Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Újbudai mindenttudó

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban bejárta sajtót néhány ellenzéki politikus esete a helyesírással. Hol a J és LY betűket nem sikerült leírniuk hol egy betű maradt ki. Aztán persze lehet, hogy a képviselő asszonyok köztársasági elnöki címre pályáznak, mert hát ugye volt olyan "áLamfőnk" aki vagy másolta a…..
Újbudai mindenttudó 2019.03.08 15:47:28
@lenörd hofstadter: A tipikus nyomdahiba már múlté. Akkor a nyomdászok szedték a szöveget és kerülhetett a nyomdába is hiba a szövegbe. Ezért nézték át még a kefelenyomatot is. Manapság a digitális nyomtatás terjedt el, amit a nyomda megkap az lesz kinyomtatva. Itt valaki nem nézte át anyagot rendesen...
Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a nemrég felújított Budafoki (de Albertfalván található) remízzel. Akkor nem sokkal az átadás előtt derült ki, hogy rossz tervezés miatt nem tudtak beállni a villamosok a remízbe, ugyanis a tervezők-kivitelezők egy felső vezetéket tartó oszlopot a járművek útjába…..
Újbudai mindenttudó 2018.08.01 12:49:02
@\\\'tor: Kedves Mekk Mester!

1. (Marad a megszólítás, hozzászólásod után még inkább megérdemeled)
2-4. Abban igazad van, hogy valóban ott volt, de mint posztban is írják nem erre volt a bejárata, nem ilyen vágányvezetés volt, nem volt ilyen hangos.
5. A 41-es villamosnak már vagy 15 éve nincs itt a végállomása. Üzem közben valóban csikorgott, de ez sokkal ritkább volt és nem az éjszaka közepén. Most pont az éjszaka közepén a leghangosabb.
6. Ha van technológia, hogy halkabb legyen akkor mi a túróért nem tervezték, miért nem építették, miért nem működik drága Mekk Mester Mérnökkém? Vagy erre nem gondoltatok? Az oszlopok pontos elhelyezése biztos elvitte az energiátok nagy részét. (Ja, bocs az is el lett cseszve...)

Folyamatosan arról beszélt a kivitelező/városvezetés, hogy halkabb lesz, sőt még átadás után is volt pofájuk ezt leírni amikor mindenki tudta hogy valami nagyon el lett baszva (vagy eleve így lett tervezve).

Érdekes a "mérnöki" hozzáállásod is: eddig is szar volt, legyen 6 milliárd elköltése után is szar (sőt mégszarabb) . (Prémiumból sikerült csendes környékre költöznöd?)

A megálló mellet épített betonfal is tök jól néz ki az ablak alatt. (Ha már kinyitni nem lehet a hangzavar miatt, legalább kilátni se lehessen.
Eddig gondlom a csapat istállókat tervezett, mert a megállók a sok kerítéssel úgy néznek ki mit egy marhakarám.
Újbudai mindenttudó 2018.08.02 21:39:41
@\\\'tor: "A probléma amit felvetettél fontos, megoldást igényel. Szerintem meg is oldják."
Tényleg fontos? Úgy kellet volna tervezni, hogy vagy ne is legyen ilyen probléma, vagy már a tervezés szakaszában megoldást találni rá.
Ma volt egy kis eső. Látom sikerült a vízelvezetést is megoldani. :) De majd jöhetnek a kis kacsák fürdeni.
Nem értek mindenhez, nem is mondtam ilyet, mások munkáját ebben az esetben is kialakult állapotok alapján bíráltam.
Mérnöknek készültem és is, érdekelt a mélyépítés de aztán másfelé sodort az élet.
A rengeteg kompromisszum kötésbe esetleg nem fért volna bele, hogy az itt lakók életét ne keserítsétek meg?
Újbudai mindenttudó 2018.08.04 22:27:21
@Benbe:
"az ilyen segédüzemek a legutolsók"

Húúúú bazeg! Remélem csak trollkodsz és nincs közöd semmilyen beruházáshoz, mert ha tényleg így gondolkodnak "felelős" emberek akkor nagyobb a baj a városvezetés/beruházó/kivitelező fejében mint gondoltam. Ez egy átadott, működő beruházás.Eezek szerint direkt szarul megcsinálva, hogyha panaszkodik a paraszt legyen mivel kiszúrni majd a szemét?? Néhány év múlva majd kizavarnak egy közmunkást egy kanna zsírral és el lesz intézve? Az egész jelenlegi budapesti villamos építésre, felújításara ez a mentalitás jellemző sajnos.
Rendszeres olvasóink bizonyosan emlékeznek még egy 2012-es cikkünkre amiben annak jártunk utána, hogy Újbudán 2012-ben egy copy/paste-el elfogadták Székesfehérvár 2008-as informatikai stratégiáját. A plagizálás elfogadott módszer lehet a jelenlegi kerületvezetés részéről, hisz…..
Újbudai mindenttudó 2014.07.18 09:10:14
Na nem kapkodtátok el a cikket....

Érdemes lenne ennek is utánanézni:

www.kozbeszerzes.hu/adatbazis/mutat/hirdetmeny/portal_2499_2014/

Az eljárás a szokásos, tárgyalás nélküli, értéke pár forinttal 25 millió alatt. Két ajánlat, ami hardvernél nevetséges.
Hoffmann remélem most kiáll majd a közpénzek védelme mellett és vizsgálatot indít.
Az ellenzék meg a "balfaszkodás" helyett végre foglalkozhatna érdemi ügyekkel is. Ez a történet simán megérne egy feljelentést.
Hoffmannak már most menesztenie kellene a haverját, bár tudjuk a pénz nagy úr.
Újbudai mindenttudó 2014.07.18 23:40:32
Hopp itt van még egy:

kozbeszerzes.hu/adatbazis/mutat/hirdetmeny/portal_2906_2013/

Új portál rendszer, hogy, hogy éppen 25 milla alatt. Nyertes a Marktsoft Kft., amely viszonylag hamar összeköthető az EVO***** cégbirodalommal, onnan pedig már fent is le lett vezetve a kapcsolat a saját céggel.

Pénz kifizetve, új portál rendszer sehol, pedig tavaly márciusi a hirdetmény.

HAVEROK, BULI, PÉNZESŐ!!!
Főleg ha a saját pénzükről van szó... Még tavaly decemberben, a választási kampány kezdetén Orbán Viktorra hivatkozva Kubatov Gábor pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató levélben fordult a FIDESZ választókerületi elnökeihez, melyből két mondatot szeretnénk…..
Újbudai mindenttudó 2014.06.05 07:29:01
Egyébként 2012-ben is is kapott 5.664.000 Ft prémiumot, tehát duplán érthetetlen a tavalyi 8 milliós zsozsó.

kor.ujbuda.hu/kozerdeku_adatok

Itt lehet mazsolázni....
A legfelső 2013-as mellékletben szépen egymás mellett vannak a 2012-es és 2013-as számok.
Hoffmann azt mondta Molnárra, hogy "ügyesen tudnak papírozni". Na ezek még a papírozáshoz is hülyék, vagy ennyire pofátlanok. Végül is meg lehet élni 47 ezer forintból. Ennek is sikerült. Naponta.