Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ludmilla a Beta

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
András nem egy bonyolult dologra vágyott, csak tévére és internetre az utca túlsó oldalára költözés után is. Jelentkezett is a Telekomnál. Aztán amikor a tesze-tosza ügyintézés, a hibás adatbázis és az éves rendes árokásó időszak lezárulásának gonosz triója együttesen kezdte fenyegetni a fűtés…..
Ingyen meghallgathatóvá tette új lemezét a Linkin Park. A One More Light alább meg is hallgatható. Már, ha érdekel valakit a régebbi rajongók közül egy mainstream poplemez. Hogy mi a célja a zenekarnak ezzel az albummal, teljesen rejtély. Konkrétan szinte nulla lehet az átfedés a Linkin Park eddigi…..
Chester Bennington egész pontosan azokra akadt ki nagyon, azokat hívta ki a hóra, akik azt állítják, hogy a Linkin Park csak a pénz miatt ment el ebbe a mainstream light pop irányba a mostani lemezükkel. Az énekes annyira felhúzta magát, hogy a mondókája végén már odáig ment, hogy az ilyen…..
Az alábbi sztori legjóindulatúbb olvasata is az, hogy az óbudai Auchan képtelen megoldani azt a kereskedelemben alapvető elvárást, hogy a termékek ára helyesen szerepeljen a polcon és a pénztárgépben. Ez egy napi szinten jelentős forgalmat bonyolító hipermarket esetében se nem túl hízelgő, se nem…..
Az alábbi sztorit olvasva összeszorul az ember gyomra, a tanácsot látva meg pláne. Erős érv a történet a fontos ügyekben tanúsított fokozott írásbeliség és kiemelt bizalmatlan hozzáállás mellett. Tisztelt Homár! Egyszer volt, hol nem volt, élt Gyöngyösön egy fiatal házaspár, akik kisgyerekükkel…..
"Jól lepontozták az airbnb-n a Király utcai lakást, mert hangos. Direkt a bulinegyedbe jöttek, mégis mire számítottak?!" - duzzogott egy, a Kazinczy utca-Király utca-Gozsdu Udvar és vonzáskörzete által fémjelzett, belső-terézvárosi és belső-erzsébetvárosi lakások rövidtávú…..
Lakásunk ugyan erősen kezd hasonlítani az Égig érő fű című film Berta nénijének kuckójára, de hát nincs az a zsúfolt hajlék, amelybe még egy fésülködőszekrényke ne férne el. Ebből az alkalomból a Jysk nevű bolthálózatot tiszteltük meg vásárlási szándékunkkal. Minden rendben lévőnek tűnt, a…..
A Teletál az egyik legnagyobb hazai ételkiszállító cég. Elég széles merítéssel dolgoznak. Szendi "Paleo" Gábortól Benke "Böllérkonyha" Laci bácsiig terjed az étlap, amiből természetesen a fitt, a vega, a turbó fogyós és a többi táplálkozási fősodortól elhajlás sem hiányzik. MAradék kaja biztos…..
hogyvolt A Maláj Tigris - 1x01 2016.06.06 09:00:00
Nem könnyű elszakadni a tengeri kalandoktól nyolc évadnyi Onedin hogyvoltozás után, de szerencsére a retro sorozatok között akad még pár hajós-kardozós-partraszállós, mint például jelen vizsgálódásunk tárgya. Első fiatalságukon túllevő és a másodikba lépő kortársaim…..
Ludmilla a Beta 2016.06.06 21:46:36
@Gabba: Hűha, azt hiszem lemaradtam egy-két feldolgozásról. Nekem könyvben van meg, hang nélkül. Az illusztrációk mondjuk így is klasszak.
