Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szép mezők szárnya (törölt)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Körülbelül két hete jelent meg Viktória posztja az ausztriai megélhetési költségekről. Akkor ő tételesen végigvette, mire mennyit költenek egy hónapban, és mennyi pénzt tudnak félretenni. (Ha valaki nem olvasta volna, ide kattintva pótolhatja, szerintem érdemes a mai írás…..
Szép mezők szárnya (törölt) 2014.06.16 22:03:55
@Mirjam2:
Jaj. Én hittem, hogy ....inkább ne írom le.
Mindent elhisz, amit mondanak, nem jár utána semminek..., ráadásul ezt mondja vissza
Szaúd Arábia, egyike azon kevés arab államnak., ahol a saría, és annak is egy sajátos módja van érvényben. A házasságtörőket végső esetben kövezik meg. Nem csak a nőket, hanem a férfiakat is megkövezik. Ez végső büntetési forma. Csak is akkor kövezik meg a megcsaló házast, ha van kettő tanú, aki látja az aktust. És nem hiszem, hogy a légyottra magukkal vinnének tanúkat. A tanúknak a vallásjogi bíró előtt kell esküt tenniük, és részletesen beszámolni, ez alapján dönt a qádi. A házastárs dönthet, úgy hogy megbocsát, stb.
Arról, nem az iszlám tehet, hogy a férj nem akar másképp megszabadulni a feleségétől, mert ha elválna a feleségétől sokat kellene fizetnie, az iszlám bünteti a zsugoriságot, a smuccigokat.
hangsúlyozom, hogy a büntetés férfinak is jár.
Javaslom, mielőtt ilyeneket nyilatkozik, ha könyvben nem is néz utána, legalább beszélgessen ott élő emberekkel, anélkül, hogy rájuk erőltetné a véleményét. Bár gondolom, nem tud arabul,marad az angol..
Szép mezők szárnya (törölt) 2014.06.17 08:26:23
@Mirjam2:
Kuvaitban, Egyiptomban,arabul. Vannak ismerőseim arról a vidékről.
A tanulmányaim is az arabisztikához kötődnek.
Követem az arab sajtót napi rendszerességgel, női újságokat. Arab szakkönyveket olvasok a témában...Elvégre a tudást a tudóinál keresd!

Javaslom, használja ki a lehetőséget, tanuljon arabul. Iratkozzon be valamely társadalom tudományi karra, szociológiát tanulni, más szemszögből, vagy néprajzot. Gondolom, az Öböl- menti országokban van távoktatás, nem rég jelent meg, hogy Jordániában is bevezették, ami klassz, mert a turizmus mellett a kutatások hozzák a pénzt nekik. Ráadásul nem hiszem, hogy a mecsetben nem lenne oktatás, vagy az imám visszautasítaná a választ a kérdést.
Úgy látszik, abszolút nem érti, ismeri a társadalmat, kultúrát. Az arab kultúra nem rosszabb, mint a nyugati kultúra, csak másabb. Gondolom, a másság elfogadását, a toleranciát megtanulta nyugaton, nem csak a lenézést. Mielőtt ilyeneket nyilatkozik, amik a legócskább pletykalapban is olvasható, járjon utána a miérteknek. Fedezze fel Magában a gyermeki kíváncsiságot!
Szép mezők szárnya (törölt) 2014.06.17 13:14:38
@Mirjam2:
Akkor tudhatná, hogy szélsőségek alapján nem lehet általánosítani egy egész társadalmat....
Ezek után érdekelne, hogy mi a specializációja.