Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rónaszék

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lizsé Bódétlanítás 2015.04.01 19:13:01
Április elsején a Liget-projekt  egy újabb állomásához érkezett. Elkezdték ugyanis bontani a parkot csúfító bódésort, mely 40 éve rohad fővárosunk egyik legkiemeltebb részén. Ha valaki nem ismeri a magyar közállapotokat, az azt hinné, hogy ezt az ötletet senki sem tudja…..
A pénteki S-day (a Simicska coming out napja) számos dologra világított rá. Elsősorban és mindenekelőtt nyilvánosan is megdöntötte azt a hazugság-tabut, hogy független újságíró, mint olyan, létezik. Nem létezik és soha nem is létezett. A Simicska médiacsoport vezetőinek rövid…..
Mint már többször utaltunk rá, Székely Imola arcvonásai nem véletlenül torzultak az elmúlt hónapokban, 2014 július havának 15. napjától. Legutóbbi köröndi cikkünk végén, szinte prófétikusan jeleztük: „De vajon ki fog akkor segíteni neki a zivatarban, amikor a károsult…..
Rónaszék 2015.01.18 17:57:09
@Vizelné: Kiss Robi? Olyan még van? A kampány óta nem hallottunk róla...
Lizsé Hoppá(l)! 2014.11.14 14:07:15
Napokban robbant a bomba, hogy léket kapott a Liget Budapest hajója, és az internetes sajtóban sorra jöttek a szalagcímek, hogy elmaradhat a Városliget “beépítése”.  Itt szeretnék közbeszúrni egy gondolatot, mert számomra kiábrándító szembesülni azzal, hogy a magukat…..
Lizsé Városligeti néprajz 2014.09.01 12:01:45
Új elemmel gyarapodik blogunk. Most már nem csak a betűk és a fényképek, hanem a videóanyagok is segítenek eligazodni a városligeti fejlesztés és az új múzeumi negyed, időnként a szakmát háttérbe szorító, politikailag vezérelt háttérvilágában. Ahogy a KPMG-tanulmányt…..
Visszatérő sirám Liget Budapest Projektet (LBP) ellenzők részéről a hatástanulmányok hiánya, amelyre egy szintén nem túl izgalmas, de legalább konzekvens válasz érkezett heteken át az illetékesektől: „készülnek”. Ez elég sokáig a szokásos alibi-válasznak tűnt, de némi,…..
Rónaszék 2014.08.05 15:02:30
@inuitdog:
Létezik az úgynevezett Erdő- és fagazdálkodás fogalma, amelynek keretein belül gondozzák, karbantartják a faállományt, és ha indokolt ritkítják azokat (betegség, stb.). Ezt a Főkert végzi a ligetben, amúgy teljesen függetlenül a Múzeumnegyed beruházástól. Feltételezni azt, hogy passzióból vagdossák a fákat nettó rosszindulat, persze úgy nyilván könnyebb lenne igazolni az ember vágyait.

A térfigyelőkamerához csak annyit, hogy ha neadjisten valamelyik szerettedet ottan bűncselekmény érné, nyilván Te is díjaznád, ha a nyomozók nem három darab vesszőt elemeznének a monitoron, hanem a bűnelkövetőt azonosítanák.
  A tomboló nyár komoly üzemzavart okozhatott Horváth Csaba elméjében, melynek következtében elkezdett a Városliget lebetonozásáról vizionálni. Nem tudom, milyen empirikus tapasztalatai vannak Csabának a betonról, de annak idején, amikor otthon a kertben betonoztam nem lett több…..
Lizsé Zöldülünk! 2014.06.03 12:57:18
  Habár a Kúria devizahiteles döntése üdvözlendő és nagyszerű hír, nem szabad, hogy elhomályosítsa a nap másik jó hírét, a Baán és Tarlós által jegyzett Városligeti Építési Szabályzat tervezete rögzítené, hogy a jelenlegi 60 százalékról 65 százalékra nő majd a…..