Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petrás Rudolf

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szendrey Júlia 18 évesen ismerkedett  meg a  Petőfivel, egy évvel később már házasok, s pont 1848 december 15-én születik gyermekük, március 15-e után éppen 9 hónapra. Júlia a naplójában szenvedélyesnek és boldognak írja le a házasságukat, melynek Petőfi halála vetett …..
Nyitott szemmel Magyarkodunk 2017.05.06 16:51:09
Évek óta külföldön élek, ezért már félig-meddig kívülről  látom a magyar mentalitást, van rálátásom, és      van összehasonlítási alapom. Nem vagyok pszichológus, csak egy egyszerű emberke, aki rácsodálkozik mennyire mások is vagyunk mi magyarok, mint a többi nemzet fiai, mennyire másképp…..
Petrás Rudolf 2017.05.08 17:01:09
@midnight coder: Éppen így látom én is.
Fotó: Krumpli Béla Van pár étel, amely fillérekbe kerül, nálunk azonban nem azért kerül az asztalra, hanem mert imádjuk. Ilyen a krumplipüré. Nem mint köret, hanem teljes értékű, önálló fogás. Nem bírunk betelni vele...
Hans Hildenbrand Magyarországon készült színes képeit bemutató bejegyzésünk sikerén felbuzdulva, ismét az 1930-as évek színes fotóit láthatjátok, ám ezúttal nem a National Geographic, hanem a Fortepan remek gyűjteményéből válogattunk. Fotó: Ismeretlen: 1938…..
  Párkánytól úgy húsz kilométerre, a történelmi Magyarország határai persze belül, most a szlovák hátáron átkelve  Garam mellett  találunk hat magyarlakta falvat, ahol évszázadok óta kurtaszoknyát viseltek a lányok. A hat települést különleges viseletük alapján…..