Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Értetlen...

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A két szakszervezet sikertelenül távozott a minisztériumból, mert a kormányzatot képviselő államtitkár csak az egyik szakszervezettel való tárgyalásra jogosító megbízólevéllel érkezett. Először is a tanarakról (és kicsit magamról). Tanárgyerek vagyok, már biztosan mondtam. Apám egész életében…..
Értetlen... 2021.10.16 13:29:29
@a nagy hohohorgász: Mondj már kérlek akár csak 1 példát amivel mérhető lenne a tanárok teljesítménye egységesen! Csak egyet amivel az összest ugyanolyan feltételekkel mérhetnéd! Itt az anyag a gyerek! Eszköz az iskola felszereltsége. Egy városon belül is hatalmas a különbség mindkettőnél, hát még falun! Egyetlen megoldás a tanfelügyelet. De ahhoz megint csak pedagógusok kellenének! Mert csak nem egy közgazdászt vagy egy orvost küldesz el ellenőrizni egy pedagógust.
Megtörténne amit kérsz, hogy ellenőrzik valahogy őket. Alkalmatlan, kirúgják. Ki jön helyette? Mi lesz addig a gyerekekkel? A többi kolléga fogja ingyen helyettesíteni mint most? A jelen helyzetben még szelektálni sem tudsz, mert nincs más a kieső helyére!
Értetlen... 2021.10.16 15:31:32
@a nagy hohohorgász: Nem látod,hogy mennyire hibás ez a feltevésed? Akkor az eleve jó képességű gyerek tanára több pénzt kap pedig kevesebb a munka vele? A sérült gyerekekkel még több a munka, akkor az őket tanító gyógypedagógus még kevesebb pénzt kap? A felvetésed, hogy a nem tanuló cigányok szar tanárt kapnak eleve fennáll! A köztük tanítók hamar kiégnek és motiválatlanok lesznek, ergo szar tanárok! Ezért is rosszak a PISA tesztek manapság! A focitban egy dolog történt! Beöntötték a pénzt! Itt azzal kezdtem, hogy a felvételi követelményeket kell megszigorítani, hogy az igazán jók mehessenek tanárnak! Ehhez jó tanulónak kell lenni. Így nem az alkalmatlan kerül a pályára! Utána az ellenőrzési rendszert már ki lehetne dolgozni, mert lenne elég jelentkező akik később elhelyezkednek a pályán! De ehhez frissen végzett, jó képességű tanerőre van szükség! Ez az alfája az egésznek! Miért is fog szerinted egy ilyen képességű fiatal jelentkezni most? Bérminimumért az első 14 évben? Akármerről is kezdjük az elemzést csakis egy hatalmas összeggel lehet vonzóvá tenni a pályát! Van-e kockázata? Van! Viszont a jövőbe fektetnénk és nem, mint azt felhoztad a fociba vagy Lölőkébe!
Értetlen... 2021.10.18 06:55:11
@a nagy hohohorgász: Ha egy kis közöd is lenne a cigány gyerekekhez látnád, hogy mennyire hátrányos helyzetű! Mikor már kicsi korában azt látja, hogy ő kel fel elsőnek a családból, hogy iskolába menjen, míg a nem tankötelesek otthon döglenek tovább, máris motiválatlanul jön reggel. Tized annyi segítséget sem kap otthon, nincs felszerelése, nem biztatják otthon és semmi elvárás sincs felé otthonról. Az iskola és a tudás egy lenézett dolog, amit a legszuperebb pedagógus sem fog megfordítani, ha ellene beszélnek a családtagok. Ha ez neked nem hátrány, akkor nem tudom, hogy mi az.
Az alap felvetésem még mindig fennáll! Hogy a fenébe akarsz fiatalokat a pályára csábítani? Ahogy fentebb írtam: NEM LESZ PEDAGÓGUS! Az elsődleges cél a pálya minőségi feltöltése. Ehhez látsz más módot, mint a a drasztikus fizetésemelés?
A piacgazdasághoz versenyképes munkaerő kéne.... Az meg pedagógusok nélkül végképp nem lesz. Egyre rosszabbul teljesítenek a gyerekek, mert alapvetően rossz irányba tolódik az oktatás. Ezt minden benne dolgozó tudja, de valamiért a felsőbb vezetés vagy nem akarja belátni vagy szándékosság van benne.
A szociális intelligenciád láthatóan nagyon alacsony. Vannak olyan alapszolgáltatások, amikben mindenkinek egyenlő mértékben kéne, hogy részesüljünk. Szegény és középréteg egyaránt (nem... nem a gazdagok... ők mindig is más kategória lesznek). Ahhoz, hogy ebben az országban a következő 20 évben bármi pozitívan változzon, ahhoz az oktatás az első fegyver!
Gyakorta előforduló élethelyzet, hogy egy beszélgetés témája arra terelődik, hogy nem élünk túl fényűző életet, hiszen a nyugati bérek magasabbak, jobb az életszínvonal, még a közmunkás is luxusautóval közlekedhet, és egyébként is itthon minden drága de ezzel szemben a jövedelmek borzasztó…..
Értetlen... 2021.09.13 22:44:11
@Muzsikok közt: Pedagógus vagyok 10 éve... Nettó 180E! 146E pedagógus van az országban. Mesélj még!
 Ülök ebben a Petri-csészében aminek iskola a neve, és közben bízok benne, hogy nem kapom el a vírust. Áltatom magam, hogy ha hordom a maszkot, rendszeresen mosom-fertőtlenítem a kezem védve vagyok. Miközben fél napomat zárt térben töltöm huszonhat gyerkőccel, és a többi négyszázzal, ha kilépek az…..
Értetlen... 2020.10.11 09:33:15
@balkáni: Mielőtt belekezdenék jelzem, hogy nem vagyok támogatója az iskolabezárásnak.