Hogy releváns is legyek, a Maláj Tigrisre is emlékszem. Meg arra is, hogy az összes felnőtt nő szerelmes volt belé. Akkor még nem értettem, hogy miért, sokkal izgalmasabbak voltak a kalandok, a főcímdalt meg remekül lehetett tele torokból énekelni. :)
Oké, a jogosítványszerzés nem egy párhetes procedúra, pláne ha esetleg nem is őstehetség az illető tanuló, de hogy ez ki se derülhessen 8 hónap alatt, azért az elég durva! Kedves Homár! Elképesztő és elkeserítő sztorit szeretnénk megosztani Veletek arról, hogy (nem) juthat el egy átlagember a…..
Az elmúlt tizenpár évben ugyanott dolgoztam, fogalmam sincs hogy kell állást keresni, segíts! Ilyen témájú leveleket is kapok, és bizony, ez egy külön problémakör. Ha valaki egy cégnél ennyi időt tölt, valószínűleg sokféle munkát végzett, sokféle tapasztalatot szerzett, de…..
Nyilván nem Ádám az egyedüli, akinek eszébe jutott már, hogy vissza kellene költözni Magyarországra. És nyilván nem ő az egyedüli, aki arra jött rá, hogy ez egyelőre nem jó ötlet. De miért nem? Kiderül a posztból. (Korábbi írásait itt, itt és itt találhatjátok…..
Ludmilla a Beta 2016.01.06 18:25:32
@vityo641(AT): Mindenki. A Rosie project (és a Rosie effect, a folytatás) fent van a Youtube-on is audiobookként, ha valaki szeret könyvet hallgatni. Azt mondjuk nem tudom, hogy mennyire legális...
Ludmilla a Beta 2016.01.06 18:54:28
@Sanz: Hah, 10 éve vagyok ugyanebben a cseberben, csak Budapesten. Ezzel nem elkeseríteni akarlak, sokkal inkább arra szeretném felhívni a figyelmedet, amit Mirjam említett néhány kommenttel arrébb. Férfi lévén te aktívan kereshetsz barátokat (vagy akár partnert). Használd ezt ki, kaptál rá néhány jó ötletet, hogy hogyan. Az, hogy picit antiszoc/kocka/magányos farkas vagy, nem jó kifogás. :) De tényleg, mit veszíthetsz?
És valóban hülyeség limitálni azok számát, akikkel szóbaállsz, még mielőtt tudnád, hogy milyenek. Azt vágom, hogy ha barátnőt keresel, azt nem a középkorú kollégáid között teszed, de ha csakugyan barátságra/társaságra vágysz, akkor miért gondolod, hogy egy nálad idősebbel (vagy akár fiatalabbal) nincs miről beszélni? Próbáld meg, meglepődsz majd. A nálad idősebbek már megtapasztalták mindazt, amiről te beszélni tudsz, plusz még néhány évvel többet. És hátha ismernek veled egykorúakat is... És tényleg, mit veszíthetsz?
Mindig csodálattal olvasom, milyen szenvedéllyel tudnak a kutyások írni a kedvenceikről, az ilyen posztok éppen emiatt mindig nagyon érdekesek szerintem. Korábban volt már írás arról, milyen kutyásnak lenni Németországban, Angliában és Új-Zélandon (még inkább: milyen kutyával…..
Ludmilla a Beta 2015.10.27 17:12:56
@diggerdriver: Basszus, én is! Pedig ha valaki, én aztán tényleg kutyamániás vagyok (és persze nem is értek egyet a többi kutyával kapcsolatos hozzászólásoddal :) ).
Krisztina és párja már elmúltak negyven évesek, amikor három gyerekkel nekivágtak Angliának a hosszú spórolással összegyűjtött tartalékukkal, mert (mint írja) otthon már semmijük sem volt. Felfújható matracokon kezdték, és az első időben nehéz volt felfogni, hogy nem…..
Ludmilla a Beta 2015.07.24 17:52:15
@tildy[UK]: Én is gratulálok a babához, meg a babának is, mert elég kemény lehet megszületni.
Amire viszont nem bírok rájönni, hogy vasárnap, vagy hétfőn született? Biztosan én vagyok a béna...
