Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SimPet

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi napokban nagy kereslet támadt a katolikus egyház bírálatára, amiért Erdő Péter azt találta mondani, az egyház azért nem fogadhat be menekülteket, mert akkor embercsempészetet követne el. Ez a dolog nyilvánvalóan nem igaz. Az embercsempészetet csak…..
SimPet 2015.09.07 14:32:57
Kedves Blogger!

Csak két dolgot szeretnék leírni, mert sajnos ez egyáltalán nem jutott még el hozzád, és ennek kétségtelenül a keresztények az okai:
Az első az, hogy valóban a Bibliát szentírásnak tekinteni teljesen szubjektív dolog. Ahogy írtad is milyen abszurd, hogy egy több mint 1700 éves irományban leírtakat igaznak fogad el valaki, és azt mondja: ez az Istentől jön. Pedig ez csak egy adag papír, ráadásul tele van vérengzéssel, gyilkossággal, hűtlenséggel, stb. stb. Azt figyelmen kívül hagyva, hogy rengeteg bölcsességet lehet benne találni, van egy nagyon fontos dolog a Biblia körül, és ez pedig az, hogy ez a könyv egy nép életében beteljesedik (jelen idő). Eredetileg a zsidó nép történetében, ma pedig a keresztények életében, de az egyes keresztények életében is.
Ez a könyv egyáltalán nem valamilyen isteni hírvivő tollbamondásának az eredménye. Jött egy angyal aki egy látnok/próféta fülébe súgta a dolgot aki ezt leírta. A biblia egy üdvösségtörténet leírva: van egy emberiség akinek az élete kilátástalan és értelmetlen (hogy hogyan jutott ide az kicsit hosszabb sztori, de a lényeg ez és hidd el erről egyáltalán nem kell meggyőzni egy csomó embert mert teljesen tisztában van vele, hiszen öngyilkos lesz), és akinek a megmentésére Valaki belép a történelembe és elkezd cselekedni. Először egyáltalán nem lehet tudni, hogy ki ez a valaki. Sokszor háttérbe vonul és nem avatkozik be, de vannak pillanatok, amikor nagy hatalommal és erővel a népéért cselekszik. A célja, hogy megismertesse magát az emberekkel. A történet végén lehet tudni, hogy ki is ez az Isten és mit és miért tesz.
A Biblia ennek a története. Hogy az Isten a cselekedetein keresztül bemutatja, hogy milyen is Ő. Nem filozófiai elemzések gyűjteménye, nem igazságok felsorolása, nem eszmék bizonygatása és nem is követendő példák tárháza, hanem egy kép arról, hogy milyen is az Isten.
Ez persze idáig érdekesen is hangozhat, de ettől ez még lehet egy mese. Viszont a Biblia az a könyv, amiről a keresztények azt mondják, hogy ez azért igaz, mert az ő életükben beteljesedik. Nem támasztják alá bizonyítékokkal, nem fejtegetik az eredetét, és nem próbálják tudományos alapon igazolni: a keresztének tanúsítják, hogy a Biblia igaz, mert az ő életükben ez a Valaki ugyanezt az üdvösség történetet végbevitte/végbeviszi. Ha nincsenek ilyen tanúk, akkor valóban kidobható az egész mert halott papír és írás. Ha nincs hatással a mindennapjainkra ennek a valakinek a tevékenysége, akkor tényleg olyan mintha nem is lenne. De a keresztények azt állítják, hogy van, még ha sokan azt próbálják is elhitetni hogy ez csak képzelgés. Persze ha te még nem találkoztál ilyen kereszténnyel, akkor az nem a te hibád, hanem az a helyzet, hogy ilyen keresztény nagyon kevés van, és valószínűleg eddig csak az egyházzal mint intézménnyel és a keresztényekkel mint bigott képmutató szenteskedő másokat elítélő alakokkal volt dolgod. Ettől nem csoda ha borsózik a hátad. Én viszont már találkoztam ilyen emberrel személyesen, és azt is láttam, hogy az ő életében valóban le van győzve a halál.
A másik dolog: azért mert valami régi még nem biztos hogy téves. És ráadásul mindent relativizálni szintén téves. Az hogy mi a jó és mi a rossz nem a többség döntése, hanem eleve adott. Ilyen módon hiába liberális és felvilágosult az Európai jelenkori kultúra teljesen téved, ha azt hiszi, hogy eldöntheti mi a jó és mi a rossz.

És egy kis politika: Szerintem fontos dolog megkülönböztetni ebben a helyzetben a menekült és a bevándorló kifejezéseket. A bevándorló az aki úgy gondolja, hogy inkább ezentúl Németországban (vagy máshol) akarja folytatni az életét, mert ott jobb lesz neki (vagy bármi más okból). A menekült pedig az, aki el kellett hogy jöjjön az otthonából mert üldözést szenved vagy épp az élete veszélyben forog.
Ferenc azt mondja fogadjanak be egy menekült családot… Nem a népvándorlókat, hanem menekülteket. Így ha valaki menekül, és segítséget kér Magyarországtól, akkor kap is menedéket, menekült státuszt, és akkor a pápa utasítása szerint számíthat a segítségre. Ez ugyanakkor nem ugyanaz mint mindenféle idegeneket, akik nem akarnak együttműködni a hatóságokkal (azaz nem is menekültek, mert szemlátomást nincs szükségük a segítségre mert annak feltételeit megtagadják) befogadni és segíteni. Ezek az emberek saját döntésük alapján vannak itt. Ennek a döntésüknek vannak következményei, és ezért nem a magyarok és nem a magyarországi egyházak a felelősök.
Ennek ellenére ha egy kereszténytől bárki segítséget kér, természetesen segítenie kell neki. Nem kell hogy külföldi legyen. Lehet a hajléktalan a térről, vagy bárki. Ilyen értelemben aki segítséget kér az kap is. De itt nem ez van. Ezek nem kérnek segítséget, hanem követelik, hogy a törvények felett álljanak.
Akár feliratosan, akár szinkronosan néz filmeket az ember, időnként felkapja a fejét egy-egy furcsa szöveg hallatán/olvasatán. Rosszabb esetben pedig fel sem tűnik, hogy a fordítók milyen merényletet követnek el egy-egy szöveg kapcsán az eredeti szöveg ellen. Alább következzen…..
Hetek óta morog a hazai internet a közbringa projekt csúszása (meg persze a tervezett díjazása) miatt. A korábban április-májusra ígért indulás jelenleg július közepére van kitűzve. A hírek szerint szoftverfejlesztési és rendszerillesztési problémák vannak. A cikkekből…..
SimPet 2014.06.19 17:02:23
@M_R:
A lényeg akkor is az, hogy tesztelés nélkül egy számos részrendszerből összeálló komplex rendszer egyből beindult és azóta is működik, mégha ez valakinek nem is tetszik (már hogy fizetni kell). Hibák és ügyeskedők mindig is lesznek. A golfos halálát pedig nagyon sajnálom, de nem a Hu-Go rendszer miatt volt: a Kresz nem veszti el az érvényét.
A Hu-Go így vagy úgy de egy sikersztori. (nem dolgozom benne, nem vagyok érdekelt benne, semmilyen érdekem nem fűződik hozzá). Lenyűgöz a benne részt vevő mérnökök és programozók teljesítménye.