Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lady Csix

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már terhességem előtt jóval elhatároztam, hogy nem fogok szoptatni soha. 12 évesen is már nekem volt a legnagyobb mellem az osztályban, ami miatt a fiúk és az építőmunkások olyan figyelemben részesítettek, amit sosem akartam. Az a kismellű nőknek is egyértelmű, hogy nem mennek el építkezés előtt,…..
Lady Csix 2017.05.03 09:37:04
Sing hallelujah!
Végre egy értelmes iràs!

Van egy fiam, gyülöltem a szoptatàst!!! Àllandoan fàjt a hasa, pedig napokig màr csak kenyéren és vizen éltem, a tàpszertöl semi baja sem volt soha. Nem lehetett szopi közben a szemébe sem nézni, mert azonnal üvölteni kezdett, nem ehettem akàrmit, ha egy korty narancslével többet ittam, màr fàjt a hasa, stb. Most log a mellem és gyülölet és undor maradt meg bennem az egészböl. - sosem akartam szopptatni, a férjem kedvéért probàltam ki, de a gyerköc porszivo, én pedig fejöstehén voltam. A fiam màr régen végigaludta az éjszakàkat, amikor nekem àllandoan fel kellett kelnem és fejnem egy oràt, mert annyira fàjt és feszitett a mellem. Annyi tejem volt, hogy a kézi fejötöl inhüvelygyulladàsom lett, igy vettem egy dupla gépi fejöt, amivel tényleg ugy néztem ki, mint egy fejöstehén. :)

A màsodik gyerek egy korty anyatejet sem fog làtni, az tuti.

Valamelyik kommentben olvastam, hogy milyen maceràs éjjel a tàpot elkésziteni: szerintem egyàltalàn nem, ha van olyan vizforralo, ami 40 fokra is tud melegiteni, akkor azonnal mehet a gyerköcnek a cucc.
Egy màsik kommentben: (leröviditve) happy wife, happy life! Ha anya rendben van (és nem màrtirkodik, nem tesz olyat, amivel az egészszemélyiségét meghazudtolnà), akkor apa is és a gyerek is rendben vannak!