A pedagógus egy alsó tagozaton lehet, hogy közel sem találkozik annyi emberrel, viszont sokkal több fizikai érintkezés történik, mint egy pénztáros esetén. Egy felnőtt és egy 6 éves higiéniáját se hasonlítsuk már össze. Főleg olyan 6 évesét aki még az orrát sem képes kifújni rendesen. Alsó tagozaton nincs plexi az órán, nem lehet 2 percenként kezet fertőtleníteni, nincs maszk a gyereken se a pedagóguson, mert úgy lehetetlen egy első osztályban tanítani. Egy pénztáros (nem becsülöm le a munkájukat, SŐŐŐTTT!) pár percre találkozik egy vásárlóval és nem napi 5-6 órában van összezárva velük 30 négyzetméteren. Nem kell fogdosni a kezüket és közel hajolnia hozzájuk. Ott mindig van egy plexi és egy maszk. Ön szerint 2 perc plexi és maszk mellett nagyobb a fertőzés esélye vagy 5-6 óra testi kontakt, egy légtér, rátüsszentés stb, stb... mellett?

Külföldiában érdekes módon egy padban 1 azaz egy tanuló ül. Valami csoda folytán ott kivitelezhető (Németország, Szlovákia. Rokoni beszámolók alapján.). Ott minden szünetben végigfertőtlenítik a gyereket a pedagógiai asszisztensek, segítők. Drága országunkban 200 főnként 1 pedagógiai asszisztens dolgozik az intézményekben. Fogytán a fertőtlenítő! Tanker. válasza: Spóroljunk, mert decemberben kapunk újra!

Nem nézek le egy szakmát sem. Sok veszélyes helyzet van! De azt nem tűröm, hogy a pedagógusokról ilyen lealacsonyító hangnemet üssenek meg! Elég volt! Próbálna a pedagógus társadalom rávilágítani a problémákra és folyton betörik a fejüket! Értse már meg a világ, hogy azért tesszük mindezt, hogy a gyerekeknek segítsünk! Attól fél mindenki, hogyha 1 kolega kiesik, akkor a szakszerű helyettesítés megoldhatatlan! Ezzel megint csak a gyerek sérül és persze az ingyen helyettesítő pedagógus!
Miközben sorra zárják be az iskolákat Európában teljesen, vagy részlegesen a koronavírus miatt, a magyar kormány jelenleg nem tartja ezt indokoltnak. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint muszáj lenne a közoktatási intézményeket bezárni…..
Értetlen... 2020.03.13 12:38:56
@midnight coder: Valóban a szülők és nagyszülők, rokonság is érintett! Igaza van!

Nem lenne dolgunk nyáron? Ohhhh.... Teremrendezés, tanmenetírás, díszítés, VÉGRE patika rendet vágni a termemben. Álom lenne, de szabadság alatt biztos, hogy nem vagyok hajlandó! Máskor meg ezek a legutolsó dolgok, amire van időnk.

Viktórió játszmáiról meg szót se... Teljesen ellehetetleníti az oktatást és az egészségügyet, most meg ettől a két gyenge pillértől fog függni minden.... Vicces lesz :D
Értetlen... 2020.03.13 12:41:16
@Szélmalomharcos: " és mint anyagilag mint erkölcsileg kiállni az érintettek mellett"

