Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Newcomment01

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság sokat beszélünk az emigrációról. A migráns krízis Európában, a Brexit, Trump elnök megválasztása az USA-ban….és folytathatnám. Mi is történik? Mi a helyzet az emigrációval? Jó az vagy nem jó? Mielőtt írásomat elkezdeném tisztázni kell, hogy a migrációs folyamatnak többféle formája van. 1…..
Newcomment01 2017.02.04 22:11:09
docdro.id/pTBoPEQ Ann Coulter - Adios, America - The Left's Plan to Turn Our Country into a Third World Hellhole

docdro.id/7UwkNLu Oriana Fallaci - A harag és a büszkeség
A pénzügyek területén sincsenek - ahogy a többiben sem - általános szabályok, hogy hogyan KELL csinálni a dolgokat. Amit le fogok írni, az inkább csak rámutat néhány dologra, ami tapasztalatom szerint több párkapcsolatot egyenlőtlenné, boldogtalanná tesz. Ebben a témában tényleg nincs tipikus férfi…..
Newcomment01 2016.05.25 23:13:43
Hadd kezdjem egy személyes élménnyel! A diploma megszerzése után fél évig voltam munkanélküli. Mint pályakezdő hiába küldtem napi 20-30 helyre önéletrajzot, néhány sikertelen interjún kívül nem történt semmi. Nem akarom a mai magyar munkaerő-piaci helyzetet elemezni, viszont felhívnám arra a különbségre a figyelmet, hogy egy ilyen szituáció mennyire különbözően érinti a férfit és a nőt. Nekem akkor erre majdnem ráment a párkapcsolatom. Bár napjainkra az egykeresős családmodell gyakorlatilag megszűnt, még mindig élénken él az a társadalmi reflex, ami a férfi feladatául jelöli ki a család anyagi hátterének biztosítását. Mára a nemek közötti bérkülönbség elenyésző, de a nemspecifikus karrierválasztási módok miatt (a nők zömmel a kisebb felelősséggel járó, nyugisabb életpályát választják, ami kevésbé van megfizetve) egy család/házasság/párkapcsolat szempontjából nagyobb tragédia, ha a férfi marad állás nélkül. Ebből az következik, hogy a munkanélküliséggel kapcsolatos pszichés terhek is aránytalanul jobban nyomják a férfiak vállát. Ennek részben a férfiak saját magukkal szembeni nagyobb elvárásai az oka, másrészt a család és a szűkebb környezet irányából érkező nyomás. Ez utóbbi odáig fajulhat, hogy a férfit a család szempontjából egy felesleges koloncnak, sőt egy parazitának tekinti a felesége és annak környezete. Nem véletlen, hogy az egyik fő öngyilkossághoz vezető ok a férfiaknál a tartós munkanélküliség. Ezzel szemben ha a nő lesz tartósan munkanélküli, azt sokkal toleránsabban viseli a társadalom és a szűkebb környezet is. Miért? Mert úgy gondolják, hogy a pénzkeresés nem elsősorban a nő feladata, mert legfeljebb több ideje/energiája jut a gyerekekre és a háztartásra és ez jó. Ugyanakkor, ha a férfi elveszíti az állását, akkor korántsem természetes, hogy a nő arra az időre átvállalja a családfenntartó szerepet, hanem gyakran kilép a kapcsolatból. Ez a különbözőség oda vezet, hogy sok nő a munkavállalással járó „kényelmetlenségek” miatt menekül a gyermekvállalásba. Tegye fel a kezét, aki nem hallotta legalább egy női szájból az alábbi mondatot: „Elegem van az örökös hajtásból és a hülye főnökömből. Inkább elmegyek szülni és babázom otthon három évet.” Nem vádolom ezért a nőket, hiszen én is unom a hajtást és nekem is volt idióta főnököm, csak azt szeretném jelezni, hogy egy férfinek nincs ilyen menekülési útja. Talán lehetne azt mondani, hogy a férfi menjen GYES-re, de valljuk be, a gyerekekhez tényleg a nők értenek a legjobban. Helytelen, hogy a munkanélküliség okán a férfiak gyakrabban lesznek depressziósak és gyakrabban hullik szét a párkapcsolatuk is. Mi férfiak sokat tehetünk azért, hogy változzon a társadalmi vélemény: attól, hogy munkanélküli egy férfi, még lehet értékes ember nemcsak a társadalom, hanem a családja számára is.
A műsor hétfőn este indul a Viasat3 műsorán este tíztől, és a lényege, ahogy az a fenti videóból is kiviláglott, hogy a szereplők egy szál semmiben ismerkednek meg egymással egy trópusi szigeten, és mire összemelegednének, érkezik egy vagy több csábító, és választani kell, és továbbmenni, és a végén…..
A kereszténység -- minden ellenkező hír dacára -- az individualizmus vallása. Akinek nem vagyok elég jó autoritás ahhoz, hogy ezt elhiggye, olvassa a nagyszerű Molnár Tamást (A hatalom két arca: politikum…..
Newcomment01 2015.08.18 11:03:44
Karl Lagerfeld rövidfilmjét december 2-án mutatják be egy salzburgi Chanel-divatbemutatón. A jeles alkotásban Pharell Williams afroamerikai popsztár és a felkapott brit szupermodell, Cara Delevingne alakítják az Osztrák–Magyar Monarchia legendás álompárját, Sissit és Ferenc…..
Asperger 2.0 Paradigmaváltás 2014.08.16 22:30:15
Sok AS-estől hallottam már életemben, hogy a 30. életévük körüli időszak egyfajta vízválasztó volt a számukra. Bár addig szorongva, elveszetten kóvályogtak egy – ab ovo ugyan nem ellenséges, a gyakorlatban azonban mégis barátságtalan, kellemetlen meglepetések sokaságát…..
A Microsoft mai San Francisco-i sajtótájékoztatóján bemutatta új operációs rendszerét, a Windows 10-et. Forrás: CNET Az eredetileg Windows Threshold kódnéven futó program lényegében szakít a csempés Metro kezelőfelülettel, amit a Microsoft korábban megpróbált minden…..
Newcomment01 2014.10.01 10:19:27
:)