Regisztráció Blogot indítok
Adatok
entaroadun

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, Forgács István írása. Nyersen hangzik vagy sem, de ki kell mondani (századszor is!), hogy Magyarországnak csakis akkor lesz érdemi jövőképe, ha végre történik valami cigányügyben. Sokan legyinthetnek persze, hogy ezt mindannyian tudjuk és tudtuk eddig is, ebben…..
entaroadun 2014.06.12 11:28:13
@borzimorzi:
bár érdekes értekezéseket olvastam itt genetikáról és mindenféléről, mégis, mondandód első felével egyetértenék. Tökmindegy, legyen akár hhh a genetikai adottságok szempontjából, de hagyjuk ezt az egészet figyelmen kívül, hisz jelen keretek között úgy sem lehet mit kezdeni vele, sőt... potenciális médiabomba a liberósok és megélhetési jogvédők arzenáljában.
De az, hogy a kivándorlás a jelen rendszer (kormány) miatt lenne, ezt szerintem nagyon rosszul látod. Főleg, azok a bruttó 250-300 ezer forint fölött kereső fiatalok, akik érdemben tehetnének az adófizető népesség reprodukciójának kérdésében , ők jártak sokkal jobban az új szja bevezetésével és a családi adókedvezménnyel. A kérdés már csak az, hova tovább, fenntartható-e hosszú távon és nem túl késő-e már (szerintem sajnos valószínűleg igen).
De az, hogy ha egy kicsivel is, de előreléptünk a 2010 előtti korszakhoz képest, tehát az irány jó, még ha az intenzitás nem is, az szerintem elvitathatatlan.
Hogy munka nincs elég? Ott és annyi, ahol és amennyit esetleg minden egyes "kivándorlónak" kellene, persze , hogy nincs, de ez mindig is így volt, már a 90-es években is! Csak pár éve, már nem csak Budapestre, Székesfehérvárra és Győrbe lehet költözni és munkát vállalni, hanem messzebb is.