Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KMZ_hyperion

0 bejegyzést írt és 730 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes módon  A "Kincs, ami nincs" c. Bud Spencer és Terence Hill filmben Kamasuka karaktere (a japán katona) szerepét valós személy, Hiroo Onoda ihlette. A II. világháború idején került a Fülöp-szigetekre, ahol nem szerezhetett tudomást a háború végéről. Egészen 1974-ig nem adta meg magát. Ekkor…..
Hát a Marci barátom törölte magát. A törlésével automatikusan eltűnt a blogja és minden korábbi írása. Ezzel egy újabb exjt blog szűnt meg, de ez most más. A márciusi botránynak köszönhetően azok a blogok szűntek meg, amelyek hazugságokat tartalmaztak. Kitalált történetek, hazugságok és bizalommal…..
KMZ_hyperion 2018.09.13 17:50:08
@sefatias: A Gabis balhéra?
KMZ_hyperion 2018.09.13 17:59:37
@a századik juh: Leslieke nagyjából a Világpanoráma színvonalát karcolja alulról. Esetleg a mindenegyben.blog-ét. Kár a szót vesztegetni rá, ahogyan rád is, sajnabajna.
KMZ_hyperion 2018.09.13 18:14:58
@a századik juh: pont letojom, lejárt a munkaidöm:D

A sefa meg jobban tenné, ha kirakná a szefósokat, de hát felnött ember, azt csinál, amit akar. Na pápuszi.
A kritikus gondolkodásmód kiterjedhet-e a Bibliára? Ezzel talán sokan vitatkoznának, de nekem nem célom az, hogy bárkit is meggyőzzek arról, hogy miben higgyen vagy miben nem. Ha valóban szabad akaratunk van (nos, legalábbis ebben a dologban), akkor igenis megtehetjük, hogy a kritikus…..
Az interjúalanyom nem vállalta a nevét, mert sokan ismerik és nyíltan soha nem vállalta azt, hogy ő aktív Jehova Tanúja, sem azt, hogy valamikor az volt. Amikor korábban kértem tőle interjút, nem is reagált a kérésre. Ha valahogy mégis szóba került köztünk, másra terelte a szót. Ezt már megszoktam…..
JT BLOG A társulati filmekről 2016.07.17 15:01:18
Több helyen is beszélgettünk az elmúlt években a szervezeti filmekről, de végül visszahúzódtam, mert úgy éreztem nem szabad ilyen érzékeny kérdésben bírálgatnom semmit és senkit sem. Ennek ellenére mégis újra és újra előjöttek az általam feszegetett kérdések (például a közös blogon is). Ezért mégis…..
KMZ_hyperion 2016.07.25 16:52:59
@l.gabi: Bocs, hogy csak úgy beledurrogtam, de annyira tipikus másra kenjük a dolgot szöveg volt, hogy nem bírtam ki. Van egy központi lista, megkérték az összes gyülekezetet, hogy küldjenek hangmintákat, többszáz, hanem több ezer van belőle mostanra már. Egy szerepre lehetne 10 potenciális emberkét behívni, és elég pontosan lehet érezni, hogy kiben van potenciál, tehetség. De soha nem az számított a Bételben.
KMZ_hyperion 2016.07.27 01:44:34
@l.gabi: Jó ötlet. Van egy referencia anyagom amúgy, sok sikert:DD

www.youtube.com/watch?v=a2Sv5rsAKQk
Most olvastam egy riportot Csányi Vilmossal "Hiedelmek nélkül szétesne a kultúránk" címmel, amelyet pontatlannak tartok, egybemos dolgokat, és szerintem roppant veszélyes a szóhasználata, olvasók tömegei fogják félreérteni. A pszichológus vagy szociológus szempontjából ezek az egybemosások lehet,…..
KMZ_hyperion 2015.04.18 17:13:27
@brandon1: Érdekes felvetés. De még ha tudományosan igazolható lenne is, hogy bizonyos embertípusok alacsonyabb rendűek, abból sem következne szükségszerűen a gázkamra. Ha az alacsonyabb rendűek szerintünk rossz fát tettek a tűzre (ahogy Hitler állította), miért ne lehetne az az értékrendszerünk, hogy intelligensebb lényekként megbeszéljük a dolgokat? Miért kéne egyből gázkamrába küldeni őket? A gázkamrát az erőszakra való hajlam diktálja, az eugenika, mint tudománynak beállított maszlag maximum ürügyet szolgáltat rá.

