Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iattilagy

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az esztergomi szénrakodó 1927-ben épült, funkciója pedig a dorogi bányából érkező szénpor fogadása és uszályokra való továbbítása volt...
Állítólag a pesti Gerbeaud cukrászdában a 80-as években a kielégítetlen, tehetős, idős hölgyek pénzért fiatal fiúk szerelmét vásárolhatták meg.    ..
Bár a laptopok gyorsan teret nyertek, sokan mégis a hagyományos konfigurációjú gépeket használják még mindig. E rendszernek egyik fontos eleme a billentyűzet. Sok mindent kibír, ám ez sem tűri végtelenül sokáig a porosodást. Sokan ezért használnak billentyűzettakarót, ám nem…..
Furdancs Blog Hamis a gumi! 2018.11.30 05:00:00
A Hamis a baba (1991) című Bujtor-filmben babákban csempészett heroint kutatott Csöpi és Kardos doktor. Ahogy a babákat, minden mást is hamisítanak a bejáratott márkanév népszerűségét kihasználó csalók. Mai témánk - téli gumira átállás idejének apropóján - az eredeti…..
Vagy bekapcsológomb, vagy éppen ki-be kapcsoló gomb. Még rendes magyar neve sincs, pedig minden nap nyomkodjuk, kattingatjuk, meglátjuk az ikont és zsigerből tudjuk mire szolgál vagy mi fog történni ha piszkáljuk. Segíts már Kazinczy! Izé... POWER BUTTON!Az szimbólum eredete viszont már kevésbé…..
iattilagy 2018.10.25 23:38:20
@efi: A bekapcs gomb véletlen megnyomása nem lenne túl szerencsés mondjuk táskában. A notit meg az emberek 90% bedokkolva is kihajtva használja ezzel nyerve még egy monitort.
A méregdrága jegyárakat megfizető elegáns utasoknak sok kellemetlenséget kellett elviselni a Londonból Ausztráliába tartó 11 napos repülőút alatt...
iattilagy 2018.05.30 17:49:16
@Online Távmunkás: A fájdolom küszöb kb. 120dB abban igazad van. A 140dB viszont nem 4-szer hanem 100-szor nagyobb amplitúdót jelöl, viszont a hangosság érzet logaritmikus, így az a dB szerint változik arányosan.
Keresztszalag szakadásra kenőcsöt ajánlottak a balesetin.  Tiszteletem!   Mesém főszereplőre egy akadály, amit átugrottam, de a földet érést követően kattanást éreztem, hallottam a térdemből. Azonnal jelentkezett a tünet, nem tudtam mozgatni, fájt, dagadt. Ezt követően…..
iattilagy 2018.01.17 09:45:54
@röf: Lehet azt kellett volna mondania, hogy focizás közben esett el :)
Mindig is kíváncsi voltam, hogy mennyire biztonságos Kínából webshopon keresztül rendelni. Hallottam hihetetlenül nagy átverésekről és alig 1 hét alatt megérkező csomagokról is. Épp konyhai kütyük iránt érdeklődtünk, és itthon horribilis áron vannak a pár száz forint önköltségű Kínából importált…..
Ma már nélkülözhetetlen kellékünk,visszük magunkkal ha kell ha nem :  A magunkfajta elektrojunkie szakember pillanatok alatt készíthet egyet,így tettem én is amikor kezembe akadt egy rossz power-bank belső vezérlő áramköre és egy nem működő laptop akkumulátora...
Üdvözletem! Rövidke levelem azért írom, mert szükségem van információra, bárminemű lehetőségekre, hogy a soron következő történetben mit lehet jogilag lépni. Az adott cég melyről szó fog esni nem az én munkahelyem, nagyon közeli rokonom dolgozik ott, és az eseményeknek így ezáltal én is fül- és…..
iattilagy 2017.09.29 07:45:56
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ha multiról van szó egy email a főnök főnökének és másnap ő repül (hint: nem azért fizetik az embereket, hogy a főnöknek vásároljanak be és ez nem is dolguk)
Másfél év fiatalkorúak büntetőintézetében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a brit bíróság Charlie Allistont, aki tavaly év elején kerékpárjával halálra gázolt egy 44 éves nőt...
iattilagy 2017.09.20 22:23:51
@Evel Knievel: Azért ok, hogy nem volt első féke ezért valóban kevésbé volt effektív a fékezése, de állítása szerint féktávon belül lépett ki elé a gyalogos ami simán elképzelhető. Azért 30-ról van egy bringának 8-10m-es féktávja. Ha a kocsid elé lép ki féktávon belül valaki és lapos lesz az így járt, attól, hogy nem volt fékje nem terhelhető rá a teljes felelősség, itthon a két dolog gyanúsan külön számítana, ez ilyen angolszász marhaság. A nem megadott elsőbbség az nem megadott elsőbbség marad a jármű műszaki állapotától függetlenül. Valószínűleg ő se poénból ment neki a gyalogosnak...
