Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qtyuly

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Chicagóban zajló Star Wars Celebration találkozó első fő eseményeként magyar idő szerint péntek este 18.00 órakor sor került a Star Wars IX várva-várt pódiumbeszélgetésére, az alkotók és a szereplőgárda részvételével. Ahogy azt vártuk, az esemény keretében a Lucasfilm a Wintrust Arena sokezres…..
qtyuly 2019.04.13 14:06:25
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Szerintem nem csak erről van szó, sok bugyutább külsőségekkel rendelkező filmet lehet szeretni felnőttként is. (Pl beszélő patkányok a L'ecsóban, agymanók az Agymanókban)
A szereplők sorozatos ostoba döntései, irritáló személyisége, rettenetesen kiszámítható, sőt, másolt történetek viszont "Fostenger"-ré, "szar"-rá és "minősíthetetlen"-né tudnak tenni egy filmet. Sőt, többet is, gondolok itt a SW 7, 8-ra és a Solo-ra.
Megvan a Mandalorian, vagyis az élőszereplős Star Wars-tévésorozat szereplőgárdája, és tele van kifejezetten érdekes nevekkel. Azt már lehetett tudni, hogy a főhőst Pedro Pascal alakítja, aki egy mandaloriai pisztolyhős lesz majd. Viszont most bejelentették, hogy Pascal mellett szerepel még Carl…..
Szerző: Lukácsi Kriszti Újpest drukkernek születni kell. Ezt a focihoz kevésbé értőként is megtanultam a hosszú évek alatt, hiszen már gyerekkoromban – ami nem tegnap volt valljuk be – is azt láttam, hogy mind az újpestiek, mind a fradisták – talán nem tévedek nagyot, ha a két legerősebb…..
Hamarosan kezdetét veszi az idei év legjobban várt sporteseménye, a 2018-as világbajnokság, amelyet Oroszországban rendeznek meg. A magyar válogatott ugyan nem jutott ki, azonban így is érdemes lesz figyelni az eseményeket. Az elkövetkezendő egy hónapban az összes résztevő országot igyekszem…..
qtyuly 2018.03.24 16:46:15
@onlajnok: Pár napja volt indexen egy cikk a könyvtároskról, akik havi nettó 100 körül visznek haza. Ők jól teszik, hogy alkalmazkodnak a bérekhez? Vagy mellette vállaljanak éjszakai árufeltöltést?

Szerintem nagyon jó dolog az, hogy a fiatalabb generáció (amelynek mellesleg én is a tagja vagyok) nem hagyja magát kizsigerelni. És igen, mérnökhallgatóként körberöhögöm a MÁV-ot, amikor a gyakornoki pozícióhoz a mimimálbér 30-60%-át ajánlja és megígérem, hogy soha nem fogok az ilyen szintű hülyének nézéshez asszisztálni.
qtyuly 2018.03.24 17:05:30
@onlajnok: Akkor szerintem tökéletesen ugyanarról beszélünk. A pénzügyi tervezőképesség hiánya valóban nagy probléma.

De a könyvtárosok esetében - a munkájának értéke ide vagy oda - egyáltalán nem tartom erénynek, hogy az életüket a bérükhöz igazítják. Válthatnának olyan munkára, amiből meg tudnak élni komoly megszorítások nélkül.
A paksi atomerőmű fejlesztésével kapcsolatban sok hír jelent meg már a kezdetek óta, melyek közül sok nem ment bele szakmai kérdésekbe. Természetesen ez nem szemrehányás, mivel ez a történet nagyon sokrétű és összetett, így nem csak egy olvasata van, és egy cikkben vagy bejegyzésben nem is lehet…..
qtyuly 2017.12.20 17:41:13
@yerico1: "Nyugodt lélekkel lehet 100 megawattos igénnyel lépnek majd fel, de simán pöröghet az gigawattos értékre is. Óránként."

Nem nagyon van ennek értelme..
qtyuly 2017.12.21 09:57:37
@CoolKoon: Nahát, valaki, aki tudja, mi a különbség a MW és a MWh között! :)

Szerintem elméletileg ki lehet váltani biomasszás erőművekkel az atomerőműveket. Tudom, hogy van kibocsátásuk, de csak annyit bocsát ki, amennyit a növény meg is kötött. Úgyhogy egy évre vetítve a teljes ciklusnak kábé 0 a kibocsátása. Azt nem tudom, hogy mekkora terület kell ennyire sok biomassza megtermeléséhez.
qtyuly 2017.12.21 09:59:09
@CoolKoon: "ráadásul a turbina szinte bármilyen folyni hajlandó üzemanyaggal etethető, beleértve a biogáz mellett a szűrt fáradt olajat, a használt sütőolajat és akár a nyersolajat is."

