Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moc

10 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Facebookon tüntetnek a nézők Stohl szerepeltetése ellen, azt kérik az RTL-től, hogy vegyék le őt a képernyőről. A tegnap indult csoport a bejegyzés írásakor már 841 embert számlál és ez a szám folyamatosan növekszik. A következőt írják: „Akinek nem tetszik, hogy egy…..
 Furcsa találmány ez a google maps... Néha elindulok egy úton felülnézetben, és végigmegyek rajta. Mentem már át a Szahara egy részén. Türelmesen vártam, amíg egy lakott területig elgörgettem, és közben több száz kilométert repültem virtuálisan. De ugyanígy…..
Sokat gondolkodom a képzőművészet szerepéről. Mostanában szinte máson se töröm a fejemet. És eszembe jutott egy érdekesség, ami további kérdéseket vet föl természetesen. Régebben ugyanis a képzőművészet kizárólag alkalmazott formában, megbízás alapon létezett. A fő…..
Most (annak örömére, hogy már ilyen rég nem írt egyikünk sem) a művészetről, mint hivatásról szeretnék írni, azon belül is a kortárs képzőművészetről.Alapjáraton az emberek idegenkednek a kortárs művészettől, és inkább néznek a múzeumokban impresszionista festményeket,…..
Már sokat foglalkoztam azzal, hogy az emberek hazugságokból építik fel az egész életüket. És hogy pont emiatt, a tisztázatlan és látens kérdésekből kifolyólag nem tudjuk, miért nem stimmel az életünk. Reménykedünk, és általában a jövőben élünk, hogy "majd jobb lesz,…..
A napokban volt egy érdekes civil megmozdulás szeretett városunkban, Budapesten. Nem tudom még, hogyan vélekedjek róla, lehet, hogy ezt a bejegyzést nem is teszem közzé, de minden esetre a probléma kiírásától várok megvilágosodást.A Kétfarkú Kutyapárt és a 4k! nevű…..
Szellemi pezsgőtabletta Csemege 2008.05.22 21:05:00
Rég nem tettünk közzé semmit, most se leszek hosszú, csupán egy csemegére gondoltam, amit érdemes megnézni. A művész mintha egy új ősi világot, egy vízalatti Pompeit, vagy egy elsüllyedt Atlantiszt értelmezett volna át:) Szobrait eleve a tenger fenekére, egy sekélyebb…..
    A gondolatátviteles cikk után éles váltás lesz ez, bár szerintem ez elég égető problémája az amerikanizmus árterületében élő, gondolkodó embereknek.    Hogy az elején kezdjem, másnaposan vasárnap délután átadtam magamat a punnyadásnak.…..
        A lokális optimum matematikában nem jelent mást, mint az éppen ismert legjobb elfogadása, például egy függvény esetében egy adott környezeten belül ismert legnagyobb érték. Persze ez elmarad a globális optimumtól, ami nem egy környezetre, hanem…..
    "A káoszban keress egy kezet, amelyet elérhetsz és megérinthetsz és megfoghatsz, keress öt ujjat, amelyben megbízhatsz és akkor egy pillanatra - de nem tovább csak egy pillanatra -, egy pillanatra rend lesz a káoszban, nyugalom, lesz középpontja: két…..
    Fuha, hát aki buzgón vallásos, annak nem biztos, hogy el kéne olvasnia.... nem sértegetni akarok, egyszerűen az én saját véleményemet írom le, amit senkinek se kötelező elfogadnia, megértenie.     Rögtön egy idézettel vágok bele a mondandómba:…..
       Ne haragudjatok, hogy újból visszatérek Ibsenre, de muszáj lesz:) Ugyanis T-vel (meg aztán később még másokkal is) arról is vitáztunk, hogy lehet-e tudatosan hazudni magunknak? Hogy nem ellentmondásos-e ez egy kicsit? És már pont arra a következtetésre…..
Most félig tele van a pohár vagy félig üres? (Bár azt is megkérdezhetnénk, hogy vodka van-e benne vagy viz?)         A "társszerkesztővel" folytatott igen érdekes beszélgetés során az alábbi három dolgot boncolgattuk, majd közös…..
    Az Ibsen Vadkacsájából kiindulva megállpithatjuk, hogy mindenki hazugságokban él. Mindenki. Sőt, van általában egy meghatározó hazugságvonal, ami a az egész életét motiválja. És az a durva, hogy épitő jellggel előre viszi, mert ez a hazusgág fedi el a puszta,…..