Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cairo Jack

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két Windows 10-zel kapcsolatos hírünk is van mára. Az első egy picit lazább: a Microsoft nagyon örül, hogy milyen sikeres a Technical Preview programja. A blogposztjuk szerint eddig több, mint másfél millióan regisztráltak a kifejezetten hozzáértőknek szánt programban, és…..
Ha szereted az Angry Birds-öt, vagy csak szeretnél 1400 gamer pontot és van Windows Phone-od, itt a nagy alkalom, hogy letöltsd az eddig megjelent összes morcos madaras játékot, teljesen ingyen! Idén, már korábban ingyenessé tette a Rovio az Angry Birds Rio-t, míg nagyjából egy…..
Cairo Jack 2014.11.27 21:26:39
Bocsi a dupla hsz-ért, nem tudom hogy kell szerkeszteni a hozzászólást. Még csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem kifejezetten nagy gondot kéne fordítania az MS-nek arra, hogy legyen mivel propagálnia a tabletjeit, és a Metros felületet, már ha komolyan vehető szereplő szeretne maradni a tablet piacon. Sokan szidják a WP-t az alkalmazások számát illetően, lássuk be, nem is teljesen ok nélkül, de sima Win8-as Metrós felületen még annál is sokkal-sokkal rosszabb a helyzet. Az MS van annyira tőkeerős cég, hogy lebeszélje a legfelkapottabb pár játék fejlesztőjével, hogy akkor ami ingyenes a konkurencián, az legyen ingyenes a WP-n ÉS Win8-on is. Sokat számítana.
DE, példának okáért azt is eléggé sérelmeztem, sérelmezem, hogy előbb lesz/lett Androidra és IOS-re office app, mint Metrós felület a Win-es táblákra. Ezt viszont már nem lehet külső tényezőkre fogni. Ez azért már vastagon az MS hibája.
Nekem, mint ős MS felhasználónak, nagyon rosszul esnek ezek a dolgok. És amúgy van egy olyan gyanúm, hogy Win8-ra már nem is fog megjelenni a Metros office felület. Szerintem ez már a Win10 egyik húzó ága lesz. Esetleg majd onnan "leszivárog" Win8-ra is.
Nem is értem sajnos, hogy miért hanyagolja ennyire az MS a saját tabletes ökoszisztémáját, és/vagy, ha így áll hozzánk, felhasználókhoz, nem értem, hogy miért várja el, hogy kirobbanóan sikeres legyen a platformja. Mondom ezt úgy, hogy 1 éve Win-es tabletet használok, és már nem is térnék vissza Droidra, mert számomra a Win mindent visz, de néha nagyon ki tudok borulni attól, ahogy az MS kezeli a dolgokat.
Cairo Jack 2014.11.28 11:10:46
@pushalias: Miért lenne ez a múlt, és/vagy akkor mi a jelen? Nagyon nem értem, hogy mire gondolsz.
Cairo Jack 2014.12.01 11:28:34
@pushalias: Nem csak velem nem törődik az MS, hanem úgy amblokk cuzammen a SAJÁT felhasználóival. Akár elhiszed, akár nem, egyike vagyok azoknak, akik a leghűségesebbek a céghez, néha még ki is röhögnek emiatt. Ott villogtatják az iPadet, hogy így de jó, úgy de jó, és nem is drágább, mint az én **** windows-os vackom, és miért szenvedek én vele, stb. Aztán persze elmagyarázom, hogy miért, mert én pl nem csak játszani használom a tabletem, hanem néha munkára is, és emiatt az ARM nekem soha nem lesz alternatíva. Aztán néha úgy érzem, hogy ARM-en előbb elérhetők számomra fontos dolgok, mint Win-re. És itt most nem független, külsős dolgokról beszélünk, hanem ős MS-es feature-ökről, progikról stb.
Tehát igazából, ha annyira a "jelenben" élnék, ahogy mondod, akkor lehet már rég váltottam volna MS termékekről.
Pedig én voltam az első az összes általam ismert ember közül, aki használt MS tabletet, én voltam az első, aki vett is MS tabletet, sőt az első is voltam, aki vett WP (Nokia) telefont (igaz az is én voltam, aki elsőnek eladta), szóval sem az az állítás nem igaz, hogy nem haladok a korral, a technológiával, sem pedig az, hogy nem figyelem az MS változásait.

