Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ja persze

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban aláírt finanszírozási megállapodás értelmében az OTP Bank 23 milliárd forintos hitelt biztosít a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport legújabb fejlesztéséhez, a Duna Terasz Grande lakóparkhoz. A 790 lakásos projekt a 13. kerület legnagyobb vízpart közeli lakásberuházása 2023-ban kerül…..
Mit ér, ha letagadjuk. Kerületünk más, mint a többi fővárosi kerület. Magyar sajátosság, hogy ezt a különbözőséget vagy egyáltalán sehogy, vagy valami pejoratív bukéval megspékelve képes csak bemutatni a kortárs sajtó. A Népszava április 20-ikán megjelent számában „Kudarcba fulladt a leszakadt…..
ja persze 2019.04.24 21:31:25
@Boti99: Gondolom nem ott laksz.
ja persze 2019.04.29 15:26:27
@Erdős: Akkor kezdjük az alapoknál . Az Önkormányzat nem épít semmit legfeljebb megrendel építőipari cégektől különböző projekteket , ellenben pl építési rendeletek segítségével formálja a kerület arculatát és nem árusít ki köztulajdont (telkeket , régi ipari területeket)úgy hogy kezét feltéve azt kommunikálja , hogy kérem szépen már semmi közöm hozzá hiszen már nem az enyém az adott terület.Értem én - és látom a hozzászólásodból - hogy ezt sokan beszopták. A Duna aréna tipikus példája ennek a farizeus hozzáállásnak . Szó nélkül benyelik hogy a főváros einstandolja a Dagályt , egy ideig alibiznek , hogy talán mégsem kellene felépíteni ezt a förmedvényt majd mikor látják milyen "jól" és hatékonyan működik a Habony féle sportmarketing odaállnak a csoport képhez fotózkodni a kész beruházás elé.Gratula.
Senki nem mondta , hogy a kerületben nem történtek pozitív dolgok . Furcsa is lenne ha itt is eltűnne minden forint , hiszen az ország egyik leggazdagabb önkormányzatáról beszélünk és ha CT -t vásárol vagy a nyugdíjasoknak ételt szállít házhoz vagy fészeklakást épít nem csinál mást mint a dolgát végzi.
A probléma nem ez hanem az hogy túlépíti zsúfolttá és ezáltal élhetetlenné teszi a kerületet abból a XX.század eleji már rég meghaladott téveszmétől vezérelve miszerint több auto több ember több lakás
több vállalkozás több bérbe adott ingatlan egyenlő több bevétel az önkormányzatnak .
ja persze 2019.05.03 16:07:47
@Boti99: 1, azért mert 100 évvel ezelőtt a Váci úton gyárak voltak abból miért következik az , hogy most is gyárszerű építményekkel kell teleépíteni ?
2 , A Dagályt nem egy éjszaka alatt lopta el a NER . Ez egy több évig tartó folyamat volt amihez a kerület sunyin asszisztált.Én nem írtam sehol , hogy Tóth elvtárs találta ki a "szép" kocka uszodát.
Itt a tavasz, és – ahogy minden évben - vele az olykor kibékíthetetlennek tűnő, örök városi kutyás – nem kutyás ellentétek is szárba szöknek. Pedig nem is lenne annyira nehéz a békés együttélés. Bár akadnak javíthatatlan kekecek, akik a civilizált állattartókba is szeretnek belekötni, ez a rövid…..
ja persze 2019.03.03 20:46:40
@midnightcoder2: Így van . Városban kutyát tartani eleve primitívség.Minden más csak következmény.
Mennyivel tart tovább a "hagyományos" módon, sorban állva befizetni egy csekket, mint online, a fotelból? Míg a fiatalabb korosztálynak alap, hogy bankba csak nagyon kivételes esetben megy, a sárga csekk pedig olyan távoli dolog, mint a discman vagy a nyomógombos telefon, az idősebbek viszont…..
ja persze 2018.02.03 18:42:43
@Nazareus: Erről a 200 ft nem tudok .
ja persze 2018.02.08 20:17:20
@Online Távmunkás: Nincs jelentősége , mivel - még egyszer mondom - bevásárolni úgy is megyek , tehát nem jelent plussz időt. Szerintem nem lehet több mint a gépet basztatni , és fizetgetni a banknak az ezer féle díjat . (sms , kártyadíj , utalási díjak stb...)