Ez szerintem is így van.
  A repülőgép-fedélzeti beépített fegyvereknél alapvető követelmény a nagy tűzgyorsaság, hiszen a légiharcok közben legtöbb esetben alig pár másodpercre kerül csővégre a kiszemelt ellenséges repcsi, így minél több lőszert lőnek ki egységnyi idő alatt, annál nagyobb a találat esélye. A földi célok…..
qtyuly 2017.11.25 14:24:24
@kunzoo: Mármint nem esik a csőrendszer közepének a vonalába, ugye?
Akkor viszont el lehetne forgatni az egészet 90 fokkal a hossztengelye körül.
qtyuly 2017.11.25 18:20:30
@Oz82: Ez a válasz a kérdésemre, köszönöm szépen!
qtyuly 2017.11.25 18:22:30
@molnibalage: Szerintem félreértettél. Az alsó vagy felsőt nem úgy értettem, hogy ez a kettő egyszerre, hanem úgy, hogy kialakítástól függően vagy az alsó, vagy a felső.
De már megkaptam a kérdésemre a választ Oz82-től!
Nincs film, darab, kiállítás, nincs kritika, most bennem csak megdöbbenés van, felháborodás, undor. Érzelmek és indulatok. Hitetlenkedés, sértettség, áldozathibáztatás, vádak, bizonyíték-hiány, hallgatás. Panasz, támadás, visszavágás. Háborús hangulat, ellenségek, kollaboránsok, árulók. Verbális…..
qtyuly 2017.10.23 10:16:37
@Hozzászólok: Tessék, itt egy férfi áldozat, és egyáltalán nem gondolom, hogy egyedi lenne a sztorim.

Fiatal, fehér férfi vagyok, de "metoo".
Egy rendezvényen voltam, mellettem ült egy csaj, akit félig-meddig ismertem. Beszélgetni kezdtünk, valamit meg akartam mutatni a telefonomon. Az indokoltnál sokkal jobban közel hajolt, magyarul nem kicsit nekem nyomta a mellét. Azután is így maradt, miután elraktam a telefonom.

Házibuliban voltam, teraszon üldögéltünk, eszegettünk, söröztünk. Elfogyott a söröm, bementem a hűtőhöz egy új üvegért. 10 másodperccel később követett a társaságból egy csaj, mindenét nekem dörgölte, amije csak volt.

