Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papajaj

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Opera 65 2019.11.14 19:27:01
Tegnap megjelent az Opera legújabb stabil kiadása. A hangsúly ezúttal is a meglévő funkciók fejlesztésén volt. A 64-es verzióban a reklámblokkolás mellé bekerült a követők blokkolásának lehetősége is. Ez a felület esett át most bővítésen, ugyanis már a letiltott címeket is mutatja. (Az Opera…..
Magyar Opera Opera 64 2019.10.11 19:00:00
Az új kiadásban a legnagyobb hangsúlyt a snapshot eszköz kapta. Többek között új betűtípusokat kapott, illetve az alakzat és homályosítás eszközök is fejlettebbek lettek. A tartalomblokkolás terén az EasyList tracker blokkoló listája is bekerült a böngészőbe, így a reklámok mellett a különféle…..
Mielőtt rátérnénk a konkrét újdonságokra, két fontos hírt is meg kell említeni az elmúlt hónap eseményei közül. Az egyik, hogy az Opera sikeresen belépett a tőzsdére. A kezdeti 12 dolláros részvényárfolyam 14,34 dollárra kúszott fel a nap végére, aminek hatására a cég értéke több, mint 115 millió…..
Papajaj 2018.09.29 23:34:54
Sziasztok Mindenki.

A freemail jelszó módósítást határozott meg. Na az Opere az istenért nem ajálja fel a jelszó frissítést. Gondoltam kitörlöm a jelszót. Azt értem el, hogy a felhasználó azonosítót sem ajálja be, így pötyöghetem azt is, és nem ajálja fel az új jelszó mentését sem. Ha valakinek ötlete van, megköszönöm.

A másik problémám, hogy az egyik gépen, pont a fenti probléma miatt, kléptem a szinkronizálásból, hátha akkor hajlandó lesz együttműködni. De nem. Viszont nem is enegd visszalépni a szinkronizálásba, mert szerinte nem jő a jelsz. De az. A másik gépen bent vagyok, de ez nem hatja meg.

Fejlesztés terén nincs olyan terv, mint a régi operában volt, meg most a Vivaldiban is működik, hagy a könyvjelzősávban lévő linkekre, vagy egyébként a könyvjelzőkre kattintva bal gombbal, új ablakot nyit és nem a meglévőre nyít rá?

Fejlesztés terén nem gondolgodnak olyan opcióra, hogy amikor új verzióra frissitünk akkor, mont a Chromeba az újrainduláskor a korábban nyitva lévő ablakokat nyissa meg, ne csak az indulót. Ne adj isten a korábban nyitottakat akkor is, ha jelszavasak.

Nálatok is csinál olyat, hogy amikor nyitom meg az Operát, bármelyik gépen, egy pillanatra az azstalon lévő ikonik berebbennek, vagyis a képernyő egy pillanatra "megakad". Ha igen ez mitől van? Más böngésző nem csinál ilyet.

Ha valaki tud segíteni a problémákban, előre is köszi, a fejlesztésekről meg gondoltam csak felvetés szintjén, ha már írok. Sziasztok.
Az Opera cég hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy aktívan keresnek befektetőket. A most felröppent hír tehát várható volt. Egy kínai cégcsoport tett ajánlatot az Opera részvényeinek 100%-os felvásárlására. Hivatalos bejelentés még nincs, de a jelek arra utalnak, hogy az Opera vezetése hajlik az…..
Papajaj 2016.02.10 20:27:45
Egy cikk a hírről.

index.hu/tech/2016/02/10/kinai_kezbe_kerulhet_az_opera/

Ha erőt, pénzt paripát fegyvert bevetnek az csak jó lehet, csak egy kicsit tartok tőle, hogy a nagy testvér is beköltözik a kis kínaiakkal együtt a rendszerbe, vagy a "RENÍDSZER" maga.
Nem erről a verzióról fogunk évek múlva ódákat zengeni, mert néhány apróságtól eltekintve csak a motorháztető alatt találhatók fejlesztések. Ezek a fejlesztések viszont koránt sem elhanyagolhatók. A leginkább szembetűnő változás a külsőt érinti. Windows 10 alatt végre…..
Papajaj 2015.10.29 20:47:43
@AtHoS: Szia. Nálam a laptopon lévő 32 bites win 10-nél színtén nem frissitette magát, de a leszedett telepítővel minden rendben volt. Ugyanakkor a 64 bites win 10-es asztalinál automatikusan frissítette magát. Van még egy régi asztali gép szüleimnél, majd meglátom hétvégén ott mit produkál.
Telepítés Hol is kezdjem... A telepítő kb. ugyanakkora (30-40 mega között), mint az új Operáé. Ez nem is meglepő, mivelhogy Blink/Chromium alapokról van itt is szó. A telepítés menete is nagyon emlékeztet a régi és az új Opera telepítőire. Ismerkedés Első indításkor elénk…..
Papajaj 2015.02.02 23:02:43
@sBc: Köszi!