Ludmilla a Beta 2015.07.24 21:27:22
@tildy[UK]: Ó, köszi az infót! Reménykedtem benne, hogy még 19-én született. Akkor egyszerre lett volna a születésnapunk. Senkit nem ismerek, akivel egyszerre lenne. De azért így is jó :) Még egyszer gratula!
Ha most kinézünk az ablakon, akkor hóesést láthatunk, én legalábbis azt látok, és nem hinném, hogy csak Zuglóban havazna, szóval az időjárás elég egyértelműen azt jelzi, hogy még tél van. Ennek ellenére a tavasz most már tényleg csak pár hét kérdése, és ha a kertben…..
Ma folytatódik Dóri angliai története (a kezdetekről ebben a posztban olvashattok, szerintem érdemes a mai előtt elolvasni annak, aki anno nem tette, vagy elfelejtette már), melyből megtudjuk, nehéz kenyér az au pairé, lesz benne egy, az angol humort idéző kutyás kaland, és az is…..
Ludmilla a Beta 2015.02.09 23:38:36
Na, én aztán jól lemaradtam az au-pair beszélgetésről. Mindegy, a már elhangzottakhoz annyit fűznék, hogy mielőtt Angliába mentem au-pairnek, nekem azt mondták, hogy ez egy csereprogram, amit nemzetközi szerződés szabályoz. Csak mert ma többször elhangzott, hogy az au-pair és a család között nincs szerződés... Bár nem néztem utána, gondolom, hogy ebben benne van, amit nekem az ügynökség a lelkemre kötött, hogy az au-pairkedés célja a nyelvtanulás, gyerekfelügyeletért és könnyű házimunkáért (napi max. 5-6 óra) cserébe az ember szállást, ellátást és zsebpénzt kap.
Szó volt a bizalomról is. Gondolom, hogy bizonyos szintig védi a családot és az au-pairt is, ha ügynökségen keresztül választanak. Persze totális garanciát ezt sem jelent, de ha gond van, legalább van hová fordulni.
És még egy, a kajakérdés. Az au-pairkedés egy csomó alkalmazkodással, mi több, olykor megalkuvással jár, főleg az au-pair részéről, hiszen ő csöppen bele egy vadidegen családba. De ez még nem ok arra, hogy a kaján keresztül tartsuk fenn a függő viszonyt. (Mi ezt a kutyákkal csináljuk a kötődés erősítésére.) Nálunk két hűtő volt, mindig tele, és mindenki azt ette és akkor, amikor akart. Én is. Ha nem így lett volna, tutira nem maradok ott másfél évig. A kamasz fiú egyszer mondott olyat, hogy valamiből én nem ehetek. Este megkérdeztem az anyukát, hogy tényleg nem? Erre letolta a gyereket és többet a kérdés nem merült fel. Sőt, mindig hozott a kedvenceimből amikor bevásárolt. Lehet így is. Egyébként indiai családom volt.
Lehet, hogy ez csak az én fejlövésem, de annál kevés megalázóbb van, mint ha a kezedre csapnak, hogy ebből te nem ehetsz, vagy többet nem. Tisztára Twist Olivér...
Na, jó sok hozzáfűzni valóm volt :)
A két ország között a kapocs a felsőoktatás, és persze a poszt szerzője, jOeker, akiről azt is tudjuk, hogy végül az ausztriai lehetőség mellett maradt, de szerencsére most azt is megírta, miért, illetve hogy milyen tapasztalatokat szerzett a jelentkezés és az előzetes…..
Már megint egy angliás poszt, ám ez az angliás poszt egy teljesen más oldalát mutatja meg a határátkelésnek, mint a tegnapi. Zsuzsa történetében egy gyerekes család költözik, ennek minden nehézségével (ráadásul cicákkal és egy kutyával) együtt. A képekért külön…..
