Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kata Nagy

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Imádom a nyarat, de a szúnyogok kiborítanak. Engem különösen szeretnek, mindig szép nagy dudor lesz a csípéseimből. Úgyhogy nálunk megy éjszaka a konnektorba dugós riasztó, a teraszon a füstölgős spirál, és fújós spray is van főleg a gyerekek miatt. Ez utóbbival viszont nem vagyok kibékülve,…..
Tipródtam egy ideje azon, hogy akarok-e hosszasan értekezni és mélységeiben írni a mosható női betétekről. Mert nem is használom olyan régóta. Meg ez olyan izé, na. Arról írjak, hogy mikor, mit és miért rakok a bugyimba? Nem túl intim téma ez? Nem kéne ezt inkább megtartanom magamnak, és a közelebbi…..
Kata Nagy 2019.05.25 22:36:13
Örülök, hogy írtál erről!
A szagokról annyit, hogy az eldobhatótól mindig kivoltam, olyan büdös volt (a tisztasági meg tőlem idegen illatú...), beleizzadtam, 2 nap után kicsípte a fenekemet. A tölcsérig nem jutottam el, mert jött az első baba. Na, de mi lesz a gyermekágyas cuccal, hát, hogy bírom én ezt ki hetekig?? De szerencsére nem kellett. Az már rég megvolt, hogy a gyerekeimre mosni fogom a pelust, így jött szembe a mosható intim betét is. Kerestem egy szimpatikus magyar édesanyát, aki ezzel foglalkozik és varrattam vele egy egész készletet magamnak (ez, aki ismer, tudja, hogy nagy szó, mert új és drága dolog, én meg rém smucig vagyok és mindent próbálok olcsón megúszni, no meg használtan venni). Közel 3,5 éve. A tisztaságiakat már pocakkal el is kezdtem használni, aztán hazakerültem szülés után a kórházból és bevetésre kerültek az egészségügyiek. Pápá szagok, viszlát égő bőr! Igaz, hogy vastagabb, de én ezen túltettem magam, vagy távolról sem vagyok borsószem hercegkisasszony. Azóta helyreállt a ciklusom és szültem még egyszer és helyreállt még egyszer, eldobhatót több, mint 3 éve nem vettem a kezembe, annyira meg tudom oldani ezzel az életemet. Igaz, hogy nem dolgoztam azóta (vagyis a munkahelyemre nem mentem még vissza, mert azért nem pihengetek ám egész nap most sem!), de én meg tudnám ott oldani. És ha annak idején a nálam fiatalabb egyetemi évfolyamtársaim, akiktől a kehelyről először hallottam, akár az egyetemi mosdóban (blöáő) meg tudták oldani, akkor engem sem tarthat vissza semmi. Egészen más színben látom a munkahelyemet: végre egy pozitívum az irodai hiper-szuperségekkel ellentétben, hogy gond nélkül menstruálhatok majd a munkahelyemen is, azzal a módszerrel, amivel akarok! :D
Ha valahova megyek és cserélni kell, a saját kis légáteresztő (emiatt nem fogok szagcsíkot húzni magam után: ami szellőzik, az nem büdösödik - simán végignyomunk egy hétvégét anyóséknál öblítés nélkül ilyen zsákba tett kakis pelusokkal ;) ) PUL zsákocskámba teszem a használtat, ha van lehetőségem kiöblíteni, ha nincs (egyébként, ha van is, ki szoktam hagyni, egyik hozzászóló jogosan említette meg, hogy ki kellene mosni utána a közös mosdókagylót, nahát, igen, ezzel egyetértek, ezért nem is élek a lehetőséggel). Otthon elintézem a szokásos módon: hideg víz, majd marhaepe-szappannal bedörzsöl, (egyelőre) pelenkakukába be, 60fokon mosom. Pontosabban a modern kor egyik legszuperebb vívmánya, a mosógép mossa.

Az hogy a ciklusom ettől változott volna...nem hiszem. Bevallom, egyszer elkezdtem kitölteni egy erre vonatkozó kérdőívet, hogy, ugye, ApránkéntBarbinak is legyen mihez nyúlnia szakirodalom címén és ne kelljen pudztán mások tapasztalataira hagyatkoznia, de egyszerűen azt éreztem, hogy nem ez az összefüggés. Azt kellene megnézni, hogy akiknek az az érzése, hogy a mosható pozitívan befolyásolta a menzeszét, szültek-e, hányszor, milyen volt a szülés előtt. Mert nekem az a gyanúm támadt, hogy főleg a mosható pelenka miatt maguk is váltó anyák válaszolnak, ami fals eredményt fog adni, mivel a terhesség, a szülés, a szoptatás hatással van a nő ciklusára (nyilvááán, hormonooook!) beleértve a menstruációt is.
Apránként műanyag, a mumus 2019.02.27 16:51:58
Ma már szinte szitokszó, ha valami műanyagból van, holott a 19-20. században, amikor felfedezték a különböző műanyagokat és azok széles körben használhatóakká váltak, még mindenki boldog és elégedett volt. Senki sem gondolta, hogy eltelik 150 év, és ekkora mértékű, visszafordíthatatlan rombolást…..
Apránként vízszűrő kancsó 2019.01.24 16:22:08
(forrás) Ha jól emlékszem, az első vízszűrő kancsónkat még a nászajándékba kapott médiamárktos utalványból vettük. Nagyon szerettük használni, mert mindketten sok vizet iszunk és szűrt vizet tettünk a kávéfőzőbe, ezt használtuk főzéshez is. Aztán amikor a férjem szüleinél laktunk, a miénk dobozba…..
Apránként takarítás 2019.02.21 15:34:55
Ma végre eljutottam oda, hogy összekutyultam az első saját tisztítószeremet! Hurrá! Ki is takarítottam vele az egész fürdőszobát, mert épp olyan jó dolgom volt, hogy a kicsi aludt másfél órát a nagy meg bölcsiben volt ma délelőtt és még főznöm se kellett :D..
Apa, kezdődik! Ottalvós a buli? 2014.03.14 18:56:24
Aki akarja, annak igen!!! A Sipiton ugyanis remek szálláslehetőség is van. Van sok 2 ágyas szoba, valamint 5, 6 és 8 ágyas apartmanok. Ezek mindegyike pótágyazható és fürdőszobával ellátott. Az ár 5000 HUF/fő (12 év alatt 2500 HUF/gyerkőc, 3 év alatt ingyenes), amibe a…..