Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OrangeBox

7 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legutóbbi, Nyócker-dicsérő posztunkban pont, amikor fel kellett volna tenni az i-re a pontot, amikor a helyére kellett volna, hogy kerüljön az utolsó, a legfontosabb kirakós elem, elfogyott a fényes lendület; éspedig azért, mert ebben a nívós környezetben is eljött az a pont, ahol tényleg el…..
Lesz gombaszökőkút és lesznek bordó székek is, de villamos a Rákóczi úton már soha többet nem lesz. Ilyen egy projekt, amit az új, „zöld” városvezetés kritikátlanul átvesz Tarlóstól, hogy meglegyen nekik is a napi betevő szalagátvágásuk. Ez a fejlesztés is tipikusan a fenntarthatóság tökéletes…..
OrangeBox 2021.01.25 11:47:36
@bozon: Nem így gondolom. A 4-es metró befejezésével a teljes Bartók Béla-Kossuth Lajos-Rákóczi-Tököly-Csömöri-Drégervár-Nyírpalotai szakasz felszabadulhatna a buszforgalom alól és áttevődne a metróra. Gyorsabb lenne a közlekedés is tőle, mind a tömeg, mind az autós.
A magyarországi elhízással kapcsolatos problématengerbe akkor dobnánk igazán nagy követ, ha végre azoknak a felelősségét vizsgálnánk meg, akik 20 éve osztják az észt mindenféle szakmai felkészültség nélkül. ”Az ostoba, mindig tökéletesen meg van elégedve önmagával” – ez a Bonhoeffer-idézet jut…..
Közelednek az önkormányzati választások, és ismét felbukkant a feledés homályából a 24 órai zárás tavalyi népszavazáson elbukott ötlete. Minden ellenzéki erő – és van belőlük három – azzal kampányol, hogy ha győz, ledobja a Bulinegyedre az atombombát. Tényleg ki fogják nyírni a…..
OrangeBox 2019.09.18 18:19:11
@Csizér Márton: Persze, hogy nem, mert ennyien élnek manapság a két körút közötti részen! Ugyan is aki elköltözött az papíron maradt, kiadja, de nem jön ide szavazni! Míg a világháborúban 30% körül volt a népességfogyás addig az elmúlt pár évben ezt meghaladó 40-50%!
OrangeBox 2019.09.19 23:32:01
@Syllabux: Megkerestem neked a saját videódat a saját fb oldaladon ahova posztolgatod a szarjaidat! Itt megnézheted, mert feltöltöttem, amúgy kurvára nem működik, napi szinten járok arra és mindig tele van minden szarral ami a bulicska után marad. streamable.com/onbuy

Most, hogy elvégeztem helyetted a munkádat, nekiállhatsz és a népesség nyilvántartónál megtalálod kerületi szinten is lebontva, hogy mennyi a népességfogyás azaz elvándorlás a kerületből! És biza drasztikusan nagyobb, mint ami akár a világháborúban volt. Abban is nagyon tévedsz, hogy azok az innen elmenekültek akik kiadják a lakásukat visszajönnének ide egy kerületi népszavazásra leadni a voksukat. De látszik, hogy te magad nem jársz nyitott szemmel, mert ha így lenne látnád, hogy a társasházakban az állandó lakók aránya leesett 30% körülire! Nálunk itt még drasztikusabb a helyzet 26-ból csak 8-ban van állandó lakó! A matek gondolom megy, bár egyre jobban azt látom erre sem vagy képes!