Ráadásul szerintem (vélemény, nem történelmi igazság) az eugenikát azért találták ki, mert már eleve gyűlölték a zsidókat, tehát az erkölcsi preferenciáik már adottak voltak.
KMZ_hyperion 2015.04.22 01:22:36
@Brendel Mátyás:

Most elmodtad ugyanazt, amit én.
Olvasom, hogy technikailag nemsokára elérhetővé válik, hogy két homoszexuális férfinak legyen "vér szerinti", tehát biológiai gyereke. Az elgondolás szinte adódik az őssejtkutatás eredményeiből, amely által őssejtekből sokféle sejtet tudnak mesterségesen előállítani. Így az…..
A keresztények hitviták során gyakran jönnek azzal az állítással, hogy a keresztény hit az olyan egyedi dolog, amihez semmi nem fogható, és ezzel magyarázzák, hogy miért pont ebben hisznek, és, hogy miért hisznek ebben. Amikor a vitában részletezni kell a keresztény mítosz…..
KMZ_hyperion 2015.01.29 20:02:07
@brandon1: Jézusról mások is írnak, pl.idösebb Plinius a leveleiben. Ezek többnyire tájékoztatàsok a római császároknak a provinciában történtekröl, de eléggé kétséges, hogy azt írjàk-e le, ami meggyözödésük szerint a valóság Jézusról (értsd: Pontius pilatus végeztette ki kereszten), vagy csak azt, hogy mit mondanak Jézusról mások.
Mielőtt folytatnám az én utópiámról szóló sorozatot, egy dolgot mindenféleképp tisztáznom kell.Méghozzá azt, hogy mit is jelent az emberközpontú istentisztelet. Először is azt írnám le, hogy ez nálam mit NEM jelent. Nem jelenti az ember Isten helyére állítását. Nem jelenti a fontossági sorrendek…..
KMZ_hyperion 2014.09.09 20:53:28
@sefatias: Jó, utópia. Akkor tényleg mindegy.

A második fele: hát ez is ... megoldás. Bar szerintem a hétköznapokra is hatással vannak bizonyos nézetek, amit nem lehet csak úgy neutrálisan elintézni. Föleg annak kapujában, ami az emberiségre vár.
KMZ_hyperion 2014.09.09 22:06:58
@sefatias: Egy Angliában élönek veted ezt a szemére? Képzeld egyre kevesebbet. Amúgy sem érzem azt sokszor, hogy ugyanazt fejeznék ki a magyar megfelelök. De ha érdemi reakciód nincs rá, csak ez a nyelvtannácizás, akkor itt és most hagyjuk abba.

Hát csak arra, hogy maholnap emberek fognak élni azokon az égitesteken, és bizony sok tudatlan marha kiegészülve a ma oly divatos konteóval komoly akadályokat gördíthet a fejlödés útjába. Így is vannak olyan eszetlenek, akik nem oltatják be a gyereküket, soha nem viszik orvoshoz, és hála ennek olyan betegségek jönnek vissza, amelyek eddig nem okoztak gondot.
KMZ_hyperion 2014.09.12 19:55:46
@sefatias: Ó, te suttyó Bányász, te:) Néha fel kell kötni a gatyát, ha az ember ilyen témákkal foglalkozik. Azt is sajnos bele kell vinni a képbe, hogy sokszor csak külföldiül lehet vonatkozó ismeretanyagot beszerezni.

Dehát fejlödünk, ez van. Sytka blogjàn is mondták már, hogy sok mindent nem lehet olyan egyszerüen megfogalmazni, mint a faék. Neked is három, négy poszt kell az utópiádhoz:P
Egy érdekes vitára hívta fel valaki nemrég a figyelmemet. A Cambridge Union Debating Society egy vitájáról van szó, amelynek láthatóan kialakult szabályai vannak. Nevezetesen egy állítást, egy tézist (proposition, movement) bocsátanak vitára, és a tézis mellett vagy kritizálandó szónokok mondanak…..
KMZ_hyperion 2014.09.09 11:27:30
@Brendel Mátyás: Ja értem, akkor világos.

Az evangéliumi keresztény befolyásról is hallottam! Na ma már mindenképpen megnézem!:)
KMZ_hyperion 2014.09.09 21:20:50
@Brendel Mátyás: Na megnéztem, hát tényleg elég sok mellébeszélés volt. Szinte csak Copson a másik oldalon meg Murray hozott a témához szorosan kapcsolódó érveket.

Dawkins totál off topic volt, ha nagyon jóhiszemü akarok lenni, akkor a hallgatóság azon gondolkodhatott el, hogy milyen hatása van egy kvázi hazugságot tanító intézménynek, de mivel se statisztika nem volt, meg nem is nagyon kötötte össze a kettöt, ezért tudta Murray lecsapni a magad labdát, hogy "nincs igaza a vallásoknak,de nem is ez a kérdés".

Mr. Ramadan és a bishop se azzal foglalkozott, amivel kell, tényleg senki nem állította, hogy a vallás csak a rosszal egyenlö, csak azt, hogy a rossz túl sokat nyom a latban a jóhoz képest. Erre elkezdik fújni, hogy milyen jó dologkat tesz a vallás. Ramadant át is ugrottam, mert olyan vehemens baromállat módjára adta elö magát, hogy elment töle a kedvem. Inkább védték volna azt, hogy több a jó, mint a rossz, ha tudták volna. Erre elöjönnek egy ilyen szalmabábbal, hogy öket kirekesztik, pont mikor Copson azzal kezdte, hogy semmi ilyesmiröl szó sincs???? Pofátlanság.

Murraynél meg azt nem értettem, mit szórakozik a szervezett vallás szón? Meg hogy minden vallás szervezödni fog? Én úgy tudom, hogy a népszámlálási adatok alapján pont, hogy egy olyan folyamat figyelhetö meg, hogy a hívök elszakadnak az egyházuktól, és " szabadúszók" lesznek? Szerintem ez rácáfol arra, hogy a modern hívö emberek szükségszerüen valamilyen szervezödésbe tömörülnének, ez baromság.

