Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hecsedlilekvár

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Putyin május 15-én nyílt levélben fenyegette meg az EU-t, hogy június 1-én elzárja a gázt, ha Ukrajna nem fizeti ki tartozását neki és a Gazpromnak. A választások hétvégéjére, néhány kiszivárgott stratégiai dokumentum részleteiből következtetve az álláspontok egyre…..
hecsedlilekvár 2014.05.28 20:08:53
Ki kellene emelkedni egy pillanatra az értelmetlen, huszonöt-milliomodjára végigjátszott vitából és meg kellene látni, hogy miről is van szó. Szó van fenntarthatóságról és ami rosszabb, egyenesen fenntartható fejlődésről. Nem. Fenntartható fejlődés nincs. Semmilyen fejlődés nem fenntartható, de főleg a jelenlegi tendenciájú fejlődés nem az. Első lufi kipukkasztva. Esetleg a jelenlegi állapotot lehetne megőrizni, konzerválni, majd ha már megszoktuk a fejlődésmentes létet, az az előttit visszaállítani, amikor még voltak természetes élőhelyek, volt diverzitás több szinten, volt tiszta levegő, víz... Tudom, súlyos szavak, de érdemes belegondolni, különben kihalunk... bár végülis annyira emiatt nem is kell aggódnunk, hiszen jelenlegi életünkkel több fajt üldöztünk már ugyanerre a sorsra, ezt talán csak nem cáfolják meg. Ja, hogy azok nem emberek voltak? Hát kérem el kellene fogadni, hogy semmivel sincs több jogunk ezen a Földön élni, mint a többi élőlénynek. Második lufi.
Azzal, hogy az emberiség egyre növekvő energiaigényét kielégítjük, tulajdonképpen asszisztálunk ehhez az eszement fejlődéshez. Az pedig már csak hab a tortán, hogy mindezt úgy tesszük, hogy tönkrevágjuk a világunkat. Ha már ilyen csapásirányt választottunk magunknak, akkor miért nem lehet a környezetre nézve kevésbé terhelő utat választani? Miért kell kizsigerelni az utolsó cseppig azt, ami tulajdonképp még csak nem is nevezhető a miénknek? (Harmadik.)
Remélem eljut a fejekbe az üzenet, gondolkodásbeli változásra van a legnagyobb szüksége az emberiségnek. Válaszként fölösleges statisztikákkal bombázni, számháborúzni nem itt kell, hanem az erdőben (már ha hagytunk még egyáltalán...).