Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robinah

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szőrtelen fajtának legalább annyi rajongója van, mint amennyien viszolyognak tőle. A tenyésztőkön és a fanokon kívül nem igazán ismerik az emberek ezeket a különleges cicákat, sokan valamiféle alternatívának gondolják a macskaszőrre allergiás cicamániások számára, mások egyszerűen csak…..
robinah 2019.04.08 15:35:01
ennek jobban is utána nézhettél volna.
akkor vegyük sorra.... a kopasz macskáknak több alfaja is van. a kanadai csak az egyik, az valóban nem teljesen kopasz. de más alfaj, pl a don szfinx teljesen kopasz, és hipoallergén azok számára, akik a macskák SZŐRÉRE allergiásak, ugyanis két fél allergia létezik a macskára, és ez az egyik, a másik az általad leírt allergia a nyálukban található fehérjére, arra valóban nem megoldás.

az _egyik_ első kopasz macska _amit tenyészteni kezdtek_ valóban kanadában volt, de mint fent írtam, ez csak az egyik alfaj. minden ezredik macska kopaszon születik, ez egy természetes mutáció, nyilván a kopasz kölykök többnyire nem érték meg a felnőttkor, kivéve ha valaki foglalkozott velük.

nem igényelnek speciális gondozást, nem kell őket fürdetni, csak ha belemásztak valami trutyiba. az egyetlen, amire oda kell figyelni, hogy a fülükben termelődő faggyút rendszeresen tisztítani kell, mert a szőrtelen fül nem öntisztuló. ez nagyon fontos.
kiegyensúlyozott étrend mellett a bőrük normális és egészséges lesz, semmivel nem kell hozzányúlni, mert rossz esetben a túlbuzgó gazdi csak elrontja a természetes faggyútermelést (ilyen sokszor előfordul).

a testhőmérsékletük egyáltalán nem magasabb, mint más macskáknak, 39 fok körüli. ezt tapasztalatból tudom.

a természetük valóban nagyon jó, és a legintelligensebb macskafajtának számítanak.
robinah 2019.04.09 13:16:55
@Zabalint:
rosszul tudod.
en.wikipedia.org/wiki/Allergy_to_cats

"Cat allergy in humans is an allergic reaction to one or more allergens produced by cats. The most common of these allergens are the glycoprotein Fel d 1, secreted by the cat's sebaceous glands and Fel d 4, which is expressed in saliva."
valóban nem szőr, hanem faggyúban képződő fehérje.
Határátkelő Svájci horrorsztori 2012.11.30 06:58:00
Mint a címből is kiderül, nem lesz egy vidám poszt a mai, de nem árt, ha a külföldi munkavállalás árnyoldalait is látja, akit ez érdekel. Szerzője, Nyauka Vauka egy svájci au pair munkát vállalt be, és (talán nem meglepő a felvezetés után) ma már nagyon bánja. Hogy miért, az…..
robinah 2015.10.19 21:25:46
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: itthon találtam munkát. hiába szeretek utazni, és még sok helyre szeretnék eljutni, nekem mindig honvágyam van egy idő után. ha külföldre megyek, szívesebben vagyok önálló, barátokkal, ismerősökkel vagyok, és nem pedig dolgozni...
robinah 2015.10.19 17:36:53
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: én vagyok az. 3 év távlatából eszembe jutott visszanézni a kommenteket, és kiakadtam, hogy valaki kétségbe vonja.
robinah 2015.10.19 19:30:21
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: akkor inkább a háttérben akartam maradni. még most is feldúl az egésznek az élménye, és gyakran eszembe jut, hogy mi lett a gyerkekkel. amit írtam, minden igaz, és mindent még le sem írtam. ez a poszt hiteles.
Tavaly a BBC az űr Gréta Garbojának nevezte Valentyina Tyereskovát. Ma űrrepülésének 51 évfordulóján néhány ritkán látható képpel tisztelgünk a világ első űrhajósnője előtt. Tyereskova űrrepülésével halhatatlan lett, égi utazását egy üvegmozaik is…..