A szekularizáció támogatásával egyetértek természetesen, de attól még továbbra is kritizálni lehet és kell a vallást a hibáiért.
Azoknak az embereknek, akik elhagyták Jehova Tanúi gyülekezetét, ám mégis szeretnék Istennek szentelni az életüket, komoly dilemmával kell szembenézniük. Hozzá voltunk szokva a „pontos ismeret” illetve az „igaz vallás” fogalmához. Miközben szabadon nézelődünk a…..
KMZ_hyperion 2014.09.08 15:57:10
@Csaba Tarró: @sefatias: Elolvastam végig az új 2014-es fonalat.

A kérdésre válaszolva, Jehova Tanúival kezdődött az útkeresésem. Amikorra kialakítottam a világnézetemet, már vajmi kevés közöm volt bármelyikükhöz is. Viszont a mai napig beszélgetek keresztényekkel, muzulmánokkal és buddhistákkal. Ezekből a beszélgetésekből sokkal többet szűrtem le, építettem be a "memóriapalotámba", mint a JT-s lelki sérüléseimből.

Bevallom őszintén, kicsit degradálóan dedósnak tartom, hogy valaki szerint "megsértődtem és most juszt is tagadok mindent". Ettől picit nagyobb lelki nagyságról tettem tanúbizonyságot. De persze ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor felbélyegezhet ezzel, csak attól még nem nagyon változnak az érvek.

Sefát is bélyegzitek keresztényellenesnek, kommunistának stb., de sokszor nem vagytok képesek érdemben reagálni a témájára. Nem a személyével kell foglalkozni, hanem azzal, hogy mit mond.
KMZ_hyperion 2014.09.09 00:23:37
@Csaba Tarró: Ha nem inged, akkor Tényleg ne vedd magadra. Jehova Tanúinál engem is értek személyesen atrocitások, de jobban kiborított, amit másokkal összességében müveltek olyan emberek, akikre egyébként egy szál ropit nem bíznék.

A második felét se kéne magadra venni, ha nem mindenki azzal jönne már, hogy "mennyire unalmas, hogy sefa a keresztény egyházakat szapulja". Az érveire sokan nem reagálnak. A keresztény európás sorozatára csak egy igazán komoly érdemi reakció jött egy másik blogon, de még az az úriember sem tudott olvasni a sorok között.
Sefatias Az én utópiám (1.rész) 2014.09.06 15:31:22
Nem is tudom, hogyan kezdjem. Azt hiszem ez az írásom sem lesz szokványos. hetek, hónapok óta jár a fejemben a téma, de nem tudom összerakni, ezért úgy döntöttem, hogy leírom ahogy van. Eredetileg sok. egymástól független gondolat volt, ami sok egymástól független posztban jelent volna meg itt. De…..
KMZ_hyperion 2014.09.06 19:47:19
@sefatias: Értem. Hát ez eléggé sajnálatos tévképzet tényleg. A humanista menifestót 1933-ban készítették el, és lelkészek, rabbik is "aláírták".

Ez a nyilatkozat, ha úgy tetszik, tartalmaz mind vallásos, mind szekuláris elemeket. A lényege, ami meg is van fogalmazva benne, hogy semelyik pont sem kötelező érvényű belőle, ami a másik nézőpontját tükrözi.

Ezért is írták alá, mert egy közös megegyezés volt a cselekvésre.
KMZ_hyperion 2014.09.08 15:39:49
@sefatias: A humanizmus kapcsán teljesen egyetértünk. A legjobb az lenne, ha "elfelednénk" a közös munka idejére azt, hogy ki mit hisz vagy nem, hiszen abban már megegyeztünk, hogy az embereknek kell tenniük a társadalmi igazságtalanságok eltüntetéséért. Akkor meg mindegy, hogy ki miért áll be a sorba.

Persze van egy olyan vonatkozása is a dolgoknak, hogy mit tekintünk társadalmi igazságtalanságnak, de szerintem ebben is egyetértünk. Az egyházaknak adott támogatások és többletjogok, a politikában való részvételük sem a legüdvösebb lépések. A kapitalizmus balfogásai, a túlzásba vitt politikai korrektség, mások felzárkóztatása stb. mind ad elég feladatot a következő évszázadra, ha nem évezredre.
KMZ_hyperion 2014.09.08 15:40:04
@sefatias: Megyek, csekkolom.
Ahogy az előző posztnál írtam, gyakran felmerül bennem a kérdés, hogy a társadalmi problémák megoldása kinek a feladata. Vajon Krisztusé? Aki majd egyszer, az általa jónak látott időben eljön, és megváltoztatja a körülményeket, és minden gonosz megkapja a büntetését, a jók pedig a jutalmukat? Vagy…..
KMZ_hyperion 2014.09.05 21:30:26
@Vértes László: Az A és B halmazok (keresztèny egyházak) metszetèben lévő elemek, elemei C, D, E halmazoknak (keresztény egyházak komplementerei) is. A és B egyéb elemei nem elemei a többi halmaznak. A ès B egyéb elemeit "nem tartjuk megfelelőnek". A és B halmazokat egyenlővé tenni a részhalmazukkal hülyeség.