@vinczej: Nagyon köszönöm. MŰKÖDIK! Hála és csodálat.

A böngésző még akadozik (lassú), de hát csodát nem is vártam, de jó a kiindulási alap. A letöltéseket még nem néztem, majd kipróbálom, meg a pdf. és a doc. fájlok kezelését. A betűméret állítási lehetőség jót tenne nekem ebben a korban. :) Mert hiába az oldal nagyítás, azt kiírja de a betűk nem lettek nagyobbak. De majd kísérletezgetek. Talán még ami nekem a legjobban hiányzik, hogy bal klikkre nem új fület nyit, azt nagyon szerettem a régi Operában. Még egyszer köszi a munkádat. Szia
Új rovatot indítunk, amiben olyan hasznos kiegészítőket mutatunk be, amik megpróbálják visszaállítani a régi Opera egyes funkcióit, vagy éppen olyan funkciókat adnak a böngészőhöz, amit még a régi sem tudott. Az első bejegyzésben rögtön egy olyan kiegészítővel kezdünk,…..
Papajaj 2014.06.21 23:39:11
@semmiii99: Szia köszönöm működik! Végre! Annyira utáltam, hogy rákattintok és se szó, se beszéd és már is tölti le, ha akrom, ha nem. Most megnyítja, elolvasom, hogy az-e ami érdekelt és döntök a letöltésről. Igaz nem kérdezi meg, hogy hova, de legalább az alap beállítást használja a letöltés helyének.

Cool! Köszi mégegyszer!
Papajaj 2014.06.21 23:52:55
@Balii92: Szia! Próbáld ki semmiii99 linkjét, nálam bevált és működik. Végre nem kell letöltenem, ha akarom ha nem, hanem elolvasom és eldöntöm, hogy akarom-e letölteni. Igaz, hogy nem kérdezi meg, hoy hova töltse, cserébe az alap beállítási mappába teszi ezt. És mindegy, hogy .doc. vagy .pdf a kiterjesztése, első az olvasás és utána a letöltés. Köszi
Papajaj 2014.06.22 22:07:58
@Balii92: Szia. Az .xls fájlnál működik, semmi gond vele.
Az .mp3 fájloknál is megnyitja és nem akarja letölteni egyből, de lehet, hogy van azzal is összefüggés, hogy neked milyen lejátszó van a gépeden. Nálam a VLC média player lejátszó játssza a böngészőben. Egyből azzal indít, kis töprengés után jöttem csak rá, hogy akkor tudom letölteni, ha azt akarom és nem a böngészőben meghallgatni, hogy az adott hivatkozásra jobb gombbal klikkelve ajánlja fel a letöltési lehetőséget.
Torrentet nem próbáltam, azt korábban sem nagyon, ha ritkán igen ahhoz nem a böngészőt hazsnálom.
Szia
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Papajaj 2014.06.19 00:31:55
@Nekomajin: Szia. Köszi a segítséget.

A fejlesztőknek üzenem, hogy én még az átlagnál is egyszerűbb user vagyok és most ezzel az újjítással zavartak össze. Amúgy a családban a szüleim akik már eléggé idősek eléggé meglepődnének és tényleg nem tudnák mi is törént egy ilyen szitúban. Ők még a régit fogják használni ahogy nézem jó ideig.

A link alatt lévő progi nekeem se megy, sajna. Kiegészítőt erre a problémára már próbáltam, de az nem működött, majd rákeresek, hátha másik működik majd.

A win 8.1 op rendszerre mind az asztali gépen, mind a laptopon az adobe reader legfrissebb verziója van fenn. Kellene, hogy működjön. Szerintem. A többi böngészővel, meg a régi Operával is minden rendben megy.

De hát nem kell nekem mindent érteni, bár az se egy jó vari, hogy semmit se értek. :)

Az új fül megnyításra az általam elvárt működés tekintetében eszembe se jutott, hogy lehet kiegészítő, majd rákeresek.

Köszi mégegyszer. Szia