Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mata68

417 bejegyzést írt és 587 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap, kapcsolgatás közben a Waczak szálló című sorozat jött szembe valamelyik adón. Elkezdtem nézni, de a (z újonnan) szinkronizált verzió nem jött be, így előkerestem az otthoni archívumból a feliratosat. És a délután programja ezzel el is dőlt: talán nem véletlenül lett a Waczak szálló minden…..
mata68 2019.04.25 20:42:13
Régen lezajlott a verseny, volt pár élménybeszámoló is szóban, de azok mindig permanens italozásba csaptak, muszáj leírni is, hogy mi hogy volt. Nagyon messziről kezdem a beszámolót, az eleje lehet, hogy hosszabb lesz, mint a veleje. Ez év előtt 2015-ben Balatonkenesén…..
mata68 2018.12.31 10:28:58
@snatch_: Köszi. Kenesén 12.27 volt a legjobb időm. Regisztráltam a fussteis.hu-ra (azóta már plandurance), Lőricz Olivér írja az edzéseket. Eléggé kimozdított a komfortzónámból, majd idővel írok róla.
Angliában (meg nyilván máshol is) a külföldi élet sok határátkelő számára az ügynökségi munkánál kezdődik. Így volt ez Józseffel is, aki még 2010-ben költözött a szigetországba, először egyedül, majd ment utána a felesége is. Posztjából kiderül a kezdeti…..
Az Extrememan előtt 5 héttel ideális felkészülési versenyként céloztam meg az eseményt, előtte 3 nappal már csak könnyített edzéseket végeztem. Mivel a tavalyi pályán változtattak, és tavaly a futótáv csak 17,5 km volt az akkori 5:20-as célidő még álomként sem merült fel. A verseny reggelén szépen…..
mata68 2018.07.05 15:41:33
@snatch_: Igen, a pénz is számít természetesen. Máté fiunk most megy egyetemre, a lányok gimisek, semmibe sem kerülnek :) Nem panaszként írom persze, de meg kell gondolni egy Nagyatádot nevezéssel, utazással, szállással stb.

A félmaratoni, maratoni tervek egyelőre nem publikusak, még magamnak sem vallom be :)
Az 1:26-on, ill. a 3:26-on szeretnék javítani,
mata68 2018.07.05 21:37:57
@snatch_: 2016-ban 8000 Ft volt a dunaújvárosi nevezés. Mondjuk ezt megtoldottam egy 30ezres közlekedési bírsággal :)
mata68 2018.07.06 12:03:28
@snatch_: benéztem egy védát.
Az út maga a cél. 2018. június 2018.07.03 07:58:41
Nem lett erősebb hónap, mint a május, de nem vagyok elégedetlen. A Lökiman előtt volt egy kis rápihenés, a verseny után szintén. Futásban végre 100 km felé jutottam, de ez csak annak köszönhető, hogy a középtávon 22 km volt egyben. Ennél hosszabb futás nem volt és nem lesz. Bicajon háromszor…..
Nesbø-kedvelőként azonnal lecsaptam a lehetőségre, amikor a Kossuth Kiadó felajánlotta a szerkesztőség számára a recenziós példányt, és izgatottan kezdtem bele a Harry Hole utáni életbe. Azt fontos az elején leszögezni, hogy Shakespeare halálának 400. évfordulójára készült…..
Az út maga a cél. 2018. május 2018.06.01 12:25:22
A számok magukért beszélnek. A futás továbbra is kevés, volt olyan hét, hogy csak 10 km-t futottam. A lábamnak nincs baja, kedv nem volt. Bicajon egyre több a hosszú, egyszer 150 km-t is mentem. Úszáson a hónap végére eljutottam 3300 m-ig. ennél hosszabbat nem tervezek. A kondi is megy,…..
Az út maga a cél. 2018. április 2018.05.07 14:31:43
Futás: A Rotary félmaraton utáni futásmentesség rányomta a bélyegét áprilisra. A 7 alkalomból kettő bringa utáni laza ráfutás, 3 alkalom sérülés utáni lábpróba, 1 alkalom pedig a nagyhegyesi Kráter-kupán való futást jelentette. A versenyen történő 13 km futás volt egyben a leghosszabb táv a…..
Aki ismer, az mindjárt a nyitóképből leszűrheti, hogy nagyon jól éreztem magam ezen a versenyen, mert elég ritkán szoktam ilyen nyíltan és őszintén belemosolyogni a kamerába. Pedig nincs mellettem egy darab állat sem, csak csillámparipák. Fura, nem?Csütörtök délután a DEAC Atlétika tornatermi…..
Az út maga a cél. Rotary 2018. 2018.04.03 14:34:39
Két okból szeretem az idén 8. alkalommal megrendezett Rotary futófesztivált: közel van és le lehet mérni a tavasz eleji formát. A Rotary előtt is megtettük ezt, csak akkor 3-4 alkalommal Kecskemétre mentünk futni a Vásárhelyi félmaratonra. Küldik azóta is a meghívókat évente. A Rotaryn eddig 7…..
Hannigabi kritikája a filmről itt olvasható. Azt hiszem finoman fogalmazok, ha azt írom: megosztó film lett az idei Az. Elég csak a kolléga fentebb linkelt írását elolvasni, illetve a kommentszekcióban danialves különvéleményét átnyálazni, majd ezeket összevetni a…..
