Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ireftoht

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre többször találkozom a környezetemben egy olyan jelenséggel, amitől mindig irtóztam. Mindig idegesített, mindig dühített, és sose hittem volna, hogy a saját korosztályomtól is hallani fogom, 60-70-80 éves korom előtt. Ez pedig a "bezzeg az én időmben" effektus. Nem…..
ireftoht 2014.06.19 13:15:44
"Egy szó, mint száz, mindig is érezte úgy a későbbi nemzedék, hogy az utána jövő generációk rosszabbak. Amellett, hogy elismerjük, hogy "mi se voltunk igazán jók"
Ez nem jelenti azt, hogy a későbbi nemzedék mindig tévedésben, érzékcsalódásban volt.
Ha "már a görögök is" úgy érezték, hogy a fiatalok, a következő nemzedék erkölcsei nem ugyanazon jó erkölcsök, mint az idősebbeké, az nem jelenti azt, hogy már ők is tévedésben voltak, amikor ezt a meglátásaikat megfogalmazták.
Ugyanis az emberi társadalom egy fokozatos lecsúszópályára állott már évezredekkel ezelőtt, és ezt ma már nem nehéz észrevenni, amikor ennek következtében az egész Föld bolygó ököszisztémája is végveszélybe került a főemlős tökéletesen gátlástalan erkölcsisége eredményeként.
Ezt jól látták meg a régi görög és egyéb kultúrák nagyjai, hogy baj van, nagy baj, és lesz, valamint ennek a következményeit a mi nemzedékünk fogja a legjobban megfizetni. Ezt is előre lehett tudni és látni.
Az erkölcsök lassú, fokozatos pusztulása és erodálódása nemzedékről nemzedékre következett be, természetesen nem egyforma ütemben és kisebb nagyobb időleges hullámhegyekkel tarkítva.
Az őrült majom elpusztítja a Földet, és vele fog pusztulni ő maga is.
Tehát teljesen ostoba nézet az, ha azt hangoztatván áltatjuk magunkat, hogy ez mindig is így volt, hogy a fiatalok erkölcsei megromlottak, pedig dehogy, csak az idősebbek próbálják magukat így fényezni.
Valóban megromlott minden, miután a bűn elhatamasodott a Földön.
A Göncölszekér rúdja eltörött, lekonyúlt, és az emberiség is elindult menthetetlenül a lejtőn.
Valóban menthetetlenül? Ha nem vesszük észre egyáltalán azt, hogy lejtőn vagyunk, akkor segíteni sem tud rajtunk senki, még a Megváltó sem.