Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Volannal Utazunk

41 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már biztos a hír: 2008. október 1-től a 11-es út Szentendre felé közlekedő buszai (872, 880, 882, 884, 889. 890 és 893. számú járatok) nem a kiárusításra került árpád hídi végállomásról indulnak, hanem Újpest-Városkaputól.  Több kérdést is felvet ez a…..
Sokszor utaztam kutyával buszon, barátnőm ilyenkor a sporttáskájába rejtette apró kis tacskóját, sosem vették észre, vagy ha igen, nem szóltak érte, hiszen nem foglal helyet, egy csomagnak számít. Elvileg kutyáért azért kell fizetni, mert gyereknyi-embernyi helyet foglal a fizetős…..
Elkezdődött az iskola, araszolva halad a hosszú kocsisor a város felé, a bkv járműveinek menetrendjét is átalakították, így aki bizonytalan volt, hogy időben bejut reggel szintén kocsiba ült. (A menetrendet nem tartják a buszok, és csodálkozik a bkv-s vezetés, hogy ellopják a…..
Bosszantó, ha a feltúrt Budapest felé lépésben halad a buszunk, de még rosszabb, ha egyetlen alternatívájaként a városba jutásnak még zsúfolt is. Eszembe jut erről svédországi élményem, amikor a távolsági buszra annyi embert engedett fel a sofőr, amennyien le tudtak ülni, az…..
Volánnal Utazunk Hajdús blog 2008.07.17 08:37:00
Rég voltam már, de remélem azért még olvastok! :)Ezúton ajánlanám a hajduvolanfigyelo.blog.hu-t, mint testvéroldalt, tessék írni, ha a Hajdú Volánnal kapcsolatos történeteitek vannak! ..
Volannal Utazunk 2008.07.23 08:45:50
Éppen nem az emberi gyarlóságról írt nekünk Peter, hanem munkájukat pontosan és udvariasan végző ellenőrökről. Mert ilyenek is vannak! Rendszeresen járok kora reggel az Érd,Bem tér - Törökbálint vonalon. Pár napja ellenőrök szálltak fel a virágtanya megállónál. Találtak…..
A vasúti mellékvonalak bezárása mellett a buszok sem járnak rendesen néhány településen. Ha gondolnak is az emberekre, akkor csak vasárnapi kocaturistaként, mintha hétköznaponként dolgozni nem is járna be senki a falvakból.Pedig érdemes fejleszteni a közlekedést arrafelé is, mert…..
Sajnos néha nem csak azokat blicceltetik a sofőrök, akik "ismerik a dörgést", és előremennek a rendes jegyért, ha felszáll az ellenőr, vagy leszállnak a semmi közepén, mielőtt rájuk kerülne az ellenőrzés sora. Nem sokat nyerhetett a jeggyel a buszvezető, aki olcsóbb…..
"Tisztelt Volánbusz!Érdeklődnék hogy az online jegyvásárlás rovatban miért nem lehet úgy betáplálni az állomásokat hogy amikor elkezdem írni hogy BUDA... (akkor kilistázza a Budapesti megállókat, illetve ha beírom hogy Gyön.. akkor Gyöngyös megállóit listázza ki és így…..
A nyári menetrendek felérnek egy járatritkítással. Bevallottan azért jár kevesebb busz, mert nincsenek nyitva az iskolák, de ez azoknak, akik nyáron ugyanúgy járnak dolgozni, mint télen, gond lehet a csökkentett menetrend. Járjanak kisebb buszok, de maradjanak meg a járatok, ne…..
Volánnal Utazunk Bkv és Volán 2008.04.24 09:43:49
Mindenki előtt ismert a Bkv Zrt. pénzügyi hiánya, és annak eltüntetésére tett kísérletek - például a libegő vagy a sikló eladása, ami csak addig pótolná az összeget, míg fel nem élik, ugyanis semmilyen értelmes koncepció nincs a hiány csökkentésére, mint hogy kevesebb busz…..
Márton szinte mindent megkapott utazása során, amit csak lehet: a menetrendet figyelmen kívül hagyó buszt, mutyizó, lehúzó, bosszúálló sofőrt, tehetetlen ellenőröket. Kedves Ügyintéző!Múlt hét pénteki (2008. március 21.) utazásélményemet szeretném…..