Végre egy cikk, amiben nem azzal a szöveggel jönnek nekem, hogy biztosan szexuàlisan bàntalmaztak gyerekkoromban, vagy bajom van a sajàt nöiességemmel és emiatt odzkodtam a szoptatàstol. Hàt bakker, nem, jelentem: egyik sem. Egyszerüen csak van, aki szopni nem szeret, van aki pedig szoptatni!!! :D Egyikkel sincs baj, plusz anyukaként van az embernek annyi dolga, baja, stb., hogy jo lenne, ha nem egymàst b...szogatnànk piszlicsàré dolgok miatt, ami mindenki sajàt magànügye, hanem egymàst tàmogatnànk!!!!!!
Újra itt, újra megyünk lefele. Karolina túl van egy 3 hetes stagnáláson. A legtöbb ember feladta volna itt vagy valami radikális módszerhez nyúlt volna, hogy újra beinduljon a fogyása, de valójában csak…..
Múlt héten több helyen is foglalkoztak azzal, hogy Svájcban népszavazás lesz a 4000 svájci frankos minimálbérről, ami kb. 1 millió Forintnak felelne meg. A népszavazáson végül elutasították a svájciak a kezdeményezést.Ezt a hírt hallva több gondolatom is támadt és nem…..
Lady Csix 2014.05.28 11:31:27
Sziasztok!
Svàjcban élek màr egy ideje (egy internacionàlis cégnél dolgozom pàr éve és egy ideje vezetöi beosztàsban -„bevándorló jöttment“ –ként is lehet boldogulni, hogy az egyik kommentelöt idézzem ). Lenne pàr megjegyzésem, sajàt tapasztalatok alapjàn:
- 4000 CHF-böl meg lehet élni, de egy 35 m2-es garzoban, ami 1200-1400 CHF körül mozog, egészségbiztositàs 300/ ho/fö, bölcsi és ovi 2000- 2500 /ho/gyermek - ilyen àr mellett a legtöbb anyuka otthon marad a kemény 3 honapos szülési szabadsàg utàn, vagyis elveszti àllàsàt-, fél kilo kenyér 2 CHF, lakàsbiztositàs 1000- 2000/ év, TV és ràdioado 500/ év ….. és még folytathatnàm. Vagyis 4000 Frankbol nem lehet fényeskedni és nagyon meg kell gondolni, hogy mit enged meg magànak az ember ill. mit nem.
- A jelenlegi àtlagfizetés 6.219 CHF. Hangsulyozom: àtlag és nem minimàl!
- A 6 millios svàjci lakossàgbol (aminek kb. 23%-a bevàndorlo) 330‘000 személyt érint a 4000 CHF alatti fizetés vagyis a munkavàllalok 5,5%-àt. (
www.mindestlohn-initiative.ch/ és www.bfs.admin.ch/bfs/portal/de/index/themen/03/04/blank/key/lohnstruktur/nach_branche.html )
- Egyàltalàn nem értettem én sem, hogy mi volt az oka annak, hogy nem szavaztàk meg a dolgot. Körbe is kérdeztem a kollégàkat, ismerösöket, baràtokat. A vàlaszok majdnem egybehangzoak voltak : igaz, hogy 5,5% érintett, viszont igy a munkàltatok nyugodtan folglalkoztathatnànak minimàlbérért olyan munkaeröt, amely most a minimàlbér màsfélszeresét keresi. Vagyis a jövöben ezzel a munkavàllalok kerülhettek volna akàr elönytelenebb helyzetbe is. – az màr kérdéses, hogy ez mennyire reàlis prognozis.
- Svàjcban meglehetösen ritka, hogy diplomàt szereznek az emberek, hiszen màr àltalàban 16 évesen dolgoznak. (az oktatàsi rendszer szakmai gyakorlatot rendel el a képzések mellé, fizetést is kapnak a tanulok) Vagyis nem csupàn a bevàndorlok végeznek kétkezi munkàt, hanem a szakmàjukra nagyon is büszke svàjciak is. Igy itt igenis nagy megbecsülésnek örvend minden szakmunkàs és nagyon jol meg is fizetik öket. (sajàt példa : elromlott mosogatogép, 10 perces munka, 600 CHF javitàsi dij –uj alkatrészre nem volt szükség)
- A svàjciakrol, mint ahogyan bàrmely népröl, köztük rolunk magyarokrol is àltalànos, az egész népre vonatkozo kijelentéseket tenni elég nagy felelötlenség. (senki sem szeretné, ha minden magyart egy kalap alà vennének, làsd : Magyarok, ne lopjatok ! –felirat anno Bécsben - nemkem nem esett jol)
- És végül : kb. kéthavonta van népszavazàs ! Mindent, de mindent, (komolyan !) mindent népszavazàsra bocsàtanak!
Lady Csix 2014.05.31 12:15:19
@nyuszmam: Ne haragudj, nem értem, hogy mire gondolsz. A 3 honapos szülési szabadsàg tény. Az ovi /bölcsi àrak ill. féröhelyek miatt pedig sokan képtelenek visszamenni 3 honap utàn dolgozni, akàr részmunkaidöben is. Igy kvàzi "elveszti" az àllàsàt az illetö, még abban az esetben is, amennyiben ezt közös megegyezéssel teszi a munkàltatoval egyetértésben. Erre gondoltàl?
Lady Csix 2014.05.31 12:29:47
@nyuszmam: Ups, bocsesz, elöbb irtam, aztàn olvastam a többi kommentet. Forditva kellett volna. Szabad még egy megjegyzést? Igen, valoban vannak olyan szegmensek, ahol a külföldi munkavàllalo kevesebbet keres, viszont én pontosan az ellenkezöjét tapasztalom. Képzettség, relevàns munkatapasztalat és hasonlok miatt gyakori, hogy a külföldiek keresnek többet. Ugyanakkor a svàjciak mégis több fizut kapnak kézhez, mivel ök maguk fizetik be a személyi jövedelemadojukat évente egyszer, a külföldiektöl viszont havonta vonjàk.