Ludmilla a Beta 2014.08.13 21:58:54
@blackhair-lady: Ezt a problémát én fejben úgy rendeztem le, hogy a kutya egy hétnél rövidebb időre ismerőshöz megy, egy hét és egy hónap között panzióba (ilyen még nem volt), egy hónap felett meg jön velem.
De megértem az álláspontodat. Az is éppen elég macerás, amikor mondjuk kutyástól elutazok, viszont van egy akváriumom három békával. Na őket soha, senki nem akarja vállalni.
Ráadásul interkontinentálisan a kutyát sem biztos, hogy hurcibálnám magammal. (Ugye az Államokban élsz?) Egyszer átvinném, de aztán hazautazásokkor meg kellene oldani.
Ha nincs állatod, dönthetsz úgy, hogy inkább nem is vállalod. Ha már van, ez nem opció.
Ludmilla a Beta 2014.08.13 22:02:13
@montroyal ( CAN qc): Á, ez csak álmodozás. Francos kontroller vagyok, és attól félek az is maradok, amíg élek. Milyen fajtával foglalkoztál?

PS: Elnézést kérek diggertől, hogy elkutyásítottam itt a beszélgetés egy részét.
Ludmilla a Beta 2014.08.13 22:25:11
@Simon Hasonmasa (Roch): Csemegeuborka! Az angliai családomban az anyuka kis két decis üvegekben vette a csemegeuborkát aranyáron! Imádta, de csak egyenként ette magában, amolyan jutalomfalatként, mert rohadt drága volt. Megkóstoltam, semmi különös, itthon mindennapos csemegeuborka volt.
Mostanában több fórumon is olvashattatok a London Angels HC – női kézilabda csapatról. Lehet, hogy a Londonban élők közül vannak, akiknek személyes élményeik is vannak az Angyalokkal kapcsolatban. A csapat különlegessége, hogy szánt szándékkal csupa magyar tagja van, magyarul…..
Ludmilla a Beta 2014.06.17 15:48:50
@Nyúlz of the World [A]: Szerintem lehet abban valami, amit Chang Yai mond. Emlékszem, annak idején három hónap kintlét után találkoztam először magyarokkal, és csak akkor jöttem rá, hogy micsoda megkönnyebbülés magyarul beszélni angol helyett. Teljesen felszabadító érzés volt. Később (jóval később), ahogy az angolom fejlődött, már egyre kevésbé volt ennek jelentősége.
Mondjuk mélymagyarokkal szerencsére nem találkoztam, lehet, hogy őket meg ez tereli össze. Simán el tudom képzelni, hogy csoportban sokkal élvezetesebb sírva vigadni...
Ludmilla a Beta 2014.06.17 17:16:13
@Ödenburger Wiener Schnitzel (ex Nyulz): Tök jó fej a kollégád, szimpatikus.
Kicsit egy régi főnökömre emlékeztet, aki minden templom előtt elhaladva az adott vallás módján adta meg a tiszteletet. Igaz, az nem nagyon nyugtatott meg, amikor egy templom előtt elhaladva vezetés közben keresztet vetett, vagy pláne, ha összerakta a két kezét és fejet hajtott. De összességében kedveltem ezekért a gesztusokért.
Ludmilla a Beta 2014.06.17 18:01:49
@bpetya75: Mert még nem voltál nálunk családi bulin! :D Nagyon vicces egyébként, mert úgy képesek ordítva vitatkozni, hogy nem veszik észre, hogy mindketten ugyanazt mondják. De most komolyan, ilyen csak nálunk van?
Ma ismét nyálat csorgatunk (én már túl vagyok rajta…), azaz jöjjön a szokásos gasztrosorozat egy újabb epizódja, ezúttal pénteken (hogy legyen idő és mód megvenni a hozzávalókat a hétvégére). Célterületünk Saarbrücken és környéke, kalauzunk pedig Theg, aki nem csak írt,…..
Ludmilla a Beta 2014.06.07 09:05:36
@tsabus: Az lesz az. Csak nekem ez már a tizedik.