Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bárki lehetek

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor ott fekszel vérző fejjel a langyos aszfalton, és érted jön vijjogva a mentő, rohadtul mindegy, kinek volt igaza. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Bárki lehetek 2014.06.10 13:07:12
@Stump András

Arra nem gondolsz, hogy a HÉV túloldala nem párhuzamos útszakasz! Ritkán vannak átereszek. A HÉV és a Duna között nem vezet végig kerékpárút (Margit híd - Árpád híd.).

Az esetbe se jut, hogy a te mentalitásodhoz hasonló úrvezető, az illető alól a rendes városi kerékpárt előző héten kigolyózta miközben a kerékpárúton tekert?

Igen a versenykerékpár nem az ideális, de szükségmegoldásnak megfelelő. Használható közlekedési eszköz. (Nem sporteszköz, nem városnéző alkalmatosság, játékszer, hanem ugyanolyan célszerszám, mint a taxi, a busz, a saját autó, a robogó, vagy a motorkerékpár!)

Még mindig kevesebb atrocitás éri a kerékpárosokat az úton tekerve, ahol szabályosan lehet közlekedni vele, mint a kerékpárúton. A kamion az autósnak is ellenfél és ezért figyelnek, számítanak rá, hogy jön. Mellesleg a hasonló nyomvonalon közeledő kerékpárt is észre veszik, és eszükbe jut a KRESZ szövege, amit alkalmazni is tudnak. Tudod az ismétlés a tudás anyja. Repetitív feladat segít: az adott helyzetben elsőbbsége van, vagy éppen ő mehet. (Sajnos kerékpár út találkozás esetén ez nem mindig működik. Talán több kereszteződés kellene, akár kerékpárút nélkül is, hogy az autósok gyakorolhassanak.)

Azzal egyetértek, hogy ne előzzön a kerékpáros balról sávon belül, de az álló autósok is húzódhatnának balra. (Kerékpáros jobbról elhaladhat a sor mellett. A motoros pedig mindkét oldalról! (Ha átmegy a szembe sávba már előzés.) Az autósnak pedig csak egy irányba kellene figyelni. :-))
A piros lámpán áthaladást lehetne szigorúbban (és hatékonyabban) büntetni tényleg életveszély egy-egy szervdonor közlekedése.

Egy autós, kerékpáros és BKV-s közlekedő.
Bárki lehetek 2014.06.10 14:10:36
@Pic:
Nem hülyeség. Az autós zebrán gyalogosra számít. (5-10 km/h-s sebesség) A kerékpáros ennél sokkal gyorsabb is lehet.

Kreszvizsga: Lehet-e számítani az egyirányú utcából előírt haladási iránnyal szemben haladó járműre? Válasz: Általában nem. (Amire számíthatsz az zajos, vagy baromi nagy! :-))
Bárki lehetek 2014.06.10 14:21:11
@Mészáros Laci:

Akkor nem jó a bringa beállítása. Trekking kerékpárral a 25-30 km/h-a kényelmes. Akár a budapesti utakon is. Igaz elöl telszkópos és rugós ülése.