ja persze 2018.02.09 12:15:43
@Online Távmunkás: Oké , azt hiszem tényleg az a lényeg , hogy mindenki használja azt a módozatot ami a neki a legkényelmesebb . Tudom hogy nincs messze az az idő amikor nem lesz választásom és belekényszerülök az ilyen olyan online megoldásokba . Lehet hogy egyszer lesz nekem is bankkártyám :-)
és én is azzal töltök hosszú órákat hogy kilogisztikázzam azt a bank bankkártya folyószámla variációt mellyel a legkisebb veszteséggel tudok hozzájutni a saját pénzemhez.
XIA Az év legjobb K-pop-dalai 2017.12.26 10:03:51
A szokásoknak megfelelően idén is elkészült az éves lista a legjobb K-pop-dalokkal. Idén nem csináltam féléves bontást, így most egyben kapjátok a dömpinget. Mint mindig, ezek az én személyes kedvenceim, szubjektív a lista (nem is nagyon létezik objektív ebből ;)) Az idei év számomra elég lassan…..
ja persze 2017.04.29 10:09:09
@cardiobascuralis 3:
Még egyszer tagolva: nincs b a n k sz á m l á m és b a n k k á r ty á m sem. Semmilyen jogszabály nem tiltja hogy házastársaknak közös számlája legyen . Magyarán a munkáltatóm a feleségem számlájára utal. Remélem érthető , bár ezt már egyszer leírtam de hátha szövegértési problémád van.
Másodsorban naív módon azt godoltam , hogy akinek kereskedelmi végzetsége van és a kereskedelemben dolgozik az a kereskedő a főnököm pedig inkább vállakozó , bár kereskedelmi területen vállalkozik .
De hagyjuk a szemantikai vitát , a véleményem továbbra is az , hogy bármilyen folyószámlát , bankkártyát , hitelkártyát csak olyas valakinek éri meg használni aki bizonyos szint fölött keres , és az életformályából adódóan praktikus számára a pénznélküliség , és meg tudja fizetni ennek a kényelemnek a költségeit.
ja persze 2017.04.29 20:20:19
@cardiobascuralis 3:cardiobascuralis 3 munkásságából : "Rossz hírem van: újjászületés csak a hozzád hasonló idióták fejében létezik
Hülye barom, hogyne jutna benzin motorfék üzemmódban a hengerekbe.
A dugattyú lefelé mozgásakor a szívóhatás ugyanúgy megvan, te sötét fasz
Ha ennyire hülye segg vagy hozzá, mi a kurva anyádért ugatsz bele?
Na, még egy idióta.
Amiket te meg a másik hülye is írtok,
Röviden: minden pontban hazudsz.
Szóval ne hazudozz, narancskomcsi.
Hagyjuk a hazudozást, ha lehet kérni.
Butaságot írsz.
Vagy csak agyatlanul szeretnél hányni egyet, ahogy most is teszed?
Arról nem tehetek, hogy hozzád hasonló agyatlan faszok járnak hozzátok az edzőterembe.
Azt, hogy ezt a szardarabot embernek nevezed, számítsuk a többi és számos helyesírási hibád közé.
Miért kellene, elmebeteg barom embertársam?
Indexes barmok"
Már mindent értek , élvezet veled beszélgetni , gondolom édesanyád szeret is. Én őt ajánlanán.
ja persze 2017.05.01 11:17:30
@cardiobascuralis 3: :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Ideges vagy prolifiú , ennek nagyon örülök . Briliáns az érvelési technikád.:-)Tudod mit , te ne gyere europába , te maradj itthon rád itt van szükség.És fröcsögj tovább , ismerjük ezt e típust , tudom ez a legnagyobb örömöd szánalmas kis életedben.
