Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szürke Zóna

4 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Rájár a rúd a gyorséttermekre, nemrég egy fogyatékos kislányt kellett kárpótolniuk - később kiderült: kamu volt az egész -, most pedig az a hír terjeng az facebook-on, hogy a McDonald's elrabolt gyerekek húsát teszi bele a húspogácsába. Az idézett cikk itt olvasható…..
A Napi Gazdaság (a kormány csöcsein lógó Századvég alapítvány lapja) lehozott egy szenzációsnak szánt leleplezést, ami, abban a formában, ahogy ők megírták, kiválóan alkalmas volt arra, hogy a kedélyeket felborzolja és az emberek szája szélére habot képezzen (1,6 milliárd…..
  Európa-szerte komoly visszhangot kelt az Uber nevű mobilalkalmazás, amely alapjaiban változtatja meg a taxizás jelenlegi rendszerét. Az internet és az utca pedig új vitatémát kapott: az Uber vajon igazságtalanul szorítja-e ki a taxisokat, és mellette veszélyeket is rejt, vagy pedig…..
Szürke Zóna 2014.06.21 14:33:41
@whale: Ja, hogy az Uber-es sofőr nem ad nyugtát? Erről is dobjál már egy linket légyszi, ha az előző elmaradt. Komolyan nem tudom, nem találtam erre vonatkozó írást, de ha ilyen magabiztosan mondod, akkor biztosan van erre vonatkozó forrásod.

Meg a folyamatos kontározásodat sem értem. Én úgy olvastam, hogy a cégnek a taxitársaságokhoz hasonló előírásai vannak. Milyen belső információid vannak ennek az eljárásnak a minőségéről? Esetleg tudsz írni egy összehasonlítást erről, és a taxisok számára kötelezőről? Én annyit tudok, hogy a taxisokkal ellentétben az Ubernek van egy értékelési rendszere, ami szerintem a legpraktikusabb, legmegbízhatóbb szűrőrendszer.
Szürke Zóna 2014.06.21 15:05:45
@whale: Ha az elvvel van a problémád, akkor miért ugrálsz egyfolytában a probléma jogi hátterén, amiről még csak jogászok is tippelni tudnak? Írd le nyugodtan még százszor, hogy magánember nem végezhet pénzért személyszállítást, de leírhatod azt is, hogy az állatkínzást büntetik, vagy hogy tankot nem tarthatsz az udvarban, ugyanannyira releváns mindkettő. Sehol sem csinálják illegálisan, ha Magyarországon nem születik számukra kedvező döntés, akkor senki sem fog illegálisan furikázni, nem is értem miért kell erről vitatkozni. Én se, de senki sem, aki támogatja az Uber ötletét, nem akarja, hogy feketén működő cég legyen jelen. És lehet, hogy a végén lesz egy x+1-edik "taxitársaság", de ha harmadáron működik, és az utasok megbízhatónak találják, akkor az már nem mindegy. És alapból erről írtam a cikket, jogi kérdésekben nem ez a blog az illetékes.

Azon pedig meg sem lepődök, hogy a hivatkozások, források felvetése felett átsiklottunk megint.
Szürke Zóna 2014.06.21 18:24:14
@whale: Megint a téma szempontjából egy totál irreleváns válasz. Eszem ágában sincs számon kérni semmit, azonban a konstruktív vitának egyik alappillére, hogy az állításainkat érvekkel támasszuk alá. Te több állítást is tettél, amelyeket nem tudsz igazolni, ezért mindig visszakanyarodsz az egyetlen menekülőutadra, konkrétan arra, hogy felsorolod azokat a taxisokra vonatkozó szabályokat, amelyek elvileg(!) megnehezíthetik az Uber elterjedését. Különösen ironikus az, hogy a téma ismeretét javaslod nekem, miközben látszik, hogy fogalmad sincs az Uber működéséről, vagy csak ignorálod a pozitívumait személyes érdekekből kifolyólag. Bárhogy is legyen, meddő a vita, innentől nincs kedvem lefutni ugyanazokat a köröket, és az érvek nélküli személyeskedő fröcsögésekre normális hangvételű választ adni. Tehát ne is fáradj a gépeléssel. Feltéve, ha úgy gondolod, sikerül választ a korábbi kérdéseimre (mit tudsz az Uber számlázásáról, adózásáról, alkalmassági vizsgájáról stb.), akkor természetesen nyitott vagyok a további vitára.
  ...akkor bizonyára ellenzéki hírműsor menne rajtam egész nap. A Barátok közt viszont maradna, hogy a magyar társadalmat ne érje visszafordíthatatlan trauma. Tegnap olyat tettem, amire jó ideje nem volt példa: tévét néztem. Furcsa volt azt a csúnya dobozt bámulni, amiben még…..
Szürke Zóna Ez meg mi? 2014.06.09 16:27:53
  Igen, ez egy újabb blog, amiben a szerző azt hiszi, hogy képes megítélni, mégis mi a baj a világgal. Aztán meg is váltja néhány frappáns bejegyzéssel, vagy legalábbis egy-egy ügyesen megtervezett lead-del. Mégis jogosan teheted fel a kérdést, hogy akkor minek indítottam el a…..