Ja és tudok én gondolkodni magam is nem mondja meg senki azt, hogy nekem mi a jó. Az pedig az este 10 órás záróra! Mert egyszer úgy fel fog baszni az, hogy korlátozva vannak az alapvető jogaim, hogy durván véres bulit fogok tartani az utcán!
OrangeBox 2019.09.20 13:49:44
@Syllabux: Még az önkormányzat irodáiban ücsörgő ügyintézők is rajtad röhögnek annyira élhetetlen a kerület ezen része. Ki kellene húznod a szemüveges fejed a fideszes seggből. Sétálj az utcán reggel mint mások és látni fogod, és ne délelőtt amikor a hányást és szart már szétterítették a kocsikon és házak falain a magasnyomásúval. A minta projects megbukott még a hajlesz is elmenekült.
Olvasónknak nagyon kellett valami, ami csak az Euronoics-nál volt meg és ezért bármire képes is lett volna. A termék doboza azonban eltűnt pont úgy, mint a türelem a vásárlóval szemben. Tisztelt Euronics! Mérhetetlenül csalódott és dühös vagyok az értékelhetetlen kiszolgálásuk és tehetetlen…..
A Bulinegyed működése fokozott zaj- és szemétterheléssel jár. Az utóbbi probléma láthatóbb, úgyhogy érhető, hogy az önkormányzat elsődlegesen erre fókuszált. A kerület tavaly 130 466 000 Ft-ot költött takarítógépek és haszongépjárművek beszerzésére, és 449 866 000 Ft-ot az utcák és terek…..
1:30 - 10.000 munkavállaló - 2017. augusztus.    5:46 - Ide már magyar munkavállalók nem nagyon jönnek.   Hova lettek a munkavállalók?     OrangeBox..
Nézzük mit állít a bulinegyed oldal szombathelyije tudatlanul vagy inkább azért, hogy félrevezessen embereket. Mivel napi szinten jártam arra ezért tudom, hogy finoman szólva is ferdítés a leírt pár mondat a facebook posztban. A Night Club/Bar 2008 körül nyílt az akkori szigorú szabályok mellett,…..
Túl vagyunk az értelmetlen népszavazáson. Az egyik előzetes közvélemény-kutatás szerint decemberben megkérdezett kerületi választópolgárok 40%-a azt mondta, hogy elmenne szavazni, és 70%-uk a 24 órai zárást mellett voksolt volna. Azok a politikusok, akik a mért adatok ismeretében támogatták a 24…..
OrangeBox 2018.02.22 01:09:13
@balázs73: Ez a lényeg! Amikor én voltam fiatal és be akartunk rugni és mondjuk üvölteni közbe akkor kimentünk a Római-partra vagy valamelyik külvárosi helyre (ahol nem voltak lakók) és jóléreztük magunkat. Majd a dajdaj után szépen csendben hazajöttem, nem hugyoztam senki kapualjába, nem rókáztam oda, nem szartam össze, nem üvöltöttem szét az utcát. Volt bennem annyi tisztelet mások iránt, hogy tudjanak pihenni.

Ez a jelenlegi zombi apokalipszis ami hajnali 3 órától reggelig folyik felháboritó! De az mégjobban, hogy a kocsmák elősegítik a törvénysértéseket, a rendőrség meg ki sem jön! Majd ha valakiknek elegük lesz és elkezdenek rendetrakni akkor mindenki fel lesz háborodva, de legfőképpen azok akiknek 5 éve meg kellene oldani a problémát (rendőrség, önkormányzat, kocsmások)!
OrangeBox 2018.02.22 21:28:22
@Syllabux: A kocsmások nem akarnak konszenzust és még elő is segítik azt, hogy a vendégeik törvényt sértsenek! 5 év alatt már rég megoldhatták volna a problémákat amit előidéznek, de ők nem akarják! Maguktól is elkezdhetnék, de nem csinálják!

A kerület ezen része 2013 óta gettósodik annak ellenére, hogy 2000 évektől szépen elkezdett fejlődni. Már lassan rosszabb a helyzet, mint a 90-es években csak most nem a cigányok fosztogatják az embereket hanem a kocsmák által ide központosított egyéb bűnözés folyik!
OrangeBox 2018.02.25 04:04:35
@Syllabux: Akkor leírom újra! A kocsmások nem akarnak konszenzust és még elő is segítik azt, hogy a vendégeik törvényt sértsenek! 5 év alatt már rég megoldhatták volna a problémákat amit előidéznek, de ők nem akarják! Maguktól is elkezdhetnék, de nem csinálják!

A takaritás egy kis része a problémáknak, de még ezt sem csinálják azért néz ki a vendégeik után úgy a kerület ahogyan! Tehát ahogyan írod a kocsmáknak nem kampányolni kellene hanem dolgozni!
Belső-Erzsébetváros 5 év! 2018.02.22 21:19:53
Napra pontosan 5 éve, 2013. február 22.-től nem tudják megoldani a kocsmák, a kerület vezetése, rendőrség, közterület felügyelet a kerület problémáit! A kocsmásoknak nem érdekük, mert nem itt laknak és a vállalkozások sem ide fizetnek be. A fideszes többségű kerületi vezetésnek nem érdeke, mert nem…..
A 2018. február 18.-ai helyi népszavazás részletes eredményei tegnap este kikerültek végre a NVI weboldalára így végre elérhető lett a Belső-Erzsébetváros 10,5 szavazókörének eredménye. A részvételi arány senkit nem ért meglepetésként hiszen mindenki tudta, hogy nem lesz meg az 50% + 1 fő, még az…..
OrangeBox 2018.02.21 23:16:02
@Aech: Gondolom direkt mosod össze a dolgokat. :)

A társasház magánterületére jogtalanul belépő személyekkel úgy bánunk ahogyan akarunk mivel a rendőrség is furcsa módon eldönti, hogy kijön vagy nem jön ki. Ha a megvert díler, kurva, strici, részeg migráns bejelentést tesz a rendőrségen akkor el lesz mondva tanúkkal alátámasztva, hogy önvédelem történt.