Újabb hatalmas irodatömb épül az Árpád hídnál, az Agora Hub azonban nem három darab, egyenként 90 méteres magas-ház lesz, pedig 1-2 éve még erről volt szó...
ja persze 2017.03.21 18:52:40
@...elmúlik...:
Az nem zavar , hogy minden egyes irodaház drasztikusan növeli a környék terhelését , hogy a jellemzően 3-4 emeletes beépítések helyett 6-7-8 emeletes épületeket húznak fel , hogy közparkot senki nem akar építeni , hogy tönkretették a dagályt , stb stb......
ja persze 2017.03.23 21:14:47
"A Váci út ezen részén, az újonnan épült irodaházak helyén eddig sem zöldterületek voltak"Hogy ebből miért következik az , hogy ne is legyen?
"Nem tudom, hogy egy új irodaház mennyire és mivel terheli a környéket?"Az , hogy közösségi közlekedéssel érkeznek a dolgozók , meg persze az ügyfelek és a kiszolgáló személyzet szerintem naivitás.Nyilvánvaló hogy minden egyes irodaház nagyságrendekkel nagyobb terhelést jelent az adott környezetre.
"A közparkok létesítése a helyi önkormányzatok, vagy a Fővárosi Önkormányzat feladata, ezt nem lehet az ingatlanfejlesztők nyakába varrni" Mindent az ingatlanfejlesztő nyakába lehet varrni.Csak megállapodás és szerződés kérdése.Számtalan példa van arra , hogy egy adott beruházás farvizén valósulnak meg közösségi célok.(bekötőutak , csatornák , járdák stb.....)
"A Dagállyal kapcsolatban: ez egy sporteseménnyel kapcsolatos, olyan beruházás, melynek építéséhez a kerületnek nem sok köze van"Csak annyi közük van hozzá , hogy szó nélkül feltett kezekkel nézték végig , hogy az állam kisajátítsa a területet , egy szavuk sem volt ez ellen az esztétikai környezet szennyezés ellen.Maradjunk annyiban hogy a Dagály beruházás büntetőjogi kategória.
"Minden építési engedélyben előírják, mennyi zöldet kell meghagyni, illetve kialakítani " Ajánlom tanulmányozásra a zöld terület a zöld felület és a közpark kifejezések megjelenését az önkormányzati dokumentumokban.Nagyon tanulságos lesz.
Egyes becslések szerint évente mintegy 5,55 milliárd US dollár veszteség éri világszerte a kártyatulajdonosokat a különböző csalások és visszaélések miatt!  A legprofibb zsiványok oly módon is képesek ellopni bizalmas adatainkat, hogy eközben semmi feltűnőt sem fogunk észlelni. Közvetlenül mellénk…..
Amióta megjelentek a kis méretű digitális fényképezőgépek, és pláne az okostelefonok, a koncerteken felbukkant egy raklap olyan idióta, aki ahelyett, hogy a zenét élvezné, ugrabugrálna, léggitározna vagy táncolna, mást se csinál, mint magát operatőrnek vagy fotóriporternek képzelve nyomkodja a…..
 A TV2 már bejelentett új adói közül valamiért az Izaura TV első adáshetének műsorát vártam a leginkább, és talán emiatt, a felfokozott kíváncsiságom miatt érzem kissé csalódásnak ezt a felhozatalt. Azonban érdemes belegondolni abba, hogy ezeket a műsorokat elsőre javarészt nem sok ember fogja…..
ja persze 2016.08.02 18:33:59
PszichoBeauty Tetoválás dilemma 2016.04.08 15:07:02
A tetoválás téma időről-időre felmerül szerintem sok ember fejében. Nekem is nagy dilemma volt. Mindig is tetszett, de nem mertem belevágni, mert nem tudtam mi az a szimbólum, amivel együtt tudnék élni egész életemben. Aztán magától talált meg hat év után a téma. Ahogy elkezdtem az önismerettel…..
Hamlet „őrült beszédében” legalább rendszer volt, miként azt Polonius megállapította. Nem úgy, mint Illés Zoltán egyre vadabb nyilatkozataiban.             Kép: ritkanlathatotortenelem.blog.hu                                                              Kép: 24.hu  „Én most is benne vagyok a…..