Családi idillel kezdünk: Apa tanítja lányát gitározni. Hamar átvált azonban a jelenbe a képsor, így kiderül, az idilli képek már a múlté, csak visszaemlékezések, Apa már csak egyedül pengeti a húrokat. Hirtelen váltással máris a bosszú pillanatait láthatjuk,…..
mata68 2017.12.05 15:13:22
@p3d3str1an: A Punisher előzménysztorija a Daredevil 2. évada.
A címből már nyilván kiderült, hogy nagy valószínűséggel nem egy Észak-Koreában élő magyar küldte el határátkelése történetét (bár őszintén szólva már semmin nem lepődnék meg, szóval ha van Észak-Koreában élő magyar, aki nem fél, akkor hajrá…), viszont egy pillantást vetni a világ egyik legelzártabb…..
mata68 2017.05.19 10:17:09
@tanato: A 80-as évek végén Veszprémben is tanult két é-koreai fiú. Ők is figyelték egymást, jelentettek egymásról. A piát nem nagyon bírták, 1-2 sör után jobban megnyíltak. A rendszerváltás előtt a követségük minden é-koreainak kirándulást szervezett, majd buszra rakták őket és minden holmijukat hátrahagyva hazapaterolták őket.
Nagyon sok szempontból különleges Motkány írása, mely nyolc, Münchenben töltött év történetét öleli fel, és tart a mai napig. Érdekes, mert kíméletlenül őszinte (elsősorban önmagával szemben), és érdekes, mert kiderül belőle, sokszor évekig is tarthat, amíg valaki képes megtalálni a helyét, a neki…..
Ha van a környékeden egy jól felszerelt és igényes konditerem és kacérkodsz az edzés elkezdésének a gondolatával, akkor érdemes meglátogatnod azt a termet. Ennek számtalan okát fel lehet sorolni. Nézzünk meg néhányat...
mata68 2017.02.08 12:23:47
@MikorKidnem: Néhány napja bejött a terembe két diáklány. Az egyik lábtolózott 2-3 sorozatot, a másik addig ült egy padon. Ezután mindketten egykezes súllyal tricepszeztek 5 percet, közben beszélgettek. Miután ilyen ügyesen leedzettek, köszöntek és elmentek. Szóval nem mindenki edz, ha terembe megy sem.
A fehérjebevitel fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Rám is lehet akár sütni a bélyeget, hogy "fehérjeb.zi" vagyok, de szerintem igenis szüksége van egy futónak arra, hogy odafigyeljen a fehérjepótlásra, akár sokat, akár keveset fut. A normál táplálkozással, csirkehússal, pulykahússal,…..
Az út maga a cél. Diéta 2016.09.27 15:18:59
Olvasgatom egy ideje a fészen a Sasafitness oldalt. Ezen keresztül fedeztem fel Perjes Kinga táplálkozási tanácsadó oldalát. Egy hirtelen ötlettől vezérelve rendeltem Tőle tanácsadási anyagot, amit egy részletes kérdőív kitöltését követően annak rendje és módja szerint meg is kaptam. A leírtakat…..
Az út maga a cél. Próba 2016.09.22 15:12:17
Több dolgot is próbálok most. Egy hirtelen ötlettől vezérelve próbálok életet lehelni kicsit a blogba. Próbálom tartani a július 11-én elkezdett diétát (nem fogyókúra). Próbálom a futógyorsaságomat növelni, célverseny a jövő tavaszi Rotary futófesztivál negyedmaratoni távja. Próbálgatom az új…..
Számok, a számok mindig beszédesebbek és egyértelműbbek, mint a beszéd. Sok beszédnek, sok az alja, de a számok, azok nem hazudnak. Feketén fehéren kilapítják a tényeket. Lássunk ebből párat, mielőtt belekezdenék végeláthatatlan beszámolómnak :) Tavalyi beszámolómban azt írtam, hogy komoly…..
A futás előtti depó 6.59 lett, amibe belefért egy teljes átöltözés is. A depóból a sárszőnyegen keresztül kellett kikacskaringózni. A futás részben a parti sétányon, részben part menti utcán és kb. 500 m-en murván zajlott. Előzetesen 4.30-as maratonit mondtam Ancsinak, ehhez…..
A kerékpározás a Balatonkenese-Papkeszi-Vilonya-Királyszentistván és vissza útvonalon haladt, a kiírás szerint körönként 140 m-es szintkülönbséggel. A táv körönként 29,5 km volt, valamint a depóból ki és visszavezető szakaszt 1,5-1,5 km-nek jelölte a kiírás. Ehhez képest a…..
Annak ellenére, hogy év eleje óta nem írtam semmit ide, valami oknál fogva néhány ember még mindig látogatja a blogot. Nekik szóljon ez a beszámoló. Az idei évben két ironman teljesítését határoztam el és erre Ancsi is rábólintott szerencsére. A nagyváradi teljesítésről is…..
7/10. Furcsa, de tetszetős...
(A poszt nem vidám. És van egy pár nem túl szép fotó. Csak saját felelősségre...) Mindig más karambolozik. Mindig mást ér baleset. Mindig mást ütnek el. Mindig másért víjjog a mentőautó szirénája. Mindig azt gondoljuk, hogy velem ez úgysem történhet meg. Én is ezt…..