A kocsmásokkal már a helyi népszavazás után beszélgettem mivel ők annyira hangoztatják azt, hogy konszenzust akarnak. Értelmes 4 kérés lett megfogalmazva és nekik az a konszenzus továbbra is, hogy elősegítik a törvénysértéseket! Senki nem monndta nekik, hogy szedjék be a teraszt, a probléma az, hogy őssze amikor az önkormányzat BESZEDETI VELÜK akkor nem szedik be teljesen és ezzel is teret adnak a vendégeik törvénysértésére.

Ami a társasház kapuját illeti valakinek ki kell fizetnie azt a havi 50 ezer forintot amit lassan már 24 hónapja rá kell költeni havonta, mert az önkormányzat 2013. febr. 22.-e döntéssel ennek teret adott! Nehogy már a társasháznak kelljen azt állnia amit migránsok/dílerek/stricik/kurvák szándékosan tönkretesznek. Ott vannak a kamerafelvételek mindről és igen a fizetési meghagyás meg fog érkezni az önkormányzat részére, hogy fizessék ki! Lehet majd nekik ellentmondani és akkor perré alakul.
OrangeBox 2018.02.21 23:20:49
@flash.gordon: AB határozata alapján a pihenéshez való jog előrébb helyezkedik el, mint a vállalkozáshoz való jog. A kerület 3/4-e élhet az alapvető jogával míg a kerület 1/4-e a 2013. febr. 22.-ei rendelet miatt nem tud. Erről egyébként a keresztény családbarát fideszes többség nem kérdezte meg a lakosságot csak megszavazta!
OrangeBox 2018.02.22 00:49:35
@Aech: Hát tudod ez az az eset, hogy ha nem próbálsz lopni akkor nem halsz meg! Pont nemrégen volt egy ilyen ügy és a tulajdonát védőnek adtak igazat első és másodfokon is. :)

Ha nem jön be a migráns a kaput betörve összepiszkítani a magánterületet akkor nem esik baja. Ha egyáltalán kijönne a rendőr mondjuk időben akkor sem esne ezeknek baja, DE ki sem jönnek. És mivel tanúk állítják az önvédelmet így nehéz önbíráskodásnak nevezni és ha megteszed akkor az meg hamis vád! :)

Nem én fogok perelni hanem a társasház és az ügyvéd is járható útnak látja. Az önkormányzat hozott egy rendeletet aminek következtében előállt a mostani helyzet ami anyagi kárt okoz a társasháznak. Simán nyerhető!

Senki nem beszél betiltásról, ez megint egy ferdítés részedről mint a többi! A kocsmák költsenek arra, hogy rend legyen. Költsenek arra, hogy 1) teljesen szedjék be ősszel a teraszokat és ezzel ne adjanak teret a törvénysértésnek. 2) vegyenek föl embert arra aki visszatartja a vendégeit attól, hogy a poharat benne a piával ne tudja kivinni. 3) szereljék le a külső poltokat ahol a vendégeik általuk törvényt sértenek. 4) távolítsák el az inframelegítőket kintről ami által a vendégeik törvényt sértenek. És az ötödik, hogy nyalják végig az egész "bulinegyedet" a vendégeik után akik mindenhova odahánynak, szarnak, hugyoznak!

