Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pe_Peter (törölt)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy alakult, hogy a mai is bizonyos értelemben válaszposzt (noha nem annak íródott), hiszen míg tegnap Lobelt Ledfold írt arról milyen volt visszaköltözni Kínából Magyarországra és milyen tapasztalatok érték, addig ma ismét egy régi ismerős, Nyúlz of the World írása…..
Pe_Peter (törölt) 2014.06.09 17:37:16
@DieNanny [SZ,CH]: barátok és saját család nélkül hosszú távon élni szerintem nem embernek való

@rezsöatya: ha ideiglenesen akarsz lenni valahol vagy csak pénzt gyűjteni vagy ott, akkor ez nem probléma, ezt megértem. Ha tartósan ott akarsz vhol lenni, akkor viszont már igen. Nekem legalábbis.

@Nyúlz of the World [A]:
"Habár már a kinti dolgokra is figyelek, pl. lelkesen követem az új adóterveket, mert az az én zsebe met is érinti. "
Engem is, és végre normális dolgokról kezdtek el vitázni (adócsökkentés, bürokr. leépítés, nyugdíjasok, vagyonadó), remélem ez nem csak ideiglenes lesz és mindent meg is csinálnak, amiről szó van.

@csőcsere: akkor az hogy lehet, hogy akiket ismerek magyarokat és külföldieket, minimum 50 darabot, egyiknek sincsen tartós baráti/akármilyen kapcsolata az osztrákokkal? Vannak közöttük barátságosak is szép számmal. Nem egyéni példa és kiragadásról van szó.

@tableno: engem csak akkor zavarnak, ha több van belőlük, mint a fogadó népből vagy ordenáré módon viselkednek vagy bűnöznek, illetve apasztják a befizetett államháztartást jobban, mint amit befizetnek vagy nem dolgoznak, meg azt is utálom, ha nem tud minimum középszinten németül, nem érti, h mit mondok és nem is tanulja meg, mert gettósodik a többivel és az utcán csordákban járnak.

Ezek mindegyike fennáll igencsak jelentős tételben és már olyan mértékben, hogy zavaró és káros mind egyéni szinten, mind közösségi szinten.
Pe_Peter (törölt) 2014.06.09 17:54:03
@tableno: illetve ennek következményei is idegesítenek, amiket írtam. Mivel túl sok a külföldi, ezért a helyiek is utálják már, h mindenhol belőjük botlanak és nem tudnak németül, így ellenségesek lesznek velük szemben és "összehúznak", tehát nem engedik közel a másik fajtát, nem tudsz vegyülni.
Persze a felszínen mindenki korrekt, amíg muszáj, de közel senki nem enged magához.

Kíváncsi lennék a te tapasztalataidra is.

Persze ahol mondom van egy barátnő vagy család, vagy terveztek gyereket, ott ez az egész rögtön másodlagos lesz, mivel a szeretteiddel töltöd úgyis a munkaidőn kívül idő 90+%-t. Ez az egész csak annak fáj, aki egyedül megy valahova és barátkozni akar, illetve barátnőt akar szerezni.
Pe_Peter (törölt) 2014.06.09 21:01:15
@tableno: akkor te kivétel vagy!
Én ilyen emberrel itt még nem találkoztam. Nem tudom, hol vagy, de kíváncsi lennék rá!

Mert Olaszországban vagy a spanyoloknál úgy tudom, hogy azért könnyebb a beilleszkedés, mint a németnyelvűeknél vagy skandinávoknál. De lehet, h ez sem igaz, nem éltem még ezeken a helyeken tartósan.