Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sipos Juli

32 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napló nektek Szülés sztori 2016.06.12 22:16:04
"Van mondjuk 5 hét és 3 nap, de ahogy a fiúk egy héttel hamarabb jöttek, úgy lehet most is, akkor egy hónap marad csak. A szükséges dolgok kb megvannak, ez már csak a csinosítgatás fázisa. Csak arra nem vagyok kész, hogy megint minden felboruljon." Írtam mindezt két hónapja, és hát nyilván borult…..
Napló nektek Túlélő 2016.01.01 00:16:09
Jól kiválasztottam, hogy mit szeretnék karácsonyra. Csak könyveket kértem, és eddig úgy tűnik, mind bevált, sőt vannak jobbak is, mint vártam. Van egy magabiztosság bennem afelől, hogy éles és egyértelmű irány szerint haladok. Miben? Remélem, nem maradok meg az olvasás…..
Napló nektek Update 2015.12.05 23:09:11
Itt vagyunk. Új ház, szeretjük, csigatempóban belakjuk. Szeptemberben kezdődött az ovi, először gyalog jártunk. Sok kutya, gyerekek frászban, én is mert kihajtanak a kisbicajokkal az útra. Vili hazafelé alig bírja az utat, dombra jövünk. Én is kipurcanok, aztán azért irtogatom a…..
Napló nektek a feeeeling errefelé 2015.08.07 14:26:48
Egyik délután órákig pucoltam a zsírt a használtan vett konyhaszekrényről, és közben hallgattam az új utcánk hangjait. Fűnyíró, gyerekzsivaly, tehénbőgés, balkáni gerle…..
Napló nektek Nem pörög, lefékez 2015.07.08 14:14:23
Az a három teás csésze a múltkor, és még mellé a sok házimunka kikészítette a kezemet. Túl keményre szikkadtak az agyagok a kivájás előtt, és az egésznek ínhüvelygyulladás lett a vége a jobb karomban. Most már jó, egy hetet kíméltem, már nem fáj, csak érzem, hogy lassan…..
Elmesélem a tegnapot, tanulságos sok szempontból. Elegem lett a tétlen ténfergésből. Mármint van dolgom elég, csak célom nem volt. Ideges és elviselhetetlen vagyok ilyenkor. Megunom a szenvedést, elhatározom, hogy keramikus leszek. Ettől felszabadulok. Azt is eldöntöm, hogy pénzt…..
Napló nektek comeback baby 2015.05.28 23:05:54
Jó régen nem írtam, és most visszatérek. Februárban végig beteg voltam (torokgyuszi, afta, influenza), meg március elején is. Jó nagy szívás volt és nehezen kaptam erőre. Utána újrakezdtem az öt tibeti rítust, kis erőt vert belém, úgy tűnik. Közben a gyulladáscsökkentő…..
Méregtelenítem a családot Mosás 2015.03.04 08:34:16
A legegyszerűbbnek az tűnt, ha a mosást reformálom meg. Az elsők között rendeltem mosószódát (Na2CO3), egy sokoldalúan felhasználható mosó- és tisztítószert, öt kilót kétezer forintért, ezelőtt három hónappal. És bár szinte minden tisztításhoz használok belőle, még…..
Tenyleg olyan vagyok ot napja, mint a drogosok, ugy varom, hogy bevehessem az adagomat, a flectort. Torokgyuszi, ma kiderult van egy afta is, az faj ennyire. Azon rohogtunk a dokinovel, hogy mi a ferjemmel meg egy jo kis kiados normalis influenzat se tudunk elkapni a szezonban, inkabb ilyen…..
November óta tart, hogy mindig elkap minket valami szar. A karácsonynál nem hittem, hogy lehet rosszabb. Aztán Zsó bárányhimlős lett, egy hét alatt lenyomta, más nem kapta el. Aztán négy nap ovi, és taknyosak lettek a kicsik. És három nap alatt lenyomták. És tegnap Marci esett…..
Napló nektek Az újévi koncepció 2015.01.09 23:55:42
Van itt három bejegyzés félig megírva. Egy Anne Lamott szöveg fordítása arról, miért tilos diétába kezdeni újévkor, egy arról, hogy most éppen hol tartunk, ez a mindennemű állapotok fejtegetése. És elkezdtem megírni a múlt év összegzését is, mert én egy olyan lány vagyok,…..
"Az ev legsotetebb napja tenyleg szar lett. Vili egy napja es egy ejszakaja lazas. En nem birok leallni, lelassulni, csak tenfergek ha eppen nem simogatom vagy furdetem a kisbeteget. Kurvara nem birom az engem osztogato embereket, akarhol vannak, akar nevvel, akar nev nelkul, van igy is eleg szar…..
