Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karina Fodor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eddig kapott visszajelzések alapján úgy tűnik, igény van általános, táplálkozással kapcsolatos ismeretterjesztő írásokra is. Ennek megfelelően  most egy új sorozat indul, melyben a táplálkozással kapcsolatos alapvető ismereteket szeretném feldolgozni. Ha minden jól megy,…..
Karina Fodor 2014.06.09 10:22:18
@Meleg Sándor: Koszonettel olvasom irasaidat, tisztelt Sandor!
Kisse off: Itt a feher es “az un. egeszseges” barna kenyer kozott csak szinben van kulonbseg es a hozzaadott cukor (karamell) tartalomban, mint szinezek (igen, ott dolnek be az emberek, hogy gondoljak milyen egeszsegesen esznek…barna kenyeret… vagyis cukrozott feheret).
Van viszont a kinezetre teljesen azonos teljes kiorlesu kenyer, magas rosttartalommal (16 %). Abbol ket szendvics eleg reggeltol delutanig valami halpastetommal, mint makrelaval, szardiniaval, tonhallal, lazaccal, vagy angolnaval, vagy egy vekony szelet sajttal es sonkaval.
Kesobb a nap folyaman, ha megtehetem, vagy delutan, egy banan, vagy alma, ket szem dioval, vagy egy kis marek mandulaval, egy kiwi vagy keves afonya, szeder es 3-4 dl natur joghurt (lenmagot es lenolajat rakok bele, es neha fahejt).
En napi egy sargarepat es paprikat is megeszem reggel, es amikor lehet egy lilahagymat, ceklaval, spenottal vagy zellerrel, vagy paradicsommal, retekkel, savanyukaposztaval, ami van eppen. A fent leirt reggeli ket tojassal kiegeszitve mar eleg energiat ad nehezebb fizikai/szellemi munka elvegzesehez is.
Viszont a fenti bevitel a dietetikusok/orvosok altal ajanlott sobevitelt,<5-6 g naponta, sajnos mar igy is reg meghaladta. Es akkor meg jon a vacsora; itt az a meleg/fott etel, sok zoldseggel (huvelyes is termeszetesen), mersekelt mennyisegu csirkemellel, valtozatosan azsiai vagy provincialisan fuszeresen (de nem sozottan). Kolessel, hajdinaval, rizzsel, tesztaval vagy krumplival. Ketszer egy heten 150 g lazac, melle piritott fokhagyma (akkor sajnos elszalad a lo, mert egy kis gerezd nyers fokhagymat is meg kell ennem kenyerrel vagy nelkule). Egyszer a heten tokehal.
Kb. masfel liter fuszertea (Yogi) vagy csapviz naponta, es egy fel napi adag Solg@r multivitamin.
Egyszer egy negyedevben becsuszik egy tabla magas kakaotartalmu csokolade (Lindt, nem a legjobb kakaobabminoseg). Fogaknak viszont jobb egy alkalommal egy tabla, mint kis reszletekben tobbszor. Kockacukor/edesito a vendegek szamara van csak (ugy hat evembe kerult, mire leszoktam az edes izrol). Meghalnek lelkileg, ha egy turorudit le kellene nyelnem, a honvagy ellenere is.
Meg annyit, hogy mozgas mellett egeszseges ember nem hizik (terfogatra nem, sulyra valamennyit igen).
Magamrol meg annyit, hogy 165 cm magas no vagyok, 56 kilos, 42 eves, izmos es egeszseges.

Elnezest az iras nem volt soha az erossegem. Csak egy promovalt vegyeszmernok vagyok, a szamokat jobban szeretem, mint a szavakat.

P.S.: Felolem szendigabor kihalhatna a nyilvanossagbol egy idore;p