Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sziráki Mariann

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
LECHNER 100 Ez a bejegyzés Lechner Ödön halálának 100. évfordulóján jelent meg, a fővárosi bloggerek virtuális asztaltársasága tagjainak kezdeményezésére. Az évfordulóra több Lechnerrel és tanítványival kapcsolatos blogbejegyzés született, melyeket az Urbanista blog…..
Sziráki Mariann 2014.06.11 19:07:14
A Magyar Földtani és Geofizikai Intézet munkatársaként reagálok a bejegyzés végén tett zárójeles megjegyzésére, a további félreértéseket elkerülése végett.

Abban a kivételes szerencsében van részünk, hogy az eredetileg földtani intézetnek épült gyönyörű székház a mai napig is eredeti funkciójában működik. Azt azonban mindenki tapasztalhatta, hogy egy állami, vagy akár magántulajdonban lévő munkahelyen való tartózkodásnak, belépésnek idegenek számára feltételei vannak. Itt is biztosítani kell a munka nyugalmát, a vagyontárgyak biztonságát és fontos azt is tudni, hogy sok olyan adattal dolgozunk, amelyek nem nyilvánosak. A kollégák kutatási feladatokat végeznek, ugyanakkor örömmel vezetik körbe azokat a látogatókat, akik az épületet szeretnék megcsodálni. Ahhoz azonban, hogy munkájukkal a bemutatók összeegyeztethetőek legyenek, szükséges az előzetes bejelentkezés.
Az egyeztetés további oka, hogy az intézetben készülő képeket nem egyszer olyan célokra szerették volna felhasználni, ami méltatlan lett volna nemcsak az épülethez, mint kulturális értékhez, de egy állami intézmény hírnevéhez is. Az épület megtekintésének feltételei az MFGI weblapján is olvashatóak:
www.mfgi.hu/hu/node/67.

Az Ön kollégája előzetes egyeztetés nélkül érkezett és, bár elérhetőségemet megkapta, nem keresett meg sem időpont, sem fényképek átadása ügyében. Az intézet tulajdonát képező fotókat még aznap és külön engedély nélkül el tudtuk volna küldeni, ellenben más fotósok munkáit szerzői jogi kérdések miatt, érthető módon nem adhatjuk ki az ő hozzájárulásuk nélkül.

Bízom abban, hogy a félreértések tisztázásra kerültek és természetesen a fentiek figyelembe vételével Önöket is várjuk az épület kulturális értékeinek megörökítésére.