Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nominativus (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Töltőtollat kaptam ajándékba. Valódi, aranyhegyű, tintával tölthető, kupakos töltőtollat, a múlt század huszas-harmincas éveinek szenzációját. Akkoriban ez volt a nagy technológiai lépés (ugrás?). Nem kellett többé tintatartó és itatóspapír. Aztán ezt is felülírta a…..
nominativus (törölt) 2014.06.12 08:28:32
2006 óta őrzöm ezt a megerősítő gondolatot Szabados György és Molnár Csaba RÁÉRŐ IDŐ c. beszélgetéséből www.terasz.hu/terasz.php?id=irodalom&page=cikk&cikk_id=10549

"Oroszországban – ezt közvetlenül a helyszínről tudom – az akadémikusoknak egy része elhatározta, hogy a továbbiakban egymással csak kézírásban fognak kommunikálni, mert ha mindent számítógéppel írnak, akkor a kézírást irányító agyi működés elgyengülésével az agyuk, agyunk elképesztően gazdag része ki fog üresedni, de legalábbis elsatnyul. Ennek a lehetséges „vákuumnak” az igazi következményeiről, bár sejtjük, de még nem tudunk semmit. Egy olyan korban, amikor az emberben lévő isteni rokonságból fakadó dolgok kezdenek lassan kikopni, a zene, mint ahogy a kézírás is, egy olyan kapcsolódás a legmagasabb minőségek otthonához, eredetéhez, amely nélkül azt kell, hogy mondjam végleg felfoghatatlanná válik az a bizonyos időtlen idő bennünk."