Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bretus Imre Tat Galéria

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsidókérdés, polgármesteri lemondás, meg nem épült gyár, önkormányzati választás és számos helyreigazítás - megnéztük, miről írtak az utolsó negyedévben a kécskei sajtótermékek 5, 10 és 20 éve. Van egy bónuszunk is, egy 93 évvel ezelőtti cikk szövegét olvasónk…..
Bretus Imre Tat Galéria 2014.06.17 07:26:48
Tisztelt Blog szerkesztők! Megtisztelő, hogy Önök és remélem az olvasóiknak is "Külön élmény volt lapozgatni a két évtizededdel ezelőtt megjelent Kécskei Hírek lapszámait." Mint írják: "A sajtóorgánum szerzői olyan stílusban írnak városunkról, mely a helyi nyomtatott lapokból már hosszú ideje eltűnt. Pezsgő közéletről, heves vitákról árulkodik a Kécskei Hírek 1992. október 1-én megjelent száma (VIII. évf. 39. szám) és az 1992- november 26-án napvilágot látó (VIII. évf. 47. szám) is.
A lap felelős szerkesztőjeként 1992 október elején kezdtem a munkát és 1994-ig töretlen olvasói érdeklődés mellett sikerült is dolgozni azon, hogy a Tiszakécskeiek objektív, olvasmányos és helyi hírértékkel bíró információkhoz jussanak. A lap minden helyi politikai párttól ugyanolyan távolságot tartott és szigorúan számon kért minden disznóságot a helyi politikán, közéleten. Talán ez volt az oka, hogy személyem és a lap folyamatosan rendkívüli téma volt a képviselő testületi üléseken. Az olvasóknak és a hirdetőknek köszönhetően nullszaldó volt a Kécskei HÍrek, és még akkor is emelni tudta az eladott példányszámait, amikor a Petőfi Népe pénzének és szakmai hátterének támogatásával Benke Márta tanárnő szerkesztése mellett, ugyan olyan laptükörrel, a helyi piacra lépett a Kécskei Híradó. Az általam szerkesztett lap példányszáma ekkoriban 3000 darab volt. Leírnám annak az okait is miért döntöttem úgy, hogy 1994-ben nem szerkesztem tovább a lapot, de ez egy másik történet...
Úgy vélem a közéletet, a helyi politikát, a közéleti sajtót csak úgy van értelme működtetni, ahogy a Kécskei Hírek 1992-94 között dolgozott.
Személyes megjegyzésként még annyit, hogy három remek kollégával dolgoztunk a lapon - ők a nyomdai előkészítésben és a terjesztésben vettek részt - de a cikkek tartalma, az újság profilja, a nyílt, kritikus, korrekt hang az leginkább egyszemélyes show volt. A szerzőtársak - mert akkoriban többen is hasonlóan gondolkodtak, mint én - pedig szívvel és lélekkel segítették a helyi médiaszolgáltatást.
Az utolsó személyes megjegyzés a nevem BRETUS Imre.