Érted te ezt, csak jobb ha engem hülyézhetsz le. Na mára ennyi elég volt belòled. És nem mondtad meg, hogy hol mondott Einstein olyat, amit írtál.
KMZ_hyperion 2014.09.06 10:30:43
@Vértes László: " azt tippeltem, hogy mellébeszélsz, miután logikailag alulmaradtál". Ez egy önmagának ellentmondó kijelentés. Logikailag kimutatod, hogy tévedtem, aztán meg nem tudod, hogy okosabb vagyok-e nálad vagy csak sóderezek?

Aki nem tudja értelmezni a halmazelméletes példát, az ne vegye a logika szót a szájára.

Nem fogom fárasztani magam azzal, hogy negyedszerre is leírom a te kedvedért a dolgokat. Tanulj, oszt megérted. Ha megértetted, gyere vissza és folytatjuk.
KMZ_hyperion 2014.09.06 19:28:19
@Vértes László: "Ebből bizony arra lehet következtetni, hogy tényleg mellébeszélsz, és nem szeretnél expressis verbis lebukni." Ebből az következik, hogy eddig lusta voltál értelmezni, amit leírtam.

"Istennel kapcsolatban minden hipotézis. Az is, amit egyesek szerint Isten mond." Hipotéziseket nem állítunk be az életünket vezérlő elvként. Hipotéziseket azért csinálunk, hogy kitűzzük a kutatás menetét, hogy tényleg úgy vannak-e a dolgok. A hipotézis csak egy hipotézis. A bizonyítékok igazolják vagy falszifikálják a hipotézisünket, ami alapján azokat kipipáljuk, módosítjuk vagy elvetjük. De addig semmit. Amiről nem tudunk, arról hallgatni kell, de te mégis fennen hirdeted a magad igazát.

"Istennel kapcsolatban senki semmit nem tud bizonyítani, kivéve hogy ha van, akkor kötelezően a lehető legjobb, legigazságosabb, és a lehető legjobbat akarja az emberiségnek. Ez is csak indirekte bizonyítható, mivel minden más feltevés abszurd eredményt ad. Isten kötelező attribútuma a legfőbb jóság." Még a saját katolikus teológiádat sem ismered, Isten fogalmától elidegeníthetetlen a létezés, tehát azt se írhatod le, hogy "ha Isten létezik". Nemcsak a legfőbb jóságot teszik meg Isten kötelező attribútumának, hanem a létezést, omnipotensséget, omniszcienséget, omniprezenséget és a teremtői mivoltát. De ezeket abszolút bizonyítatlan hipotézisként.

Ez a két mondatod pedig egymást kizáró ellentét: "Istennel kapcsolatban minden hipotézis" "Isten kötelező attribútuma a legfőbb jóság."

"minden más feltevés abszurd eredményt ad" Nálad fantáziadúsabb emberek el tudták ezt képzelni. Mit jelent, hogy abszurd? Hogy nem tetszik neked?

"Csacskaságot írsz, objektíven semmit sem tudunk megvizsgálni, legfeljebb körültekintő szubjektivitással." Szómágiázunk? Rendben, száz százalékos biztonsággal semmi sem lesz objektív. De a sok kicsi szubjektív mintavételezésből meg tudjuk közelíteni az objektív fogalmát. A digitális hangból soha nem lesz analóg, mégsem veszed észre a különbséget a YouTube-on. Remélem így kielégítő választ adtam.

"Ha a szerint válogatnak, hogy mi felel meg az Isten a lehető legjobb, legigazságosabb, és a lehető legjobbat akarja az emberiségnek kritériumnak, akkor jól teszik, hogy megszűrik a vélt szabályokat. Ha kényelmi alapon válogatnak, akkor nem teszik jól." Megfordítod a sorrendet. Nem az általunk preferált hipotézisekhez kell szemezgetnünk bizonyítékokat, hanem meg kell nézni, hogy azok összessége, tudod a sok kicsi szubjektív mintavétel, hova vezet. Az a baj a sorrend felborításával, hogy így nem tudod megmondani, hogy miért pont a Bibliát szemezgeted. A gyűrűk urából is ki lehet emelni részeket, amelyek alátámasztják a hipotézisedet. A koránból is, sőt szerintem még a szombathelyre induló gyorsvonatok menetidejéből is "kiolvasható" valami.

"Mint a szeresd embertársadat, mint önmagadat szabály? Ez nincs más világnézetben, csak a keresztényben." Öngól. Jézus ezt a judaizmusból emelte át. Ezért félsz az indirekt hatást keltő judaizmustól?

Ráadásul még csak nem is jól idézed, mert a felebarát szó szerepel ott. Szerintem azért, hogy elkerüld azt a nagyon is szerteágazó értelmezési problémát, ami már Jézus idejében is ott volt: "Ki valójában a felebarátom?" Ráadásul Jézus szerint sem felel meg a felebarátom szó a "rajtad kívül mindenki más"-nak, mert a két manusz, aki elment a megvert férfi mellett, nem minősült annak. És Jézus sem azt vágta rá rögtön a kérdésre, hogy "mindenki más".

