Regisztráció Blogot indítok
Adatok
George the Rock

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
George the Rock 2014.06.17 15:49:17
@Miazmás:

A biciklist is megbasszák, ha szabályt sért, csak nem a rendőrök, hanem a fizika. Ezt nem fogják fel szerencsétlenek, azt hiszik, hogy bűntetlenül tehetnek akármit, mert nincs rajtuk rendszám.

Csakhogy az igazi büntetés nem egy sárga csekk, hanem a tólókocsi vagy a fekete zsák és az ilyen büntetések ellen nem igazán lehet utólag fellebezni. De hát ezek a szóból nem értenek sajnos...
George the Rock 2014.06.17 16:18:03
@873ujr3rk: Te hozzám beszélsz? Hol írtam, hogy elütöm, büntetem őket vagy, hogy ezt kéne tenni? Pusztán azt íram, hogy a fizikát nem lehet kijátszani. Tudod hány vadbarom, balfasz, agyhalott (és még pár hasonló jelzővel bíró) bringás életét mentettem már meg azzal, hogy én figyeltem helyettük?

Csakhogy nem mindenki vezetett már annyi kilométert mint én, nem mindenkinek vannak olyan reflexei, sőt lehet olyan pillanat, amikor épp az enyémek se működnek 100%-on és máris ott a baj, hiába tartom be én a szabályokat, csodát tenni nem tudok. Hiába írod, hogy "nem ütheted el őket", ha a barma féktávon belül vág be elém, akkor szerinted mit tudok csinálni? A fizika törvényeit nem lehet kikerülni, ott nincs kiskapu.

És tudod mit mondok? Kurvára elegem van ebből! Azért vagyok így kiakadva és írok ilyen stílusban, mert ez már a sokadik alkalom, amikor a Kerékagy Blog kvázi felmentést ad a szabályokat leszaró bringásoknak, ahelyett, hogy keményen helyretenné őket végre és a hülye felyükbe verné, amire maguktól nem jönnek rá: A KIBASZOTT SZABÁLYOKAT BE KELL TARTANI!

A Totalcar pl. rendszeresen ír cikkeket az autósok szabálysértéseiről, bunkóságairól, nagyon helyesen. Az "Autózz" blog ugyanígy tett (amíg működött) itt viszont mást se látok csak mentegetést. Olyan baromságok a megállás nélküli szajkózását, hogy "ti csak menjetek nyugodtan, ne törődjetek semmivel, a piroson átmenni se olyan nagy bűn, meg amúgy is az autósok is szabálytalankodnak, akkor nektek is lehet, sőt, nektek nem is kell figyelni, majd figyelnek rátok az autósok, stb, stb, stb..." - ezek mennek itt megállás nélkül, még ha nem is szó szerint így írják le, az üzenete a fenti posztnak is.

Közben meg emberek halnak meg, életek mennek tönkre, de úgy látszik, ez a blog íróit kurvára nem érdekli, csak a kattintásszám meg a saját egójuk.
George the Rock 2014.06.17 16:37:34
@ex-dr. vuk: Nagyon helyes! Csak tudod ez nem ad felhatalmazást arra, hogy akkor innentől leszard a szabályokat.