A nyári szabadságok ideje alatt gyakran azok is hódolnak a szabadtéri sportok örömeinek, akik korábban nem sportoltak, vagy év közben nem sportolnak rendszeresen. Eláruljuk, mik azok a dolgok, amelyekre a gerincbántalmakkal küzdőknek fokozottan érdemes figyelniük a nyári sportolás közben!..
iattilagy 2017.07.04 10:02:02
@igazi hős: nem az izmokról van szó elsősorban hanem a rázkódásról, minél lejjebb vagy annál jobban kirugózza a kar és a láb a kátyúkat. Nem véletlen, hogy régen azokon a gépeken amiken egyenesen ül a bringás kizárólag rugós nyergek voltak, a rázkódást csökkentendő.
Sok férfi vélekedik úgy, hogy neki nem kell elegánsan, ízlésesen öltöznie. Megfelelő a munkába, magánéletben a mackó és az agyonviselt póló. Ha ugyan azt az életet akarják folytatni, akkor persze. Én azt tapasztaltam, hogy ezzel a gondolkodással, többet vesztenek, mint nyernek.…..
Az elmúlt 10 évben mindig le akarták cserélni a budapesti jegy- és bérletrendszer elemeit, megújítani az egészet, hiszen tudták jól, hogy egyáltalán nem működik, nem hatásos, nem szolgálja a célját. Mégis, azóta sem sikerült továbblépnünk. Miért? Mert egy szintén…..
Az atomerőmű veszélyt jelent a természetre – de ez fordítva is igaz: a természet is veszélyt jelent az atomerőműre. Az atomerőmű legnagyobb ellensége: a föld, a víz, a levegő. Az atomerőmű legnagyobb ellensége pont maga a természet, ami mozog, változik, alakul és alakít. A természet erői ellen nem…..
Találkoztak a nagy családról szőtt álmaik sok-sok évvel ezelőtt. Az álom valóra vált: felesége, öt fia és négy lánya körében ünnepli 49. születésnapját a görögkatolikus pap, Tóth András atya...
iattilagy 2017.05.26 08:51:51
@11110000: Görögkatolikus papnak lehet.
A Playboy magazin az egyik legismertebb és legnagyobb példányszámban vásárolt havilap a világon. A márka neve egyet jelent az eleganciával, valamint a szabad és boldog életérzéssel. A nyuszis logót a lap első művészeti szerkesztője, Art Paul alkotta meg. Azért döntött a nyúl mellett, mert szerinte…..
Szmogriadó - január végén napokra korlátozták ennek okán egyes, alacsonyabb környezetvédelmi kategóriába tartozó gépjárművek közlekedését Budapesten, okozva ezzel bosszúságot több ezer ember számára. Ugyanakkor nem feltétlenül a gépjárműforgalom volt a legfőbb okozója a levegőminőség jelentős…..
iattilagy 2017.03.11 00:01:12
@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: ez rohadt nagy ökörség amúgy, mert télen mégis mi termeli meg a delejt? Mert tárolni ugye nem lehet. A legjobb út jelenleg a villany fűtés, autók stb. + tóriumos erőművek lenne, később talán ha sikerül megoldani a fúzió.
  Újabb energetikai szakember a Fidesz padsoraiban. L. Simon László után - aki szerint a napenergia azért nem megoldás mert éjszaka is ég a villany - Lázár Jánosnak sikerült olyat mondani, amitől egy kisiskolás is lefordult a székről.    De mondott mást is. Az orosz hitelből épülő Paks2 szerinte…..
iattilagy 2017.03.07 21:39:39
@Janossz: Milyen műanyag? Szerinted a napelem műanyagból van?
Ebben a cikksorozatban igyekszünk bemutatni a mindenkori konyhai munka alapjait, technikáit, technológiát, eszközeit, amivel változatosabbá és könnyebbé tehetitek magatok számára a főzést, vagy elsajátíthattok olyanokat, amelyeket eddig még nem alkalmaztatok A legalapvetőbb eszköz, amire szükségünk…..
iattilagy 2017.03.04 18:37:05
@martineden: A legdrágább fajta ikea kés viszonylag olcsó is, meg rohadt jó acélból van. Otthonra főzni elég bőséggel. A rendes méretű 6 ezer körül szokott lenni, de az eggyel kisebb szerintem jobban használható az 4 ezer kb.
Vagy annak beismerése, hogy nem csak az ország nagy része, de a legfelvilágosultabbnak gondolt Budapest is csak arcoskodik, de amikor tehet magáért, akkor szarik az egészbe. De ugye a cím bizonyul igaznak? Géza mester már körbejárta, hogy mi a tét, mi a vissza nem térő lehetőség. Ezt a népszavazást…..
iattilagy 2017.02.07 22:25:24
@BAZINGA2: Jogilag a pályázatot város adja be, nem ország, ezért lehet csak itt népszavazás. De nyugalom a Budapesti támogatottság még az országosnál is alacsonyabb szóval ez nem probléma.
A hét meglepetése volt ez a szmogriadó. De engem nem érintett, mármint autó tekintetében, nem tüdőszempontból. Legalábbis azt hittem. Kedd reggel aztán mégis ránéztem a két forgalmira, és hopp, azt látom, hogy autóm 4-es besorolású. Nem használhatom. (Nem tudom mire jók ezek a kódolt adatok, V.9.-es…..
iattilagy 2017.01.27 17:35:22
@korimv6: Az elég jó, mert akkor EURO 4-es a kocsi mert z18 kezdetű a motor szám, szóval akkor elvileg simán át kell írniuk.