Egyébként ennek a kijelentésnek nem csak az elejét értelmezik szerteágazóan, hanem a "mint önmagadat" részt is.

Maradjunk annyiban, hogy a kereszténység központba állítja a szeretetet, de ez önmagában nem keresztényi, ahhoz túl általános, és másoknál is megjelenik.

A halmazosra most már nem térek ki, meg sefa türelmét is eljátszottuk, úgyhogy részemről ennyi volt. A kérdéseidre szerintem tudod a válaszokat, nagyjából kettőre tudok igennel felelni, a többire nem a válaszom. De most már tényleg nem idegesítek tovább senkit.
A legutóbbi japán híradáskor kaptam képeket, de kellett egy kis idő ahhoz, hogy megértsem miről van szó. Azt hiszem sikeresen megküzdöttem vele. Érdekes adatok, melyekből az is kiderül, hogy a magyarországi hírnökök meglepően hatékonyak. A bejegyzésben szereplő képek…..
KMZ_hyperion 2014.09.05 19:29:25
@kócsag: Az angoltudás részét én is meg tudom erösíteni, a japánok...hát nem is tudom...nyelvérzék hiánya vagy csak lustaság miatt, de szóval nagyon kevesen beszélnek angolul:)

Amúgy engem vonz Japán. Akkor ez most gáz? O_o
KMZ_hyperion 2014.09.05 23:27:45
@kócsag: Hát igen, akik dicsönek tartják a szepukkut, azokkal van valami.:)
A Bibliát olvasva az ember mindig rábukkan olyan történetekre, amelyek segítenek neki abban, hogy Isten hatalmát, másokkal való viszonyát felismerje. Számomra ma az a kérdés, hogy ezek a történetek valóban megtörténtek-e, illetve ha megtörténtek, akkor úgy történtek-e meg,…..
KMZ_hyperion 2014.09.05 17:26:58
@Vértes László: Te ember tudod, hogy mennyire hülyén hangzik a szádból a logikai szó.

A bizonyítékok nem csak állítások mellett tanúskodnak, hanem cáfolnak is bizonyos téziseket. Így például a rosszból vett Isten elleni érv gyengébbik formája cáfolja a te legjobbat akaró istenképedet, a bibiliai beszámolók fundamentalista értelmezése szinten. Ha te ennek ellenére állítgatsz, akkor vágyvezérelt gondolkodású vagy. Hiába lenne jó, ha úgy lenne, nincs úgy. Hiába lenne jó nyernem a lottón, nem nyertem, ha ennek ellenére azt mondogatom, hogy nyertem, akkor az csak álmodozás. Szektásan szükre veszel megint mindent, és fogalmad nincs arról, hogy miröl beszél a vitapartnered. By the way vannak olyan bizonyítékként felhozott állítások, amelyek a másik oldalról bizonyítani akarnak.

A hívö ember a leglogikusabban gondolkodik, ha nem mindenröl a legjobbat feltételezi, hanem reálisan látja a helyzetet. Ehhez van kiindulási alap: a világ és a Biblia (kereszténynek). Te ezeket rendre figyelmen kívül hagyod.

Mondanám, hogy jó lenne mindaz, amit mondogatsz. De nem látom bizonyítékát, hogy így lenne. Ezért nem tartom jó dolognak, hogy egy vágyálmot tukmálj másokra.
KMZ_hyperion 2014.09.05 17:41:00
@Vértes László: Ez a te elképzelésed Istenröl csak arra jó, hogy a magad szája íze szerint cherrypickeld, mazsolázd a Bibliát. Ha a Baál imádók levágása nem illik bele a képbe, kihagyod. Megfordítod a sorrendet. Elöször feltételezed az istenképedet, aztán ahhoz válogatod a bizonyítékaidat.
KMZ_hyperion 2014.09.05 19:10:33
@Vértes László: :) Már korábban kifejtettem, hogy nekem elég, ha téged cáfollak. Így visszakerülünk a nullpontra, ahonnan az értelmes emberek elindulhatnak. Adding se terjesztesz sületlenségeket.
... a kerületfelvigyázók. Pedig még szuperintendensünk is volt. Vallásos környezetben ez amolyan püspök-féle, bár Thomas Sullivan esetében ez egy országos vezetői tisztnek volt kiírva: Thomas James Sullivan (1888-1974) Jehova Tanúi legfelsőbb vezetőinek egyike volt. 1932-ben…..
KMZ_hyperion 2014.09.01 16:49:34
Hát nekem kicsit eltérő véleményem van az illetőtől.

"A KÖF hatalma nagyobb, ő fogja kimondani a vitás esetekben az utolsó szót és a döntését nem lehet majd felsőbb szinteken megsemmisíteni". A felső vezetési kontroll ezután is meglesz, csak kisebb mértékben. A KÖF döntéseket bárki bármikor megsemmisítheti ezután is fentről, ebben nem látok nagy változást, maximum a rálátás lesz kisebb, az eltusolások aránya lehet nagyobb.

