Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kamerás Iván

11 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csudálatos nap volt a tegnapi, hiszen végre eredményt hirdettek az új Nemzeti Galéria tervpályázatával kapcsolatban. Egy rövidke elmélkedés erejéig azonban szeretnék még egy picit visszakanyarodni a hét elejére: történt ugyanis, hogy a Katona József Színház kantinjában…..
2015. április 15-én bezár a Közlekedési Múzeum. Na nem kell megijdeni, nem örökre, csak amíg visszakapja a történeti külsejét. Aki esetleg nem ismerné az eredeti épületet – valószínüleg elég sokan vannak így – annak segítünk egy kis rögtönzött…..
A pénteki S-day (a Simicska coming out napja) számos dologra világított rá. Elsősorban és mindenekelőtt nyilvánosan is megdöntötte azt a hazugság-tabut, hogy független újságíró, mint olyan, létezik. Nem létezik és soha nem is létezett. A Simicska médiacsoport vezetőinek rövid…..
Ülök és nézem a ma 70 esztendeje Dunába lőtt Richter Gedeon életéről szóló Nem tűntem el című filmet az m1-en, és azon merengek, hogy mit is hozott nekünk 2014, a kormány által Magyar Holokauszt Emlékévnek meghirdetett esztendő. Főhajtást? Mementók sorát? Tiszteletet?…..
Kamerás Iván 2015.01.12 09:04:49
Nagyon jó írás, hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is, amikor sorra jöttek év közben ezzel kapcsolatban a hírek, de nem ilyen summásan nem tudtam volna összefoglalni.

mno.hu/belfold/schwezoff-kirugta-a-dohany-utcai-zsinagoga-forabbijat-1266251

Érdemes elolvasni a fent linkelt cikket is, hogy képet kapjunk arról milyen emberek felelnek komoly költségvetési források felett, és ők mennyire hitelesek egy ilyen jelentőségű emlékév levezénylésében, mondjuk kontrasztba állítva, hogy mást nem mondjak Radnótival, vagy szegény Gyarmati Fannival.

Ez a gif mindent leír:

img.444.hu/icebucket-animated.gif
Elérkezett a nagy nap, felbontották a borítékokat és a 470 beérkezett pályázat közül a 11 tagú nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri kiválasztotta a Városliget, és Budapest arculatát is a jövőben meghatározó épületterveket. Számunkra az egyik legnagyobb öröm, hogy a…..
Lizsé Hírek a Lizséből 2014.12.02 11:03:05
Hamarosan megtudjuk, hogy fog kinézni az ötből négy új múzeum, de addig sem áll meg az élet a Városliget környékén, lássuk mik a hírek. Meghívást kapott a Liget Budapest Projekt a soron következő Smart City Expo-ra. Bármilyen meglepő az eseményen okos városfejlesztési…..
Lizsé Hoppá(l)! 2014.11.14 14:07:15
Napokban robbant a bomba, hogy léket kapott a Liget Budapest hajója, és az internetes sajtóban sorra jöttek a szalagcímek, hogy elmaradhat a Városliget “beépítése”.  Itt szeretnék közbeszúrni egy gondolatot, mert számomra kiábrándító szembesülni azzal, hogy a magukat…..
Múlt hét szombaton a Humán Platform szervezésében fórumot tartottak a Liget Budapest Projekttel kapcsolatban. Három-három prominenst hívtak meg, hogy képviselje a támogatói (Baán László, György Péter, Puczkó László), illetve a kritikusi (Mélyi József, Berkeczi István,…..
  A tomboló nyár komoly üzemzavart okozhatott Horváth Csaba elméjében, melynek következtében elkezdett a Városliget lebetonozásáról vizionálni. Nem tudom, milyen empirikus tapasztalatai vannak Csabának a betonról, de annak idején, amikor otthon a kertben betonoztam nem lett több…..
  A múlt héten megtudhattuk, hogy pontosan mekkora áldozatokkal fog járni minden idők legnagyobb környezetrombolása, de más fronton is támadás éri Budapestet: lezárult a „Mi Placcunk - Mi Padunk” pályázat, amelyet a Liget Budapest Projekt hirdetett, hogy a környező kerületek…..
Lizsé Kipofázott magánmondat 2014.06.14 20:01:58
  Tegnap a CivilZugló Egyesület, és a Civil Női Kormány (nem röhög, ott volt a környezetvédelmi miniszterük is!) pikniket szervezett a Városliget n+1 –ik megmentéséért. Várnai úr nyitóbeszédében egyből robbantotta a bombát: összegyűlt 10.000 tiltakozó aláírás a liget…..
Lizsé Alijev a Királydombon? 2014.06.10 14:00:07
  „Bakuban épülnek hasonlók” - indít szenzációt hajhászva a HVG cikke, amire kapásból rávághatnánk, hogy hazugság, de inkább segítsünk kibontani az igazság minden részletét. Bakuban nem épült múzeum negyed, ellentétben Béccsel, Münchennel, Houstonnal… de hagyjuk is…..
Kamerás Iván 2014.06.11 11:12:45
@Pápai Bianka: Abszolút egyetértek, kapufás öngólt lőtt a HVG ezzel a provokatívnak szánt cikkel. Jól mutatja azt a gőgöt, ahogy hozzááll a budapesti értelmiség a liget projekthez, hogy teljesen tájékozatlanul, lenézően Bakut hozzák példának, boldog lennék, ha fele olyan lenyűgöző épületek készülnének itthon. Én bízom a bíráló bizottságban, hogy jól választanak és illeszkedni fognak a városliget arculatába.
Lizsé Zöldülünk! 2014.06.03 12:57:18
  Habár a Kúria devizahiteles döntése üdvözlendő és nagyszerű hír, nem szabad, hogy elhomályosítsa a nap másik jó hírét, a Baán és Tarlós által jegyzett Városligeti Építési Szabályzat tervezete rögzítené, hogy a jelenlegi 60 százalékról 65 százalékra nő majd a…..