Juci levele lekésett járatokról. Két történet, ugyanaz a megszívatott utas, a vétkes pedig az internetes menetrend. Eszembe jutott erről, hogy a menetrendi, jegyvásárlási változásokról oszlopokra ragasztott A4-es lapokon tájékoztatták az utazó közönséget, azonban pár nap, hét…..
Sába sztorija, újabb utazási kedvezményes történet."Az én történetem egy volános pénztáros-jegykiadó néniről szól. Arrafelé, bár van vagy 8 ablak, a legnagyobb forgalomban is csak kettő van nyitva, így aki bérletet vesz, jócskán feltartja a jegyet vásárlókat. A…..
A Volán szabályzata szerint ha egy érvényes jegy birtokában tovább utazna az utas, mint ameddig a jegy szól, a jegy érvényességének lejárta előtt kérheti a kiegészítőt a sofőrtől. Nem kell leszállnia, és megvárnia a következő buszt, sőt nem kell előre tudnia a…..
Ghoul sztorija, kedves sofőrrel és némi gyomortartalommal. "Vigyázat! Gyomorforgató! Még 2001 nyarán esett meg egy nógrádi gyakorlaton, melyre az egyetem küldött és egy önkormányzatokat érintő felmérést kellett készítenünk a térség falvaiban. Balassagyarmat felöl…..
Volánnal Utazunk Balesetek 2008.03.13 08:56:00
Két baleset is történt 24 óra alatt, ami érinti a Volán társaságokat. Hódmezővásárhely és Szeged között egy nagykanizsai férfit gázolt halálra tegnap este a menetrendszerinti busz, amikor sötét ruhában kelt át a többsávos autópályán. Nem is tudom, a gyalogosoknak…..
Ki is gondolta volna, hogy a  Volán majd egy fillérrel - bocsánat, forinttal - is kevesebbet kér, mint amennyibe került neki egy jegy eddig? Ki hitte el, hogy valaki majd hagyja, hogy csökkenjenek az árai, és nem emeli fel őket inkább? Szombat óta egy 50%-os jegy 0-5 km-es szakaszon…..
Utánajártam kicsit, mi történt a jegykiadó automatákkal. Alant van egy levél, melyben a retúrkedvezmény (5%) megszűntéről panaszkodnak, ez tényleg így van. Az automatákon a következő van kicetlizve: a tarifarendszer megváltozása miatt az automaták (és csak azok!) nem adnak…..
Tehetetlenül szemlélni, ahogy az emberek feje felett döntenek, őket csak pénzeserszénynek, de mint utazó, nyűgnek tekintve - ismerős? "Úgy érzem, gyerekként kezelik az utasokat a közlekedési társaságok. Miből állt volna azt írni a tudakozódó levélre, hogy nem, marha, a…..
Általában azokat blicceltetik a sofőrök, akiket legalább látásból ismernek, de Timsz, a gödöllői diáklány levele bizonyítja, hogy korántsem minden esetben: "2 hete történt Gödöllő településen, ahol is Gödöllő Tesco állomástól Gödöllő autóbuszpályaudvar…..
Volánnal Utazunk Újra sztrájk 2008.02.24 21:44:28
Holnap, február 25-én éjféltől újra sztrájkolnak a vasutasok. A Volán társaságok összes buszán - ahogy előző alkalommal - elfogadják a MÁV jegyeket és bérleteket, úgyhogy buszra fel!..
Volánnal Utazunk Hajnali életkép 2008.02.22 10:11:00
"Kedvem lett volna lefényképezni ezt pár hete, de ha berágnak rám, csak autóval utazhatok a jövőben.Mindenesetre képzeljetek el egy álmos kis falut, hajnali párába burkolva. Mindenki bebugyolálva siet a buszmegállóhoz, morogva köszönnek, fáradtak, a kávé még nem…..
A tegnapi zajos-posthoz kapcsolódik Fürtös levele. Hallgatni vagy nem hallgatni? Az itt a kérdés. "Észrevettem egy alkalommal a Volánbusz utazási szabályzatát átfutva, hogy az tartalmaz néhány érdekes pontot. Az egyik, ami engem érint, nem más mint a zenehallgatás.…..