hogy nem lehet mas a politika; a politika ugyanis mocskos. NAGYON mocskos.

De sajnos nem olyan, mint a szex:
A szex mocskos, de csak, ha jol csinaljak. (Woody Allen)
simple observer 2.0 2014.08.18 18:39:59
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Akkor most mar azt is tudjuk miert volt olyan HALLATLAN nagy a GDP novekedes:

"...a magyar államháztartás nettó finanszírozási képessége az előzetes adatok szerint 2014 második negyedévével záruló elmúlt egy évben a GDP -3,1 százaléka (-918 milliárd forint) volt. Az idei második negyedévben az államháztartás nettó finanszírozási képessége a negyedéves GDP -4,0 százalékát tette ki (-302 milliárd forintot)."

Milyen meglepo, hogy epp a 2 valasztast is tartalmazo 2. negyedevben volt ekkora az allami penzszoras...

(Amugy ha mar a multkor itt sapitoztam a fogalmazas miatt:
Micsoda szep ket mondat ez!!!)
simple observer 2.0 2014.08.18 18:52:17
Varánusz Orbán, gáz, rezsimutyi 2014.08.15 05:38:00
Juhéé, a frissen kiderült információk szerint Viktorék 465 milliárdszor megvédték a rezsicsökkentést faszán. Ezt úgy tessék érteni, hogy az E.On felvásárlás dupla annyiba került, mint amit nekünk hazudtak róla, vagyis akkora pénzhegyet toltak be a cég udvarára, hogy…..
simple observer 2.0 2014.08.16 13:00:19
@V-PORT:

"Jól sikerült a májusi EP választási buli"

Hahaha...;)

Szorol-szora ez jart az eszemben, amikor olvastam hirt korabban. Csak most epp meccselek, ugyhogy megeloztel...
Kedves baloldali emberek, barátaink!  A harcnak vége, mink mostan már istenuccse detélleg össze vagyunk fogva. Legalábbis nekem azt mondták mondjam ezt, mert Zuglóban fassetruggya hogy állunk, Pesterzsébeten sincs minden rendben és még az is meglehet, hogy a tótjóska ellenzéki…..
simple observer 2.0 2014.08.14 23:25:49
@holleanyóm:

Ha TE mondod, akkor biztos ugy is van.
simple observer 2.0 2014.08.14 23:29:39
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Akkor ezek szerint a lila tehenet meg mindig be lehetne adni neked.. ;)
simple observer 2.0 2014.08.14 23:30:18
@holleanyóm:

Igy mar ertem.
ÉdesViktor illiberális álmában úgy működik az ország, hogy akire kíváncsiak vagyunk arról mindent megtudunk: Hányszor szeretné, ha a Jóisten análisan zaklatná a Főnit, hányszor kurvaanyázza teszem azt a közhivatali főnökét, utálja vagy szereti a rizsacsökkentést és úgy…..
simple observer 2.0 2014.08.13 21:53:55
@rodeo36:

"a kieső európai kapacitást áron alul fogják felajánlani csillárd köbméter szabad kapacitás lesz"

Bizonyara ilyen is lesz. Ezzel torodjon, akit erint...
simple observer 2.0 2014.08.13 21:55:16
@évásanyó:

"BOLI EGY ISTEN!"

Basszus! Akkor most mar nekunk is van egy ELO ISTENunk?!?!?
simple observer 2.0 2014.08.13 21:59:32
@glinolid:

Hat ha az oroszok talan nem is, de a KINAIAK bizony torik a fejuket egy vasuti osszekottetesen. A multkoriban utkoztem a hirbe:
www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2014/05/09/china-may-build-an-undersea-train-to-america/
Szórakoztató néhány hetünk lesz nekünk zuglóiaknak az önkormányzati választásig, egyszerre kacagtatóan és szánalmasan röhejes. Sebaj, vigadunk mi sírva is, ha úgy adódik, bosszantva mulattatásunkról meg gondoskodnak a képviseletünkre jelentkezők mindahányan.  Itt van…..
simple observer 2.0 2014.08.11 21:37:17
Nehany gondolat a poszthoz (sorrendileg):

Az, hogy nem sikerult a gerrymandering, az nem feltetlenul rossz. Nyilvan az erintetteknek allas(ok)ba kerulhet, de hosszu tavon tukeppen csak jol jarnak vele.

Az USAban jollatszik mar a legutobb 2010-ben atirt korzetek politikai hatasa. Kemeny kuzdelem a TeaPartysok es a kozponti/orszagos part szervezet kozott.
Hasonloan rombolo hatasa van a hasonlo eszkozokkel (is) megnyert 2/3-nak. Ugyanis nyilvanvaloan egy 55-60%-os parlamenti tobbseg mellett Orban, vagy a neki tanacsokat adok, aligha engedne(k) meg az egyertelmu, fokozatos radikalizalodast.

Erdekes volt a hatarozatok nevadasa. Itt inkabb a soron kovetkezokre gondolok.
Az eredeti hatarozathoz kotheto elso valtoztatas tehat kapott egy '2'-es szamot az iktatasi szam(?) legvegere. A harmadik (emlitett) hatarozatnal viszont az '5'-os szam mar bekerult a 2014 ele. NINCS itt valami szisztema? Mar eleve az erdekes, hogy miert leghatul van az evszam, es onnan epitkeznek a szamozassal elorefele??

Lehet fanyalogni az ellenzek viselkedesen, de en pl. azt gondolom, hogy a mostani produkcio meg istenes is. Persze, lehetett volna ezt komolyabban, kevesbbe szanalmasan csinalni.

De azert azt is figyelembe kell am venni, hogy emberi sorsok forognak kockan. Es igen ebbe a tolem igencsak eros kijelentesbe is bele lehet kotni, de ne felejtsuk mar el, hogy mindazok, akiktol a jelenlegi rendszer levaltasat varjuk, azok egzisztencialis kockazatot vallalnak a mostani rezsim idejen.
(Es itt most teljesen mindegy, hogy a jelenleg marakodo 3 part egyiket favorizalja valaki, vagy esetleg egyikuk sem tetszik neki. Ha valaki elkezdene most epiteni egy uj partot, egy ezeknel sokkal tisztessegesebb, hitelesebb... partot, az akkor is 4 even keresztul ugy kellene, hogy szazakat-ezreket mozgasson hetrol hetre a kormany levaltasa erdekeben, hogy imndezen emberek es csaladjaik sorsat kockaztatja. Ugy hogy kozben ismerve a szavazok finnyassagat, meg csak minimalis garanciat sem kaphat, hogy ez a rizikozas sikeres lesz. Marmint, hogy lesz kormanyvaltas.
Es hat legyunk oszintek: a legtobb munkahelyen a legtobb alkalmazott nem a Sztahanovista-gen miatt igyekszik elore a rangletran.)
simple observer 2.0 2014.08.11 23:31:34
@jaegtoer:

Hello Jegcsakany!

Sajnos bulvarban nem vagyok nagyon jol eleresztve. Igy aztan nem igazan tudom, hogy Bencenek kik voltak meg, illetve hogy Ramona es Gabi kiknek voltak meg...

De azert ertekelem, hogy igyekszel tisztazni szamomra a helyzetet. ;)