Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hashtag

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkezett a nagy nap, felbontották a borítékokat és a 470 beérkezett pályázat közül a 11 tagú nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri kiválasztotta a Városliget, és Budapest arculatát is a jövőben meghatározó épületterveket. Számunkra az egyik legnagyobb öröm, hogy a…..
  Blogunk információi szerint a kormány 2014. december 3.-i ülésén maximális támogatásáról biztosította a Liget Budapest Projektet. Mindennek nyomatékaként megszavazta az idei évből visszamaradt 3 milliárd forintos támogatást, valamint tudomásunk szerint a projekt eredeti…..
A Liget Budapest beruházás terve kap hideget-meleget innen is, onnan is. Az egész projekt költségeinek egy tizedét (15 milliárd forintot) felhasználó Fővárosi Állat- és Növénykert mintha teljes védettséget élvezne minden tekintetben. Az Állatkerthez kerülő Vidámpark…..
Lizsé Hírek a Lizséből 2014.12.02 11:03:05
Hamarosan megtudjuk, hogy fog kinézni az ötből négy új múzeum, de addig sem áll meg az élet a Városliget környékén, lássuk mik a hírek. Meghívást kapott a Liget Budapest Projekt a soron következő Smart City Expo-ra. Bármilyen meglepő az eseményen okos városfejlesztési…..
Szeptember 15-én átadták a budapestieknek a Liget Budapest Projekt által kiírt Mi Padunk – Mi Placcunk pályázat pályamunkáit – azaz a Városligetet övező kerületek iskolásainak padfestményeit.  Erre több mint száz pályázat érkezett, amelyekből 53 valósult meg.  Baán…..
Lizsé Városligeti néprajz 2014.09.01 12:01:45
Új elemmel gyarapodik blogunk. Most már nem csak a betűk és a fényképek, hanem a videóanyagok is segítenek eligazodni a városligeti fejlesztés és az új múzeumi negyed, időnként a szakmát háttérbe szorító, politikailag vezérelt háttérvilágában. Ahogy a KPMG-tanulmányt…..
Visszatérő sirám Liget Budapest Projektet (LBP) ellenzők részéről a hatástanulmányok hiánya, amelyre egy szintén nem túl izgalmas, de legalább konzekvens válasz érkezett heteken át az illetékesektől: „készülnek”. Ez elég sokáig a szokásos alibi-válasznak tűnt, de némi,…..
Hashtag 2014.08.04 15:14:11
@Alick:
Ha végigolvasod a blog a többi írását, akkor tudhatod, hogy miről beszélek. Én megtettem. Nem kell különösebb komment ezekhez a képekhez: lizse.blog.hu/2014/06/01/nezzunk_mar_korul
Hashtag 2014.08.04 19:05:59
@Ambiorix:
A közpark meg fog maradni közparknak csak éppen jobb állapotban, mint amiben most van (egyetértek, hogy gondozni kellett volna, de azt az elmúlt 30 évben valamiért senki sem tette). Olyan területen épülnek múzeumok, ami most sem közpark, mert vagy épület áll ott, vagy le van betonozva. Úgyhogy amikor bárki azt mondja, hogy beépítik a ligetet, az egyszerűen hülyeség. Egyébként meg lezárják a Kós károly-t, tehát kevesebb autó lesz bent és ezzel együtt nő a zöldfelület is. Nem értem, hogy miért hiszi azt mindenki, hogy hirtelen egy lakótelepet építenek a liget helyére.
Hashtag 2014.08.04 14:38:25
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
Igen, elismerem, hogy a Népligetre is ráférne a felújítás és remélem, hogy egyszer az is megtörténik. De ne mondd már nekem, hogy a Városliget úgy szép, ahogy van. Ha megnéz az ember külföldön egy városi parkot, akkor abban nem kiégett füvet, rozsdás játszótereket és szemetet lát. Az emberek azért mennek oda, mert nincs más lehetőségük. Ott laknak a közelben, nem fognak elmenni mondjuk a Normafához, ha legalább egy kis zöldet akarnak. Tömegek vannak ott, mert ez A közpark a környéken. És szerintem attól, hogy ezt felújítják, nem lesz rosszabb senkinek.
  A tomboló nyár komoly üzemzavart okozhatott Horváth Csaba elméjében, melynek következtében elkezdett a Városliget lebetonozásáról vizionálni. Nem tudom, milyen empirikus tapasztalatai vannak Csabának a betonról, de annak idején, amikor otthon a kertben betonoztam nem lett több…..
  A múlt héten megtudhattuk, hogy pontosan mekkora áldozatokkal fog járni minden idők legnagyobb környezetrombolása, de más fronton is támadás éri Budapestet: lezárult a „Mi Placcunk - Mi Padunk” pályázat, amelyet a Liget Budapest Projekt hirdetett, hogy a környező kerületek…..
Lizsé Kipofázott magánmondat 2014.06.14 20:01:58
  Tegnap a CivilZugló Egyesület, és a Civil Női Kormány (nem röhög, ott volt a környezetvédelmi miniszterük is!) pikniket szervezett a Városliget n+1 –ik megmentéséért. Várnai úr nyitóbeszédében egyből robbantotta a bombát: összegyűlt 10.000 tiltakozó aláírás a liget…..