Regisztráció Blogot indítok
Adatok
danielsuto

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán az eggyik leghíresebb, és legrégibb átverő a piacon, mégis még mindig vannak sajnos akik bedőlnek neki. simulékony stílusa, és jó rábeszélőképessége van.A gyanu:hírdetésében nem ad meg semmilyen telefonos elérhetőséget, csak személyesen tudod őt felkeresni.…..
danielsuto 2014.05.30 12:40:40
Sziasztok!

Egy hónapja keresek munkát,több hírlevélre regisztrálva vagyok,így kaptam 2 helyről is a szirmai és társa-is(direkt írom kis betűvel a rohadékot) nagyon jól hangzó sofőri hirdetést.
Telefonszám nem volt,a hirdetésben is csak az szerepelt,hogy érdeklődni-jelentkezni csak személyesen. Önéletrajzot nem kérnek. ???!!!
Sem jogosítvánnyal,sem végzettséggel kapcsolatos feltételeket nem írtak a sofőri munkára való jelentkezéshez. ???? Ezt hogy????
Ennyi erővel lehetek egy pszichopata kukás is,jogosítvány nélkül..
Elmentem tehát személyesen az amerikai út 39-re,hogy kiderüljön,hogy lehet felvételizni a sofőri állásra.. Az "iroda" egy régi 3 emeletes házban volt. Kapucsengőjén: Sofőrállások. Bementem.
ÚR ISTEN!!! Megláttam az "irodát" ami egy csöves pince helyiség volt..
A vakolat jött le a falról,ezeréves (nem antik) bútorok: pár szék,és két asztallal, egy a szirmai úr alatt, egy pedig mellette amin volt egy őskori commodore 64-es vagy valami hasonló nem bekötött "számítógép". Nyomtató nem volt amin kinyomtatná a szerződéseket,sem scanner vagy fénymásoló gép amin a jogosítványt vagy bármilyen érvényes személyi okiratot le tudna másolni a szerződés megkötéséhez.

Nos előttem egy hölgy és egy férfi ment be.
szirmai "úr" köszöntött minket.
Az előttem lévők már jártak ott,megismerve fogadták egymást. Ők voltak az elsők,engem addig szirmai leültetett,és a kezembe adott két papírt.
Az egyik egy tájékoztató volt amiben kiderül,hogy ELŐRE???!! kell fizetni (most már csak) 6000.- ft-ot,a leendő kiadásaikra. MICSODA???? Hol kéne már előre fizetni bármiért is?? Mindig a munkáltató UTÓLAGOSAN vonja le a saját kiadásait és a profitot. SOHA SENKI NE FIZESSEN ELŐRE! Itt volt az első bökkenő. Folytatnám tovább: A másik papíron pedig a kecsegtető munkák (Pl.: Rákosszentmihályi 41 éves vállalkozó,3 billiárd terem tulajdonosa,magánsofőrt keres, 22 munkanapra napi 6 órában,autó peugeot 406, fizetés: 310.000.- ft nettó, és most jön a lényeg: BEJELENTÉS IGÉNY ESETÉN! MI VAN???? MIÉRT FEKETÉN LEHET DOLGOZNI???? Akkor ez egy álom munka! Sajnos nem..Itt volt a második bökkenő.. Persze a többi állás is ehhez hasonló volt. A lap alján szerepelt a "kérjük ne vigye el a tájékoztatót "szöveggel.. (Persze az újra kinyomtatás kemény 15 ft.) egyébként semmilyen valós információ nem szerepelt rajta. Eközben végighallgattam az előttem lévők beszélgetését,felháborodását,amiből végül vitatkozás lett,miből nekem minden világos lett,hogy ez egy csaló "cég".

Ezt is elmesélném:
Az előttem érkezők egy férfi és egy hölgy volt tehát.
A férfi már korábban járt itt,pontosan 2 hónappal ez előtt és még egy telefonhívást sem kapott azóta.
Azzal kecsegtette a szirmai,hogy 3 héten belül ad neki munkát,így a férfi kifizette az akkor még 8000.- ft-ot.
A hölgy képviselni jött ezt a férfit,illetve vissza kérni a pénzt és felmondani a "kétpéldányos szerződést" ,mert kiderült a férfi megváltozott munkaképességű sajnos, ezért sikerült őt olyan könnyen átverni a szirmainak, és kicsalni tőle a 8000 ft-ot.
A hölgy megemlítette,hogy a férfi sajnos havi 25 ezer ft-ból él,és ebből az összegből fizette ki a 8000 ft-ot reménykedve,hogy dolgozhat.
Beszélgetésük közben kiderült,hogy a híres szerződés is "elkeveredett" ami a férfi példánya lett volna,de az úr állította,hogy ő semmilyen szerződést illetve még számlát sem kapott a 8000.- ft kifizetése után. SZÁMLA ÍRÁSA ÉS ÁTADÁSA NÉLKÜL VETTE EL A PÉNZT SZIRMAI! ??? Az igen. Tehát a NAV felé nem is fizet semmilyen adót. Biztos érdekelné őket.. Illetve szirmai "elfelejtette" oda adni a leendő ügyfélnek a szerződését. Persze szirmai sem találta az övét,de szívélyesen felajánlotta a hölgynek,hogy újra írja most és vissza dátumozza azt 2 hónappal korábbra. ??? ÉRDEKES.. Végül a hölgy megemlítette,hogy olvasta az internetet és ő innen kimenve azonnal megy a rendőrségre és a NAV-hoz.
Erre szirmai vissza adta a pénzt a férfinak akit a hölgy képviselt. Nos ekkor fel álltam vissza adtam a papírokat,egy-két megjegyzést tettem és angolosan távoztam,majd rögtön utánam kijött a hölgy is és a férfi is.

A papírokat lefotóztam,bárkinek ha szüksége van rá elküldöm email-ben. Nos ez történt velem.
Azt ajánlom messziről kerüljétek el ezt a helyet.
Üdv