"a helyi gyülekezet vénjei és a KÖF ellentétes véleménye esetén a KÖF döntése lesz az érvényes" Hát ez is attól függ, hogy melyik gyülekezet, és melyik köf. A fiókhivatallal való kapcsolatfelvételre még így is van lehetőség. Ha meg olyan gyülekezetről van szó, ahol van Bételes is, akkor pedig nem sokat tennék feltétlenül a KÖF döntése mellett.

"a KÖF látja, ha udvarolnak, hízelegnek neki és tud olvasni ezekből a jelekből" Eddig is körbeudvarolták őket, és a többségük ha felfogta, akkor sem feltétlenül tett ellene semmit.

"Ő maga a véni, általános úttörői és különleges úttörői szolgálatából pontosan tudja, hogy egy-egy viselkedés mögött mi történik a háttérben, eljutnak hozzá a panaszok, de ha mégsem, ezernyi jelből olvas" Ez egy rendkívül arrogáns hozzáállás, de hát én is átéltem egy ilyen fázist:) Egyébként nem, sok köfnek halovány lila gőze sincs, hogy mik mennek a gyülekezetben

"innen kezdve a KÖF személyi felelőssége megnő és csak a KÖF személyiségén múlik, hogy képes lesz-e vállalni a konfliktusokat" Ez eddig is így volt, és eddig is el lehetett mismásolni a konfliktusokat. Sőt, igazán azok a köfök élték túl, legalábbis mo-n akik nem terítették be vérmezővel a körzetüket távozásuk után.

"szerinte sokan nem lesznek alkalmasak arra, hogy a "nagyobb felelősség" terhét viseljék, mert a gyülekezetek vezetése tulajdonképpen kibővült egy nem állandóan jelen lévő helytartóval; a helyi véneknek van egy érvük ("ezzel nekünk kell együtt élni") - az a KÖF, aki nem tud majd megbirkózni a helyi vénekkel és ezzel bajt okoz, kiszámíthatatlan hatással lesz a szervezetre" Az, hogy ők neveznek ki majd véneket, szerintem csak "fejben" fog különbséget jelenteni, a szervezet eddig is csak rábólintott a beérkező jelentésekre, hiszen ugyan honnan is ismerhették volna a jelentkezőket? A köföknek sincs sokszor fogalma arról, hogy milyen ember is az, akit ajánlanak, eddig se feltétlenül volt, ezután se lesz feltétlenül.

A szervezet felé fordulás pedig ezután sem lesz kizárva, sőt biztos vagyok benne, hogy bátorítani fogják őket erre. Az új Gileád iskolán végzett, a szervezeti iránymutatások betartatására képzett testvéreknek a fiókhivatalokban és egyebütt szükségük lesz arra, hogy betartassák valahol a szervezeti iránymutatásokat, mi sem lehetne jobb lehetőség ennél, főként, hogy most már nincsenek kefek a képben. De ez szigorúan csak privát véleményem:)))
KMZ_hyperion 2014.09.02 03:11:08
@l.gabi: Én is örülök neki, hogy az egyik KÖF vette a bátorságot és nyilatkozott, ez "progress of a kind", valószínüleg együtt csücsültünk vele ebédnél, amikor jöttek az iskolájukra:)) Még közös élményünk is van. Na nem tudom, hogy konkrétan melyikük az, de mindenki Ott volt:))
KMZ_hyperion 2014.09.02 23:41:44
@l.gabi: Aha, értem, tehát üzlet volt. Hát számára az is valami talán, ahogy mondod.

A lényeg, hogy jó, hogy közzé tudtad tenni:))
Sefatias A korszellemről 2014.08.27 10:54:49
Azt hiszem, ha a kereszténység történelmét megfilmesítenék, és hűen be szeretnék mutatni, akkor 18-as karika nélkül lehetetlen lenne forgalomba hozni. Míg egyik oldalon ott van a keresztény ember önfeláldozása, segíteni akarása, egy jobb közösség megvalósítása érdekében…..
KMZ_hyperion 2014.09.01 23:13:54
@Csaba Tarró: "Sajnálom ha hívőnek tartottad magad, s most már nem, főként hogy elég objectíven beszél erről az ige." Ezek szerint nem univerzalista vagy:) Amúgy mit mond rólam objektíven az ige?

"sosem szoktam gulyást készíteni a kinyilatkoztatásai alapján..." Pedig vannak benne olyan receptek, hogy a tíz ujjadat nyalnád...:)

"Ne őlj!" Értik ezt az igével is sokféleképpen. Van aki szerint totális pacifizmust jelent, van, aki szerint az önvédelem jogos, és van olyan keresztyén aki minden további nélkül elmegy katonának. Söt olyan is volt, aki kiolvasta az igéböl a szent háborút a szaracénok és más keresztyének Ellen:) Csak egy kis történelem és annyi tutibiztoshogyígyvan objektív egyházzal találkozol, amennyivel csak a fantáziád elbír:)

