Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zolkosz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ügyfél fogalmatlan lúzer, tele van zsével, és még le is néz – miért ne venném le? Meg különben is: mindenki ezt csinálja. Mai cikkünk blogposztja...
zolkosz 2014.06.01 07:25:28
A cikkhez kapcsolódva: nehéz ügy a márkaszervíz is.

Én vezérlés cserére vittem az autónkat a Suzuki Gusztávhoz (Budapest). Mégiscsak az el...szási faktort csökkentsük már ugye, még ha kicsit drágább is. Hozzáteszem előzőleg volt olyan hiba, amiről 3 szervíz pattant le (egyszerűen fogalmuk nem volt mi lehet és nekiálltak rizsázni én meg kifordultam az ajtón) viszont ők megoldották végül is. Szóval gondoltam itt nem lehet probléma, rutinműtét egyébként is.
+ mondom akkor nézzék meg mi ropog bal elöl a futóműben.

(hozzáteszem egyrészt én az autókhoz nem értek, másrészt viszont olvasni tudok, például a neten feltalálható műszaki kézikönyvet akár angolul is)

Javítás után, szervízből ki: klíma nem megy + hosszbordásszíj 500 km után szakadni készül (el is indult szépen a rongyolódás, úgyhogy volt hangja), szerencsére éppenhogy sikerült az autópályáról lehúzódni egy pont kézreeső benzinkúthoz. Telefonálok, mondom mi a helyzet: oké hát vigyem be ésmegnézzük. Mondom, hogy nem mennék már ezzel sehova én, megegyébként nem érek rá merénisdolgozom, oldják már meg ezt nélkülem. Jó akkor autómentő.

Beküldtem, megnézték: hibás az alkatrész, természetesen cserélik jótállásba és az autómentőt is fizetik. Oké mondom nagyszerű, DE, hogy a klíma SE ment a vezérlés csere után, néznék már meg akkor azt is nemelehet-e, hogy azzal van összefüggésbe, hogy a vezérlés cserénél még valamit teccettek benézni. Jó, oké felírta: fogja nézni a szerelő a klímát IS.

Megyek autóért, mondom klíma van-e. Nem nincs, nézzem meg, motorháztető felnyit, itt nézzek befelelefele és hogy láccik, ki van rohadva a klíma hűtő. Demondom olyan furcsa, hogy mielőtt be lett adva jéghideg patent volt, mostmeg semmi. Hát ez van, ki kell cserélni a klímahűtöt.
Ja és a ropogás bal elöl, na az a lengőkar: szintén csere tokkal-vonoval.

Namondom akkor jó, hogy mostmár megszabadulunk egymástól.

Viszem "kontrollra" gépjárművet: másik szervíz, másik galaxis.
Zárás után 5 perccel beesek, előadom sztorit klímáról: ember szabadkézzel túr 2 percig, megvan: egy csatlakozót nem dugtak vissza a vezérléscsere után, ezért nem kapott áramot a kompresszor, ergo k. semmi baja nem volt a klímának csak nem rakták vissza rendesen a vezetékeket. Miveltartozomsemmivel.

De a márkaszervízes ember ránézésre megmondta, hogy én cseréltessem ki az egész hűtőt mer szét van rohadva.

Lengőkar (ropogás): szintén kiderült, hogy nem az egészet kell cserélni (40e) hanem csak egy csapágyat (7e).

Szóval szerintem a márkaszervíz is kb. ugyanolyan szar, mint bármelyik. Plusz ha az én pluszban feleslegesen elmászkált óradíjamat leszámítoltuk volna a rezsióradíjból, tényleg csak az alkatrészt fizetem.

Alapvetően a probléma ua. mint bármilyen más szolgáltatással Mo-n: bizalmi alapon működik.

Én fejre szortírozom a szerelőket. Nyilván ők is az autósokat.