Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyler Durdent

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(SPOILERES KRITIKA!) Szomorúan kell bejelentenem: a Jedi ezúttal sajnos nem tért vissza. J.J. Abramsszel kapcsolatban sokszor elhangzott, hogy a Star Wars-saga azért van jó kezekben nála, mert ő maga is fanatikus rajongója a szériának. Vagy ha úgy tetszik, elkötelezett híve egy…..
Tyler Durdent 2015.12.21 12:14:51
Plot twist: mi van, ha R2 ébredésének kulcsa:
a, Han halála volt
Okulva a múltból, nem elképzelhetetlen, hogy Luke látta előre Ren sorsát, és úgy gondolta addig nincs oka tőle félnie a birodalomnak, míg ezt a lépést nem teszi meg.
b, az erő
Ami mondjuk átjárja Rey-t... És érdekesmód pont akkor ébred, mikor Rey megérkezik/Solo meghal.
Az, hogy előre ki volt találva, hogy R2 akkor ébredjen, nem olyan ördöngösség, még mi is láttuk merre visz a film, hát még a szereplők, akik benne élnek.
Vagyis ez a logika kivételesen pont rendben volt.
Ellenben pl. valóban ez a 3. halálcsillag ugyanazzal a storyval annyira klisés volt, mintha csak egy Barátok közt részt néztem volna.
Meg úgy minden, ami a Stormtrooper előítéleteket továbbfűzte. Talán az egyetlen mentségük, hogy Finn által kaptunk egy képet az életükről, kiképzésükről, és a bennük őrlő dilemma akár valós akadályként is értelmezhető a teljesítményükben.
Solo halála ellenben szerintem szuper volt, tökéletesen segítette Ren jellemfejlődését.
Az első gondolataim nekem se voltak túl pozitívak, de ha az ember túllép a "biztonsági nosztalgia" hangulatán, utána tényleg meglátja az ébredő erőt.
Reyhez még: ha az erőnek van valami mérhető mennyisége, és Ren azt mondta, hogy hatalmas benne az erő, akkor mondhatni, hogy született őstehetség. Kiképzetlen volt valóban? És mi a szitu Ren fejének pásztázásával, ahol nem kizárt, hogy az érzelmek mellett mást is elleshetett.
Nem tudom ki mennyi más mentális harcot olvasott ilyen-olyan könyvekből, de mindig merész vállalkozás a másik fejébe belebújni, hisz ha átveszi a dominanciát, akkor épp akkora szabadsággal tekint majd a fejünkbe, mint amekkorával mi szerettünk volna az övébe.
Na nettó ennyi, mindent meg lehet magyarázni. Talán még a 3. halálcsillagot is meg lehet bocsájtani, ha úgy tekintünk rá, mint Ren tisztelete Vader iránt.