A pacifista keretyénekröl jut eszembe az ördög jobb és bal keze, nem is oly reg néztem:D
KMZ_hyperion 2014.09.02 13:45:25
@Csaba Tarró: Nem kukacoskodásból kérdezem, hanem mert érdekel, és mert kutatást végzek: Milyen felekezethez tartozol? Mit jelent az, hogy nincs békességem? Ez gondolom az életemre vonatkozik, a halálom utánra mit mond az ige, ha nem térek meg?
KMZ_hyperion 2014.09.02 17:08:54
@Csaba Tarró: Köszönöm, hogy leírtad.
Nagyon komoly kételyeim vannak azt illetően, hogy ez a kísérlet sikeres lesz-e vagy sem, de nem tagadtam meg a lehetőséget. Nehogy később azt mondhassa bárki is, hogy miattam nem jött létre.Csak ehhez az egy bejegyzéshez nem én leszek a kommentek moderátora, hanem a kommentekből már…..
KMZ_hyperion 2014.08.30 02:05:02
@l.gabi: Köszi az alapos munkát ebben a témában is. Sajnos persze a konteóhívökre az észérvek nem hatnak, de azzal vigasztalom magam, hogy a konteopokolban majd jó lesz a társaság. Mark Twain után szabadon.
Még egy posztot áldozok arra, hogy megvizsgáljam lehetett-e, illetve lesz-e Európa keresztény. Az evangéliumokat olvasva sokszor találkozni Jézus azon kijelentéseivel, amelyek nagyjából megsaccolják a keresztények számát a társadalomban. Az egyik legnépszerűbb példázatával…..
KMZ_hyperion 2014.08.29 15:39:43
@sefatias: Ez egy komplexebb témakör, ahová nem akartam csak úgy beböfögni valamit, ami éppen a eszembe jut.
KMZ_hyperion 2014.08.29 16:11:29
@sefatias: az elözö európásnál?
KMZ_hyperion 2014.08.29 16:57:45
@sefatias: jaa, kapcsoltam köszi:) bocs közben dolgozgatok is, azért vagyok ilyen szaggatott.
Szakértők találkoznak Londonban, hogy segítsenek felkelteni a figyelmet az illetéktelen befolyásolás iránt A most következő hétvégén egy tanácskozást szerveztek Londonban Steven Hassan, az író és a szekták köztiszteletben álló szakértője vezetésével az illetéktelen…..
KMZ_hyperion 2014.08.28 19:03:28
@karalabe4: Tényleg? Milyen fórumon?
KMZ_hyperion 2014.08.28 21:51:22
@nicku: Köszi majd holnap csekkolom.
Laura Schessinger egy amerikai rádiós műsorvezető, aki egy lelki tanácsadó műsort vezet. Nemrég, mint buzgó keresztyén azt mondta, hogy a homoszexualitás megbocsáthatatlan bűn, "MERT" Mózes harmadik könyve (A léviták egyházi szolgálatáról) [3 Móz. 18,22] szerint utálatos az.…..
KMZ_hyperion 2014.08.28 18:48:02
@Rovarölő: :)))) Rendben, nem eröltetem tovább ezeket a köröket:))) A szembejövö sav, nem ütközést akart takarni, hanem azt, hogy most éppen másfelé tartunk, de ez nem baj, attól még szerethessük egymást. Lehet, hogy félreérthetöek a hasonlataim? o_O

Ja Reboot szerintem azért változtatta finitora a végén a nevét, mert talán végleg lelépett:(
KMZ_hyperion 2014.08.28 20:17:08
@Rovarölő: Azt bizton tudom, hogy sokmindenben egyetértünk:)) A Bételben meg azt mondták, hogy túl vidékies (pont egy vidékröl származó rótt meg ezért, ami egy slusszpoén:)), de szerintem nekem ez a sorsom, ahogy asszem a Bödöcs Tibi mondta, hogy pestieknek túl vidéki, vidékieknek túl pesti vagyok:)) Egyszer egy nyilvános után meg azzal jött oda egy gyerek, hogy angol akcentussal beszéltem:))) Pedig elég sz*r az angolom. Én ilyen keverék kutya vagyok.

N
KMZ_hyperion 2014.08.28 21:50:14
JJ már megint az agyadra megyünk, ne haragudj.
@Johnny Joker:
Pedig olyan mint egy nagy olasz család:))))