Na pont ezeket a kieső összegeket kellene pótolnia a drága állambácsinak. Lenne miből ;)
Egy hónapon keresztül - Februárban - minden nap írtam arról, mik azok a dolgok az oktatásban, amiket ha javítanánk, akkor az iskola jobb hely lenne. Felnőtt és gyerek számára egyaránt. A Facebookon megjelent sorozatot pedig, ahogy azt megigértem, összegyűjtöttem egy blogbejegyzésben. Hosszú…..
Értetlen... 2019.03.03 10:35:04
@sfmc45: Igazad van! Ne érts félre kérlek! A fent említett mondatod arra vonatkozott volna, hogy ennyi pénzért még bébicsőszt sem talál senki, nemhogy egy olyan személyt akitől elvárják, hogy neveljen és oktasson, legyen képzett és türelmes, napi szinten felkészült és persze rendszeresen vegyen részt továbbképzéseken amit ő fizet.
Értetlen... 2019.03.03 10:51:59
@Orion65: Még annyit hozzátennék, hogy a felesleges adminisztrációk megszüntetése, vagy megfelelő személyzet biztosítása hozzá! Elegem van, hogy a tankerület kénye kedve szerint harmadjára kell az egész e-naplót újraírni! És ez csak egy a millió felesleges teher mellett! Ezeket az időket a felkészülésre és a kreatív új ötletekre szeretném fordítani! Ez csakis a gyerek érdekét szolgálná! Nekem mindegy, hogy mire megy el a munkaidőm.... Vagy mégsem?!!!!
Értetlen... 2019.03.04 09:54:52
@DFK: Látom sikeresen értelmezte a fent leírtakat! Reggel fél 8-tól délután 4-ig pedagógus vagyok. A rendszer változásai miatt nagyon átalakultak a dolgok! 10 éve egy tanító 1 óra után 4ig készült a következő napra és a gyerekek dolgaival foglalkozott. Ezáltal hatékonyabb volt a rendszer. Ma nem végzünk 1kor az órákkal! Utána pedig 4-ig felesleges adminisztrációkkal, gyűlésekkel, pályázati megvalósításokkal bombáznak minket! Ez napi szintű! Ma készülni csak 4 után tudnék. Ön szerint normális, hogy 10-12 óra munkaidőt várnak el havi 150-ért? Na ezért nem tudok 100%-ot beleadni, mert 4 után kénytelen vagyok mással foglalkozni a családom eltartása érdekében! Elvégzem a munkám, de sokkal hatékonyabb is lehetnék! A napi 8 óra munkát tökéletesen elvégzem! Úgy gondolja,h ezen kívül tolerálni kellene mást is? Vagy alul teljesítek? Nem! Annyit teljesítek, amennyit elvárnak! De ahhoz, hogy tényleg hatékony legyen az oktatás napi 10-12 órát kellene a mai rendszerben dolgoznom! 150-ért Ön szerint ki fog? Ezért lesz (van) nagy hiány a pedagógusfaj!
A középfokú végzettséggel rendelkező szakmunkások bérminimuma utolérte a kezdő tanári fizetést, pár éven belül országszerte komoly gond lesz a pedagógushiány. Milyen – akár szokatlannak tűnő – megoldási javaslatok léteznek? Egyszerre forráshiányos, pazarló és alulteljesítő a köznevelés, a…..
Értetlen... 2019.02.11 11:23:07
@Sir Galahad: Akkor szerinted teljesen normális, hogy 7 év pedagógusi pályán töltött idő után 150E nettó a fizetésem? Normális, hogy a 8 általánost végzett szülő a gyártósor mellől (nem lebecsülöm a munkáját) simán hazavisz 180-200E nettót? Ezáltal tesz rá magasról, hogy mit szövegelek neki... Mert mit tudhatok én, ha ő többet visz haza fele annyi erőfeszítéssel a megelőző tanulmányai során.... Muszáj vagyok másod meg harmadállást vállalni, hogy el tudjam tartani a családomat... Ez szerinted a normális? Nem azért könyörgünk a fizetésemelésért, mert telhetetlenek vagyunk! A saját teljesítményem, türelmem és odafigyelésem is nőne, ha 1 állással meg lehetne teremteni egy család eltartásához elvárható minimum fizetést! Ez szerinted 150E nettóból megoldható?
Értetlen... 2019.02.11 12:18:39
@Sir Galahad: Abszolút nem vettem személyeskedésnek! Sőt! Örülök, hogy valakivel értelmes vitát lehet folyatni a témában...
Meglátásom szerint míg nem rendezik a pedagógusok bérét addig nem lesz tisztelet a szülők felől. Lehet, hogy sokan gyűlölik a politikusokat, képviselőket, de bármelyikük megjelenik öltönyben a luxus kocsijával az tekintélyt parancsol! Akkor lesz a szülő részéről tisztelet, ha látja, hogy anyagilag megbecsült ember tanítja a gyerekét. Innentől lehet majd partnerként tekinteni a szülőre! Addig csak szélmalom harcot vívunk nap mint nap... Én húzom az egyik irányba a gyereket, ő a másikba mondván, hogy mit akar egy senkiházi aki kevesebbet keres mint én(tapasztalat sajnos). Ebben az országban a pénz irányít! Ha nincs pénzed nem irányíthatsz másokat....