Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiss István

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem értem, miért kell alkotmányfeszegető, tekenyakart módon szabályozni a gyorshajtók büntethetőségét! Az világos, hogy a gyorshajtót akkor sem lehet semmilyen törvényi szabályozás révén hatékonyabban megfogni, ha a tulajt, az üzembentartót, vagy bárkit, akinek köze van az…..
Kiss István 2008.01.10 10:54:58
Mint azt sok dologban be kell látnunk, a tiltás és a bűntetés sok esetben nem vezet eredményre. Kásd bűnözés, kábítószer, gyorshajtás. Vannak dolgok, melyeket valamilyen módon könnyebb megakadályozni, mint tiltani amit nem sokan tartanak be és még a börtönbűntetés sem elég elretentő visszatartóerő.
Szerintem igen is szükség van gyorsforgalmi utakra a városokban is ha másért nem, hogy ksebb legyen a környezet szennyezés. És Németországban sem látni hulla hegyeket az autópályák mentén azért mert nincs 130-as sebességkorlát. (Talán a biztosító nem fizet ha a javasolt sebességnél gyorsabban megy az ember vagy nincs becsatolva a biztonsági öv. -Szerintem a szabad választást ezzel jól példázzák.)
A sebességfüggő fekvőrendőr pedig nem teljesen új ötlet. Több mint két és fél éve létezik. Elgondolások is vannak rá, hogy miként lehetne műszakilag megoldani. Már beszéltünk néhány szakemberrel a feledatról. Igen sok előnye lenne a sebesség betartatása mellett. (egyébként egy biztonság rendszer egyik eleménem működéséből fakad.)
Kérdés az, hogy miért nincs EU-s pályázat immár 2 éve közlekedésbiztonsági fejlesztésekre. Csaka fejlesztés 20-40MFt. Aztán hogy valóban hungarikum legyen, le kell védetni a megoldást. Ezpedig egy magáncégnek jellemzően túl sok erőforrás egy olyan projektre amiből valószínűleg politikai döntés lenne. (Legalábbis itt kis hazánkban biztos és a szakmai érvek ki tudja hanyadrangúvá zsugorodnának.)
Szóval hajrá! Aki tud sok milliós pályázatot erre a célra vagy befektetőt, ne habozzon, keressen meg!
Akinek van ütlete várom a
repul@freemail.hu címre.
A többit személyesen.
KI.