Lehet, hogyha a mamma leteszi elénk a spagettit, és lóbálja a sodrófát, akkor mindenki abbahagyja:DDDDD Bocs, de ma 12 óráztam, nem vagyok magamnál.
Kereszt vagy kínoszlop? Nagyon sokan különböző oldalakról körbejárták már a kérdést, hogy Krisztus vajon kereszten vagy kínoszlopon halt meg. Vajon fontos kérdés-e ez? Tulajdonképpen nem. Miért? Lényegében nem vezet sehová a kérdés. Ezen a szócsatározáson nem múlik…..
KMZ_hyperion 2014.08.26 15:45:04
@zenészz: Hát összefoglalva az a hivatalos álláspont, hogy ők nem kapnak kinyilatkoztatásokat, hanem a kinyilatkoztatások megértésében vezeti őket Jehova, és ez nekik fontos különbség, bár a két koncepció között én nem látok nagy különbséget. Ezt nem tudom, hogy közvetettnek vagy közvetlennek lehet-e nevezni, inkább amolyan delphoi jósdásan homályosnak, amikor úgy kívánja az érdek elő lehet hozakodni az emberek vagyunk szöveggel, máskor meg lehet agybafőbe nyomatni az isteni vezetés dumát. Inkább praktikus semmint logikus.
KMZ_hyperion 2014.08.27 15:14:02
@zenészz: Hat erre csak AZT tudom válaszolni, amit Raymond Franz: ezek az emberek abban a hitben tévelyegnek, hogy ök azok. Nem hiszem, hogy az esetek 90%-ában rosszindulatról lenne szó, egyszerüen csak ezt hiszik és kész. A mai modern tanúk nagyon szürt infot kapnak a világról, a Bibliáról, a tudományról stb. Ebböl az infohalmazból persze, hogy az jön ki, hogy "minden szipi-szuper". Ha valaki hisz, annak az észérvek nem jelentenek alapállapotban sokat. Ha abban hisz, hogy lesznek tévelygések, se ezek a hu és bölcs szolga mellett szólnak, akkor nincs semmi, amit mondhatnál. Szerintem.
Sziasztok! Már higgadtan álltam keresni a Jehovákkal kapcsolatban, és mivel ezen az oldalon mindkét oldal szerepel, itt osztanám meg bűnömet/dühömet.Két találkozásom van a Jehovákkal. Kb. egy éve zuhanyoztam, amikor ajtót nyitott az akkor 9 éves lányom. Két idős hölgy…..
KMZ_hyperion 2014.08.23 12:29:34
@kingdom: Érdekes, pedig ahogy már írták is, nem és az útmutatás...Márpedig az szent és sérthetetlen:)))

Na persze nem az. Melyik tájegységen voltál prédikátor?
KMZ_hyperion 2014.08.23 12:33:31
@Niro: Jajj te, azért ne szíts már eröszak lázadást.:)) Aztán meg jön a sok cikk, hogy öket mennyire üldözik, és csak még jobban belehevülnek a dolgokba.
KMZ_hyperion 2014.08.24 14:11:18
@karalabe4: az indexben csak erre a km-re utalnak: km 89/1 3-4, de lehetett későbbiben is szó róla.
..
KMZ_hyperion 2014.08.19 19:37:21
@leslie07: A tanításokról meg nem tudok vitatkozni, ateista vagyok, nekem bárhogy azonosíthatod abaddont stb.számomra egyik sem különb a másiknál. De tudom, hogy ez neked számít, ezért biztos igazad van, hogy rosszul értelmezik. :))))))))
KMZ_hyperion 2014.08.20 18:08:52
@kingdom: Jaaaajjjjj ne, nem mondod, hogy te is ilyen konteóhívő vagy:((((((

Igen nem vagyok ateista, csak a zsidó világuralmisták ateista köntösébe bujtatott ügynöke, aki majd belsőleg fogom szétbomlasztani ezt a blogot, mert lerántjátok a leplet a céljainkról!!!! Nem tehetsz semmit az Új Világrend ellen (nagybetűvel kell írni, ez a tisztelet jele, teeeee!!!!), már mindenhol ottvagyunk, legutóbb a feleségedet szerveztük be, te is megfigyelés alatt állsz. Amikor legutóbb romantikus vacsorakor megittad a pohár bort, már be is poloskáztunk, igen, beléd van ültetve a chip, ahogyan azt az urainkkal megegyező gyíkemberek kérték!!!!!

Na most komolyan, vedd be a gyógyszered.
KMZ_hyperion 2014.08.20 23:01:50
@kingdom: Pedig eléggé úgy beszélsz, mint ahogy ők szoktak.

Nyilván azért közlöm bizonyos alkalmakkor hogy mi a világnézetem, hogy megkíméljem magam, és másokat bizonyos agymenésektől, amikre semmi szükség. Ezen a blogon a teista többség miatt egész jól működik, mint régen a szolgálatban a varázsszavak kimondása, amire a legtöbb ember azonnal zárja az ajtót: Biblia, Isten stb. De ha szeretnél világnézeti beszélgetést, akkor privátban tudunk beszélgetni, katt a névre ;))) de ha csak a titkos szabadkőműves páholyokról akarsz diskurálni, akkor köszönöm, de kihagyom, valószínűleg nem tudsz újat mondani a sógorom után:)))
idézet Az Őrtorony 2014. november 15-i számának 14. oldaláról Lefordítva: "A kiközösített szeretteidet kezeld úgy, mintha halottak lennének, de anélkül, hogy meggyászolnád őket!" ..
KMZ_hyperion 2014.08.16 14:58:31
@kingdom: Ez biztos azért volt így, mert a bútor szükséges családi ügy, de a kapcsolattartás nem. :))))))

Az ilyenekről mindig Sheldon Cooper jut az eszembe, aki azt mondta a bigottan vallásos, de paráznaságot elkövető anyjáról, hogy : "hogy lehetne egészséges a kapcsolatunk, ha nem mondhatom meg neki, hogy óriásit csalódtam benne, és soha többé nem akarom látni?" :-) :-)

Credo quia absurdum kiváló esete ez a kiközösítés.
KMZ_hyperion 2014.08.16 15:11:42
@P.Boby: De jó, örülök, hogy vannak még ilyen esetek is!!!!
KMZ_hyperion 2014.08.17 16:07:48
@kingdom: :)) vágom a témát:))