"Nézz már körül ember, legalább a MS szlogenjeinek a változásait figyeld légszíves" - persze, figyelem én, eddig szlogen volt a csempésítés, nem jött be, most szlogen a One MS, és a fene nagy appstore egyesítésbe mégis differenciálják a usereket, SŐT néha a külsős platformok előbb jutnak MS funkciókhoz, mint maguk a Win felhasználók.
Arról lehet eszmei vitát folytatni, hogy jogos-e az ilyenkor érzett felháborodásom, de a tényeket letagadni nem érdemes.

bary17:
Nincs igazad. Nem mindent akarunk ingyen. Sőt, az ingyenesség sem jelenti azt, hogy ingyen van. Ha letöltesz egy ingyenes játékot, azzal fizetsz érte, hogy az arcodba tolják a reklámot. Ha nem akarsz reklámot, akkor fizess érte.
Engem már az is bosszantott, hogy mikor megvettem a Win tabletem, megláttam, hogy 800 huf az Angry Birds, mikor androidon ingyenes volt. De ez még annyira nem volt gáz, gondoltam, oké, kicsi az MS részesedése, reklámból talán nem jön be annyi zsé nekik, hogy megérje "ingyen" adni.
De most, hogy már a "One store" koncepción belül is differenciálnak, na az már végkép nem tetszik. És igen, jogos pushalias kritikája, miszerint ez nyilván a fejlesztő cég döntése is, ugyanakkor mint mondtam, az MS van annyira tőkeerős, hogy valamicske kis engedményt kialkudjon a felhasználóinak. Pl hogy a sima AB ingyenes (reklámos) a többi fizetős, vagy az első 50 pálya ingyenes, vagy mit tudom én. Hogy érezze az ember, hogy azért nincs teljesen otthagyva. Magának az MS-nek is jót tenne, ha lennének húzó nevek a platformja alatt.
Talán még a hardver (tablet, telefon) eladásokat is növelné, ha ingyenesen elérhetővé tennének pár nagy nevű játékot a platformokra.
Mert jelenleg a felhasználó a következővel szembesül. Ott az android (-os tábla, telefon) ahol olcsó a hardver, rengeteg, ingyenes app van, iszonyat mennyiségű játék, stb.
Ill ott a Windows ökoszisztéma, ami nem csak hogy le van maradva appok tekintetében, de még a meglévőkért is fizetni kell, mindehhez hozzá kell még venni, hogy maga az átlaghardver is drágább alá, mint a droid alá. Egész mostanáig nem nagyon lehetett olcsó Win-es tabletet kapni, 1-2 hónapja szivárognak a ténylegesen olcsó Win tabletek. Jah és persze a Win8-ra nem jellemző az stabilitás, mint ami a WP-re, tehát még csak azt sem lehet mondani, hogy egy Win talbet stabilabb, mint egy androidos.

Száz szónak is egy a vége, szerintem tényleg ideje lenne elgondolkodni az MS-nél, hogy miként állnak a felhasználókhoz, mert az a fajta szemlélet, ami az elmúlt 3-4 évben jellemezte a cége, azt szerintem nem épp felhasználóbarát.
Biztosan megvan az „ős” Windows Phone tulajdonosoknak az a körömrágós időszak amikor kőkeményen ment a találgatás, hogy az akkor még Apolló kódnéven futó Windows Phone 8 érkezni fog-e az addigi WP7-es telefonokra vagy sem. Most ismét hasonló szoftvergeneráció-váltás…..
Október elsején jelent meg a Windows 10 Technical Preview, egy nappal azután, hogy egy inkább vállalatokat megcélzó eseményen bejelentették azt. Ehhez képest Joe Belfiore nemrég bejelentette, hogy már mintegy egymillióan csatlakoztak a Windows Insider Programhoz, és eddig kétszázezer…..
Az új Windows verzió kiadását megelőzően, már a többé vagy kevésbé megbízható forrásokból származó képek publikálásakor újra fellángolt az elmúlt években már milliószor lefutott vita, vagyis kell-e vagy nem, legyen-e vagy se Start menü. Ahogy az már az ilyen…..
Cairo Jack 2014.09.22 17:33:29
@Jegkoko: Mondjuk nekem is van olyan játékom, ami Win 7 alatt nem ment, és Win 8 alatt meg simán, gond nélkül. Star Wars: Empire at war. Más kérdés, hogy Win 7 alatt is működésre lehetett bírni pár fájl megmahinálásával, és nem kizárt, hogy a régi játékokat is el lehetnek indítani valahogy a Win8 alatt (most épp UT-t, és RA2-t akarom nagyon utána is fogok olvasni). A difkó csak annyi, hogy W7 alatt a 32 kedvenc játékomból 2 nem futott, Win8 alatt már nem emlékszem, hogy mennyi, de tizenpár.

A többire no komment, szerintem azt feltételezni, hogy a globális telefonpiaci részesedés a Medi Mart-on múlik... epic lol...
Cairo Jack 2014.09.22 17:34:52
@waces: Jó, csak hát én állandóan olyanokat hallok, hogy azért nincs a sotrban app, mert "minőségi appok írásához idő kell." Na most se minőség, se app nincs a stor-ban. Akkor megint miről is beszélünk?
Még egy hete sincs, hogy kiszivárgott az első videó a Windows 9-ről, amelyen a csempékkel dúsított új Start menüt nézhettük meg (És együtt lakik a farkas a báránnyal...), máris itt az újabb adag. Ezeken a csempétlen Start menüt, a virtuális Asztalokat és végül a most már…..