Rém a múltból...  A sárga csekket nem kell bemutatni, bemutatja az magát. Rendesen. Mindenki találkozott már vele. A szerencsésebbek csak mások kezében látják, a kevésbé szerencsések (vagyis a nagy többség) viszont nap, mint nap találkoznak vele még ma is.  Ez az "izé", ami nem akar kimenni a…..
ja persze 2016.03.14 21:00:08
@efi:
1,A stílusod egy kicsit nyers - de hát ez van . Tipikus , hogy ha valaki mást gondol egy bizonyos témáról az csak "gyengébb" lehet.
2,Ezt a csalás és 80% dolgot nem tudom értelmezni.Ha késve fizetsz ,késedelmi díjat számol fel az adott szolgáltató.Ez miért lenne csalás ?
3,Hogy miért kellene havonta 5x a Postára menni azt végképp nem értem.Én megvárom amíg beérkezik az összes és egyszerre befizetem.Max 2 szerre.
4,A "15 mp" mit jelent ? Gondolom 15 percre gondolsz.Halj csodát!Olyan környéken lakom hogy 15 percre tőlem három posta is van , amelyikből 1 a helyi Tesco-ban ahová meg egyébként is rendszeresen járok.
ja persze 2016.03.18 16:47:13
@efi: Kezdem érteni a dolgot,Nálad szövegértési problémák vannak.
Most a stílusod hagyjuk - hiszen az maga az ember , mint a szólás mondja - de sokszor elolvasva előző hozzászólásodat egyértelmű , hogy csak provokálsz és vagdalkozol .
Hol írtam én azt , hogy nem fizetem be időben a csekkeket , hol írtam azt , hogy nem vagyok hajlandó fizetni a szolgáltatásért ?
Éppen azt próbálom megértetni veled , hogy minimális logisztikával megoldható a csekkek befizetése úgy , hogy nem késem el a határidőket.Nem tudom másnál hogy van de nekünk ép most jönnek a havi számlák . Tegnap jött 4 db , a legközelebbi dátum jövő hét kedd.Tehát ha hétfőn befizetem , úgy gondolom betartottam minden szabályt.Tehát nem értem a zavaros fejtegetésedben , hogy miért is fizettetnék bárkivel bármit is. Még egy csekket várok a hónapban ha ma megjön akkor bingó ha nem akkor az lesz a havi második csekk.
Remélem elég didaktikus voltam.A többit igenis fenntartom hogy amíg talán egy kicsit jobban élő de átlagos polgár vagyok ennél többet nem vagyok hajlandó foglalkozni az úgy mond pénzügyeimmel.Foglalkozzon az akinek komoly megtakarításai vannak , aki tudja dolgoztatni a pénzét stb.....Egyébként pedig a kereskedelemben dolgozva nap mint nap szembesülök az átlag polgár pénzügyi "kultúrájával" amit nyilván nálam is hiányolsz.Látom a bepalizott kisember kínlódását mikor képtelen a családonként 2-3 folyószámla és sokszor 3-4-5 bankkártya , hitelkártyák erdejében tájékozódni ,a bank szerverén futó szoftver pedig "alig várja" , hogy 1 mp - el túllépje a fizetési határidőt és 20-30% -os büntetőkamatot vágjon rá.Ezeknek a pénzügyi szolgáltatásoknak a havonta kifizetett díja marad az én zsebembe avval ha magam fizetem be a csekkjeimet.Ez az én "hülyeségem"
Az Amerikai pszichó megtekintését követően döntöttem anno úgy, hogy na, mostantól Christian Bale a kedvenc színészem. Ott még szinte ismeretlenül hengerelt le, azóta szerencsére kiderült, hogy nem csak én rajongok érte, hanem a szakma is. Amikor meghallottam, hogy egy spanyol…..
ja persze 2015.02.03 17:48:52
1945 májusában, alig pár nappal Hollandia felszabadulása után, a szövetségesek letartóztatták Han van Meegerent, a kevéssé ismert festőt és műkereskedőt, amiért segédkezett abban, hogy egy Vermeer-kép a nácik kezébe kerüljön. Letartóztatásának harmadik napján van Meegeren…..
Az LG jófej volt és meghívott, hogy vessünk egy röpke pillantást a tényleg zseniális új OLED tévéjükre. Tudni érdemes, hogy bár a technológia egészen friss, a gyártó idén már a második ilyen jellegű televízióját dobja piacra. Az első arculcsapást a brutális 4,3…..