Ha én próbálkoznék hölgyeknél hasonló dörgölőzős módszerekkel, milyen megítélés alá esnék?
A válaszodat nem muszáj leírnod, de örülnék, ha elgondolkoznál a kettős mércén.
qtyuly 2017.10.23 10:32:46
@dasilva64: Akkor egyetértünk. De én ezt arra írtam, hogy "Jelenleg, van olyan eset, mikor ferfi az aldozat, de nem ez a jellemzo". Ez a kijelentés már eléggé vitatható, ha az én sztorijaimat zaklatásnak vesszük. Szerintem az ilyen jellegű zaklatásokat tekintve a nők pariban vannak a férfiakkal.
Robert Falcon Scott kapitány dél-sarki expedíciójának centenáriumára a Royal Collection, a brit királyi család gyűjteménye 2012-ben állított össze egy válogatást a hivatalos fényképészek által V. György királynak ajándékozott fotókból Scott 1910-13-as Terra Nova (Újvilág) és Shackleton az Endurance…..
Van az úgy, hogy az embernek bekattan valami kisgyerekként, de annyira, hogy aztán a fél életét ennek a csodálatosan vonzó dolognak szánja. Ezek azok a vágyak, amiknek teljesüléséből  családi legendák és filmek születnek, vagy olyan orbitális csalódások, amiknek a kiheveréséhez  egy másik fél élet…..
qtyuly 2017.05.30 21:59:28
@Leadfoot: Legyen inkább 400-500 kilométer, annyi időnként meg szerintem belefér egy fél órás töltésszünet.
  Egy kamasz lány vagyok, aki úgy döntött leírja a véleményét. S annak ellenére, hogy nem tartom magamat megrögzött feministának, most mégis ebben a témában fogok írni. Hogy mi ennek az oka? Erősen elgondolkoztatott az, miért játszik mással két kisgyerek csak azért, mert más neműek. Sokszor és…..
A finn Valtteri Bottas nyerte az idei Orosz nagydíjat, ezzel megszerezve pályafutása első futamgyőzelmét. A dobogón vele Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen ünnepelhetett az újdonsült futamgyőztessel.  Hiába volt Ferrari első sor, a Mercedes most Valtteri Bottas révén kiénekelték a Ferrari…..
1980. Toronto, Kanada. A szovjetek afganisztáni bevonulása elleni tiltakozásul a helyi töltőállomás tulajdonosa nem hajlandó megtankolni a szovjet gyártmányú Ladákat  ..
qtyuly 2017.03.13 16:22:58
@napalmdude: Így van, ezt nem az amerikaiak tudták biztosan, hanem a magyarok :D
A MÁV-ot gyakran éri az a vád, hogy rossz a szolgáltatása és magasak az árai. A Vouchercloud által közzétett térkép a vonatjegyek mérföldre (egy mérföld kb. 1,6 km) vetített árait vizsgálta az Európai Unióban. Magyarországon ez alapján 0,12 angol font jött ki (egy font…..
qtyuly 2017.01.12 10:48:58
@dorian gray: Szerintem beszéljünk a szolgáltatás színvonaláról! Amikor én kint voltam, bizony drágább volt a jegy, mint itthon és olyan lepukkant vonatot küldtek, hogy az még magyar viszonylatban is iszonyúan gáznak számítana! Sőt, emlékeim szerint wc sem volt rajta, de erre már nem emlékszem biztosan.
Füstölgő utasok a 3-as metrón, vezetőfülke nélküli 4-es metró, még több alacsonypadlós busz, átpasszolt HÉV, fonódó villamos, eltitkolt járatritkítás - 2016 is eseménydúsan telt a fővárosi tömegközlekedésben. Nézzük át, mi minden történt ebben az esztendőben!…..
A Harry Potter könyveknek mára igazi kultusza alakult ki, számtalan írásos szerepjáték és számítógépes játék jött létre a film kapcsán, az utóbbi pár évben már élmény parkok is nyíltak Angliában és Amerikában, ahol különleges tárgyakat kaphatunk mi muglik a varázsló világból. Többek között…..
Melyik a jobb: az üveges vagy a dobozos sör? Egyáltalán mi a különbség? Vagy hisztek azoknak, akik szerint a bor egészségesebb, mint a sör? És az igaz, hogy a sör hizlal? A leghíresebb sörmítoszok nyomában jártunk! Összeszedtük a leghíresebb mítoszokat, örök dilemmákat, most pedig kiderül, mi az…..
Régóta tervben volt már, de valamiért mindig halasztgattam, hogy megnézzem. Ennek semmi köze Eastwood újabb zseniális rendezéséhez, vagy Bradley Cooper meglepően jó alakításához, csak valahogy annyi háborút lát az ember a híradóban, hogy nem jó érzés még az esti mozizáskor…..
A tavaly decemberi és a tavaszi rövid beharangozó után végre megérkezett Az ébredő Erő teljes értékű előzetese, egy két és fél perces kedvcsináló az év legjobban várt filmjéhez. A trailer a hétfő esti New York Giants - Philadelphia Eagles meccs szünetében debütált az…..
Jobbegyenes Az eltévedt Mohamed 2015.09.28 16:39:29
Lassú az internet, rossz a kaja, unalmas a tábor és még pénz is kellene cigire. Így panaszkodnak egy holland menekültszálláson a migránsok. Finnország pedig túl hideg, nincs tea, nincs étterem, nincsenek bárok, ráadásul senki nincs az utcákon, csak az autók - mondja Mohamed, aki…..
qtyuly 2015.09.30 11:11:51
@m_and_m: Imádom, amikor valaki úgy osztja az észt a helyesírásról, hogy nem tesz vesszőt egy tárgyi alárendelés tagmondatai közé... :P
Mondandómat egy idézettel zárnám: "...szép csendben megpóbálnának javítani a dolgokon."