Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pápai Bianka

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lizsé Bódétlanítás 2015.04.01 19:13:01
Április elsején a Liget-projekt  egy újabb állomásához érkezett. Elkezdték ugyanis bontani a parkot csúfító bódésort, mely 40 éve rohad fővárosunk egyik legkiemeltebb részén. Ha valaki nem ismeri a magyar közállapotokat, az azt hinné, hogy ezt az ötletet senki sem tudja…..
A pénteki S-day (a Simicska coming out napja) számos dologra világított rá. Elsősorban és mindenekelőtt nyilvánosan is megdöntötte azt a hazugság-tabut, hogy független újságíró, mint olyan, létezik. Nem létezik és soha nem is létezett. A Simicska médiacsoport vezetőinek rövid…..
Visszatérő sirám Liget Budapest Projektet (LBP) ellenzők részéről a hatástanulmányok hiánya, amelyre egy szintén nem túl izgalmas, de legalább konzekvens válasz érkezett heteken át az illetékesektől: „készülnek”. Ez elég sokáig a szokásos alibi-válasznak tűnt, de némi,…..
Pápai Bianka 2014.08.03 17:07:48
Egyre jobban dühít ez az egész, ami a Városliget körül folyik. Árok van a liget körül. Az egyik oldalon az elszánt építők, a másik oldalon az elszánt építés ellenesek. Az árok tele áporodott, langyos vízzel, ebben a melegben néha ki-kitör egy bűzbomba, és annyi. Igazán egyik oldal sem arról beszél, amiről kellene: hogy mégis mi lesz a Városligettel az építkezés után, hogy mit látunk majd a múzeumokban, hogy az építkezésnek milyen kulturális és gazdasági haszna lesz, hogy a környék lakosai, a főváros és az ország mit nyer és mit veszít, ha minden felépül, amit a jelenlegi akarat tervez. Marad tehát az akarók és az ellenakarók sárdobálása. És ezért ki a hibás? A civil ember, ha egyáltalán még érdekli az, ami történik, esetleg olvassa a híreket, nem sokat lát ebből. Azt látni viszont, hogy az árok meleg vizében politikusok, politikai jelszavak (bocs, ronda képzavar…) úszkálnak, a liget projektből szeretnének maguknak kihalászni valamit. Így aztán még inkább összezavarodva tekintgetek jobbra és balra, és keresem az egyenest. És azt látom, hogy normálisan már le sem illik írni, hogy jó, ha van építkezés és megújulás, mert az biztosan az egyik pártkatona kezébe ad legalábbis egy vízipisztolyt, holott csak annyit jelent a mondat, hogy jó, ha egy városrész megújul. Évek óta pusztul a liget a fákkal, a cirkusszal, a lepattant játszóterekkel együtt, és akkor most azon csámcsogunk, hogy mennyire gáz, hogy a legfontosabb múzeumra nem érkezett igazán meggyőző terv, hogy 15 fát ki kell vágni, hogy lebetonozzák a zöld területeket, és hogy Baán mennyire elázott egy korábbi korszakban, egy előző árokban. Ne már! Ennyire beteg lenne ez az ország?
Lizsé Alijev a Királydombon? 2014.06.10 14:00:07
  „Bakuban épülnek hasonlók” - indít szenzációt hajhászva a HVG cikke, amire kapásból rávághatnánk, hogy hazugság, de inkább segítsünk kibontani az igazság minden részletét. Bakuban nem épült múzeum negyed, ellentétben Béccsel, Münchennel, Houstonnal… de hagyjuk is…..
Pápai Bianka 2014.06.10 16:09:38
Kedves Kamerás Iván, HVG és tisztelt véleményformálók, kérlek, nézzetek már szét, hogy mi is épül mostanság Bakuban. A Bloomberg újságírója elment oda és segít nektek, hogy tudjátok, mennyire mellényúltatok.
www.bloomberg.com/news/2014-06-04/welcome-to-baku-the-fiercely-modern-millennia-old-capitalist-socialist-filthy-rich-capital-of-azerbaijan.html
Ha az épükletekre figyeltek, akkor pontosan azt látjátok, hogy a világ egyik legfantasztikusabb épület együttesét húzták fel a piszkosul gazdagodó azeri fővárosban. Az épületet a világhíres sztárépítész, Zaha Hadid tervezte, akinek a neve és a munkái különösen nem lehetnek ismeretlenek az építészek vagy az izgalmas épületekért rajongók körében. Nem mellékes körülmény, hogy bár a „Selyemút“ egykori központját az új gigantikus épületek és az évszázados kultúra mixe vonzó úticéllá tette, a vízum megszerzése komoly akadályfutással egyenértékű próbatétel a mai napig.
Én például örülnék, ha a Bloomberg újságírója a liget fantasztikus épületeiről írna pár év múlva és persze nagyon bízom abban, hogy a mi Budapestünk másban nem akar hasonlítani a dinamikus fővárosra, tőlünk nagyon-nagyon keletre. Esetleg Zaha Hadid nem pályázott nálunk???