Ha az első 5 megvan akkor utána le lehet ülni tárgyalni és elmondhatják miként oldják meg azt, hogy a vendégeik nem ordítanak estétől reggelig! Ezekből a pontokból a lakók nem fognak engedni és minél több idő telik el annál vadabb lesz a helyzet és a saját kezükkel fogják megoldani! Nem hinném, hogy a kocsmások azt akarják, hogy 4000 ember szétbassza a csehójukat, mert ők mindenkit lefizetve felsőbbrendűnek tartják magukat és elveszik az alapvető jogokat az emberektől.
A Bulinegyedben egy-egy nyári hétvégén 150-200 000 ember is megfordul – ami egyébként évente 700 milliós idegenforgalmi bevételt hoz a kerületnek, és több, mint 3 millióval növelte a budapesti vendégéjszakák számát. A 24 órai zárást követelők ugyanakkor előszeretettel nevezik csürhének, csordának az…..
OrangeBox 2018.02.20 10:54:32
@Emmett Brown: A bulinegyedes helyi népszavazás ugyan olyan részvételt hozott, mint a 2016. okt. 2., vagy egy önkormányzati országos. Ezt a fidesz maffia előre tudta, és mindenki. Aki nem ezt mondja az hazudik.
A "bulinegyed" szavazókörei ugyan azt a részvételt produkálták, mint 2016. okt. 2.-án, 76% ezúttal igennel szavazott. Mivel a fidesz bevezette a politikai érvényességet ezért egyértelmű mit kell tennie a kerület vezetésének.
OrangeBox 2018.02.20 12:54:30
@Emmett Brown: A fideszes vezetés kezdte így értelmezni és nyilvánvalóan ezt kell követniük külömben ellentmondás keletkezik. :)
Hétvégén Erzsébetváros népszavazáson határoz arról, hogy bedönti-e a Bulinegyedet, vagy sem. A kerület lakossága úgy fog voksolni, hogy az önkormányzat semmiféle felmérést sem készített a várható következményekről, és nem ismertette meg a lakossággal a lehetséges alternatívákat – azaz a…..
OrangeBox 2018.02.17 20:04:24
@Syllabux: Jót röhögtem! Van itt a házban nálunk 4 airbnb, egyik sem fizet közösköltséget. Pár év alatt egyenként 3 millió jelzálog lett bejegyezve az ingatlanokra. Ott ahol ilyenek vannak nem nagyon lesz felújítás!

A lakók nem fognak egy jelenlegi szinten 2 éve élhetetlen kerületben lakni!
OrangeBox 2018.02.18 13:35:58
@Syllabux: A háznak jelenleg érdeke, hogy kevesebb airbnb legyen így nem kell tárgyalgatni. Eljön az idő amikor elárverezik és a ház megkapja a pénzét, ráadásul egyiken a négyből összesen 30 millió jelzálog van.

A "kiválló képességem" nem az angolban mérhető, és ha szánnák rá időt azt akkor sem fizetné ki nekem senki. Márpedig az időm pénz!
OrangeBox 2018.02.20 10:47:45
@Syllabux: A társasház új szmsz-ba benne van az airbnb tiltás így ez érvényes minden új tulajdonosra. Az érdek az elárverezés, mert akkor eltünnek a pénzt meg a ház megkapja 100%-ban.
Belső-Erzsébetváros IGEN! 2018.02.18 13:23:48
Mert     OrangeBox..
Pár hete a Bajkai féle szavzatvásárló tejosztáson Timár László Erzsébetvárosi képviselőből felháborodásában kibújt az a mondat, amiért az Erzsébetvárosi lakók felének küzdenie kell, ő mégsem szavazta meg nekik 2017. október 3.-án a rendkívüli testületi ülésen az egységes zárórát jelentő D…..
Az a kérdés, mit tegyél, ha nem vagy kocsmáros, csapos, szakács, pincér, biztonsági őr, ital nagykereskedő, beszállító, taxis, pizzafutár, airbnb-tulajdonos, hostess, kézműves sör-gyártó, takarító, gondnok, turisztikai szakember, szabadulószoba-tervező, vagy szabadulószoba üzemeltető, kerületi…..
OrangeBox 2018.01.22 13:02:14
@Syllabux: Nem kell semmi olyan belső erzsébetvárosba amit vízionálsz! Csak félrebeszélsz és nem arról, hogy 2010 óra a fidesz miként tette tönkre és élhetetlenné a kerületet miközben az ingatlan árak nem nőtek hanem visszaestek vagy stagnáltak!

Aki őrjöngeni, hányni, husgyozni, szarni akar az menjen ki a pusztába, és ez érvényes a fidesz buli migránsaira is! Törtem már el a társasház magánterületén kurva lábát, más lakó a harmadikról dobálta mejdnem le az airbnb üvöltő köcsögöket. Majd meglátjuk mi lesz az eredménye a népszavazásnak aztán reménykedj, hogy nem a lakosságnak kell kézbevennie az ügyet! Simán összerakok 10 perc alatt PB palackból egy lángszorót és kézbe veszem én ha a hatóság nem hajlandó rendet rakni!

Mert tudod aki ide jön az tartsa tiszteletben az itt élőket és jogait! Ismerős nem? Tudod ez volt a kék táblákon fél évig amit a fideszes vezetés telibeszar!
OrangeBox 2018.01.22 14:48:01
@Syllabux: Na beszélj a jogállamiságról! A rezsim rend őrei miért nem intézkedek az ügyben, hogy az alkotmányos jogok biztosítva legyenek a kerületben? Hogy lehet az, hogy törvénytelenül ad ki a kerület engedélyeket a kocsmáknak? Hogyan lehetséges az, hogy a 6 hónap alatt bezératott törvénytelenül működő kocsma ugyan úgy tevékenykedik tovább? Milyen jogállamiságról papolsz te?

