Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SoMoVo

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar ale Eredetileg csak szabadkozásnak szántuk, amikor a legutóbbi, újfent francia sört tárgyaló cikkünkben felemlegettük, hogy mostanában sosem sikerül belefutnunk palackozott magyar újdonságokba – mégis abszolút jól jártunk vele, ugyanis a Sörök a Möszjő vödréből…..
SoMoVo 2014.06.20 22:28:14
@Gny_Sgt_Hartman:
szia!
köszi az észrevételt, nem nem teljesen normális. sőt!

amit tudni kell: a way to Amarillo (a legtöbb kisüzemi főzettel ellentétben) egy palackerjesztett sör, a szénsav a palackban történt másodlagos erjedéssel kerül a sörbe, nem pedig CO2 hozzáadásával.

a főerjedésnél az erjeszthető cukrok nagy része alkohollá és CO2-vé alakul (ez utóbbi távozik a főerjedés során). a legtöbb sörfőzdében a szénsav a szódagyártáshoz hasonlatos módon kerül ezután a sörbe. De a palackerjesztésnél úgy történik a dolog, hogy a palackokba erjeszthető cukor kerül, amire ráfejtjük a sörlevet, így az előbbi erjedési folyamat újra lezajlik, de a zárt palacknak köszönhetően a co2 a palackban marad szénsav formájában.

így a következő hibák lehettek: nem került megfelelő mennyiségű erjeszthető cukor a palackba, vagy nem maradt elég életképes élesztő a palackban, vagy nem zárt jól a koronazár.

kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a somovo2013@gmail.com címen, h személyesen is átbeszélhessük a problémát, esetleg azt is, h mivel tudnánk kompenzálni a hibás palackért.
köszi szépen

Sörök a Möszjö Vödréből
SoMoVo 2014.06.21 06:50:28
@alehunter: :) köszönjük szépen!