Napló nektek miért jó a kerámia 2014.12.06 00:29:43
Nem jelentkeztem, betegeskedés volt-van, most éppen én, és közben rengeteg dolog történik. Úgy látszik, ilyen maradok: pillanatok alatt elérzékenyülök, vagy összedőlök, vagy újra helyre rakódok. A szerda esti kerámiázások abszolút világhelyrerakósak lettek, szinte attól is…..
Egyszer a momastery-n olvastam és nagyon megtetszett az a gondolat, hogy ha pl hirtelen ránk törne a vásárlási láz vagy a minden-kell-nekem-most-azonnal, akkor inkább nézzünk körül otthon, hogy mi mindenünk van. Olyankor eszembe jut rengeteg elfelejtett projekt, aminek a hozzávalói…..
Napló nektek Váltakozó ritmikák 2014.11.14 17:57:35
Fura az élet. Olyan nagy mélységeket és magasságokat kapok és látok hirtelen váltásokkal, hogy csak győzzem a tempót. Alapvetően a tornáimról akartam okoskodni, meg az egészségről, meg a kerámiás csapatról és a hirtelenjött nyugalomról, amikor Vili hirtelen csavarral levette…..
Volt a múltkor ugye a dilemma, hogy miért jó nem elszállni gondolati síkon az élettől messzire és hogy lazításképp hadd engedjem el magam és hadd szálljak inkább el. Komolynak hangzott minden és úgy is éreztem. De ez egy érzelmek által generált poszt volt. És ha átgondolom,…..
Napló nektek Vissza a jelenbe 2014.10.20 23:32:51
Most mélyre szántok, pár napja próbálom forgatni a témát, de fejben nem sikerült. Régről kezdem, onnan, hogy gyerekkoromban (is) szokásom volt elbambulni. Most konkrétan az jut eszembe, hogy ha mondjuk vacsora közben elbambultam, apa mindig rám szólt. Nem is értettem, mi a baja, nem…..
Napló nektek főleg futásos 2014.10.18 22:11:35
A hegyen nyaralás óta tényleg minden másnap futok, és pár kivétellel minden nap nyomom az öt tibeti rítust. Az utolsó három futásom bár lassú volt, de megvolt a fél óra egyfolytában futás. Jó érzés, még hagyom egy pár hétig, aztán ha megszokták a lábaim, akkor emelek…..
Napló nektek Haza a hegyről 2014.10.11 22:57:42
Mióta gyerekeink vannak, most volt először pihentető a nyaralás. Mindegy, hogy ősz van, ez volt a tökéletes napos négy-öt nap, és a szokásos hisztiken kívül rendben volt minden. Kezdjem-e messziről, mert ez a Püspökszentlászló nekem régi élményeket hoz elő? Hogy itt voltam…..
Napló nektek Mindig újat tanulok 2014.10.03 22:06:49
A kerettörténet annyi, hogy voltam futni a Mahunka Imre futóversenyen, és nyafogtam egy sort, hogy félrevezettek, és nem tudtam magam lemérni a 4.2 km-en, és végül csak 3.3 km lett. Sebaj, legalább a versenyt megelőző majdnem egyhetes futásszünetnek véget vetettem és azóta is futok…..
Szeptember lett megint az új időszak kezdete, mert az ovi mindent megváltoztat. Jól be is szívtuk, de mióta Zsombit hazahozom mégis ebéd után, talán alakul a békésebb életünk. De előtte durván kiborítottuk a bilit. Ez nálunk kb. havonta megtörténik. És utána mindig jönnek a…..
Írtam pár napja kicsit erről a változtatásról, és hogy hogy alakulnak a dolgok. Most is, mint mindig, hogy ha nem alszom rá egyet, megbánom, hogy nem gondoltam át jobban. Ha jól végiggondolom, mindig azoktól az emberektől kaptam/kapok idegbajt, akik a saját példájukkal akartak/nak…..
valami van a levegőben. én két hete futok egy kezdőknek való edzésterv szerint, és élvezem, sőt, csak azt várom, hogy mehessek. zsó nem cumizik. (jó, ezt mi kezdtük, lassan belenyugszik) zsó kérte, hogy az oviban aludhasson, és ott is aludt és még mindig ott akar. alig tudtam…..
Napló nektek Mi kell a nőnek 2014.08.31 19:07:36
Azon morfondírozott Zsombi, hogy mindenki megöregszik-e. Mondtam igen, lassan mindenki. De aztán eszébe jutottak csúnya ijesztő öregasszonyok, és végül külön megkérdezte, hogy én is megöregszem-e. Azt kellett mondjam, hogy én nem fogok. Azt mondta, jól van anya, maradj mindig ilyen…..