Azt is kétségbevonom, hogy te egyáltalán a kerületben élsz! Magánterületre ne jöjjön be senki akinek nincsen joga! Ha megteszi számoljon vele, hogy akár le is vághatják, mint egy disznót és elássák a pincében ahonnan majd 50 év múlva talán előkerül!
OrangeBox 2018.01.27 02:37:26
@Syllabux: Nem árulom el konkrétan melyik kocsma cég egyik kocsmájáról van szó de a legjobbkocsma franchiseba tartozik! Én zárattam be a kereskedelmi hatósággal, mert törvénytelenül kapott engedélyt és törvénytelenül működött. Ennek ellenére törvénysértően jelenleg is nyitva van!

Van pár megoldás a jelenlegi helyzetre!
1) 9/2013. (II. 22.) önkormányzati rendeletből kiveszik a kettes mellékletet.
2) Február 18.-án az igen, majd mindenkit bilincsbe elvinni aki örjöng és törvénysértőt művel az utcákon és zavarja az alkotmányos jogait az itt élőknek!
3) Már tegnaptól 500 aktív rendfentartó erő az utcákra akik bilincsben elvisznek minden őrjöngőt és azokat akik az alkotmányos jogait zavarja az itt lakóknak!

Az ingatlanom ára meg 2013 óta nem növekedett furcsa módon csak csökkent. De szívesen eladom az +50%-al több áron azaz 36M forintért! De azok közül akiknek nagy volt a pofája, hogy el kell költözni ilyen bomba árak mellett furcsa módon senki nem nyomta a kezembe a vételárat!
Az eredeti Diáksziget szervezői talán sose gondolták volna, de idén már a 25. Szigetnek örülhetünk. A Sziget mára Európa- és világszerte ismert fogalommá vált, amely a menő fellépők mellett igényes és szórakoztató kikapcsolódásra, ismeretszerzésre is remek hely az együttműködő több száz civil…..
 ..
OrangeBox 2017.05.29 14:28:11
@Brix: Az árak tekintetében tévedsz! A belvárosban a kerület leg lepukkantabb utcájában ahol lassan 20 éve bontásra ítélt lakatlan házak állnak egy frissen épülő társasházban az 50 m2-es újépítésű lakás 45M azaz 900 ezer/m2. Ugyan ilyen lakás a III. ker. külsőbb részén 30-35M.
Túlságosan elszáltak az árak, a fizetés/ár arányban a környező országok olcsóbbak!

Én speciel örültem a kamú válságnak és annak, hogy a sok gondolkodni képtelen felelőtlen ember lenyomta az árakat. 2010-2013 között két 50 m2-es panelt is vettem amit most jó pénzért adok ki és a fizetésem mellett szépen termelik nekem a pénzt. A cél még egy a sajáton kívűl, és akkor nyugdíjbavonulásomkor nem lesz semmi gondom. :)
Mi sem egyszerűbb! Kattints a Beállítások -> Megjelenés menüpontra, és pipáld be azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a poszt végén akarsz látni. Ha valami miatt nem jelenik meg, ide kattintva megtalálod az ehhez tartozó hibaelhárítási útmutatónkat...
A blog.hu címlapja felett igencsak eljárt már az idő, így éppen ideje volt, hogy megjelenésben, tartalmilag és funkcióját tekintve is újragondoljuk. Az elmúlt évek tapasztalata és különféle statisztikái azt mutatták, hogy próbálkozásaink ellenére a címlapra nem tartalmat…..
Jól belenézett a parasztlengőbe az úgynevezett ellenzék, amikor nekiállt 1700 milliárd forintos megszorításokról rinyálni. Persze könnyű volt beszopni Varga Misi dumáját, mert annyira adta magát a reakció. De az a néhány debil jobban járna, ha kormányutálóként inkább olyan…..
OrangeBox 2014.09.28 14:56:59
@wallenberg88051001: Arról mutatnál statisztikát, hogy népcsoport szerint milyenek a születési számok?
Elképesztő szövegekkel nyúlnak le egyesek pénzeket, és sokszor a legjobban azokat bosszantják Magyarországon, akik amúgy fogékonyak lennének a modern készpénz-kímélésre. Külön-külön lényegtelen, filléres történetek, de az ilyen sztoriknak nagy felelőssége van abban, hogy…..