Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MátéRialista

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még a blog rendszeres olvasói közt is kevesen vannak talán, akik még emlékeznek arra, hogy az egész dolog úgy indult, hogy kissé parttalan vitába keveredetem a magyar kreacionisták önjelölt képviselőivel, és a blog lehetőséget adott arra, hogy rézsletesebben írhassak…..
MátéRialista 2014.08.19 19:56:05
Azt nem vágjátok szerintem, hogy a vallás szempontjából az evolúciót megmagyarázni annyi, mint a profi kosarasnak a tátongó ziccert bedobni: az evolúció és annak eredményei azért léteznek, mert az emberek benne való hite valóságossá tette őket - s kész. Teljesen felesleges vallásokkal vitatkozni vagy háborút indítani ellenük, mivel eleve a tudomány fölé helyezi magát a vallás, s emiatt nyilván soha nem tudományos szempontból fogja vizsgálni a dolgokat. A tudományos érvelés ezzel stornó. Ha nem csak egymást akarjátok bíztatni meg erősíteni meg vállon veregetni, hanem mondjuk tényleg egy vallásost akartok meggyőzni, vagy tényleg be akarjátok bizonyítani a tudomány igazát, akkor el se szabad kezdeni vitatkozni egy vallásossal.
De a baj sokkal inkább abban rejlik, hogy sok a látens vallásos ateista, aki igazából nem tanult meg gondolkodni, hanem csak a szent írás mondatait ismételgeti orrvérzésig. Annyi csupán különbség, hogy ezeknél az ateistáknál a szent írás nem a "régi" apostolok, hanem az "új" apostolok tollából eredt, most kissé képiesen mondva. Mert hisz a sok önjelölt ateista tudós közül kik azok, akik mondjuk tényleg kimentek a világba, hogy saját szemeikkel meggyőződjenek arról, amit igaznak olvastak és vélnek, és kikisérletezzék, bebizonyítsák legalább maguknak, hogy nem csak mondjuk például a saját fejükben zajlik az egész. Amíg ez nem történik meg, addig az ateista is csak a hite alapján működik, s jogos lesz a vallásosok érvelése.
MátéRialista 2014.08.19 22:06:24
@aritus: szerintem te (is) félreértetted.
Bill Cage (Tom Cruise) nap mint nap meghal. Nem valami videojáték főhőseként, nem is egyfajta fantasy-perverzióból, hanem történt az, hogy az idegenek lerohanták a Földet - surprise, surprise, ezúttal Európával kezdték -, és egy miután letarolták az öreg kontinenst, egy mindent…..
MátéRialista 2014.05.28 19:06:24
@Zalaba_Ferenc: jól van, elmagyarázom, mert egyszerűen nem értetted meg, amit írtam. Azt írtam, hogy a cikkben az lett írva, hogy Tom Cruise-ra legtöbben úgy emlékszünk, mint aki Oprah kanapéjáról továbbugrált a feledésbe. Nos, Amerikában lehet, hogy így emlékeznek rá, de Magyarországon tuti nem erre emlékszünk Tom Cruise-zal kapcsolatban, márpedig ez a cikk nem az amerikai közönségnek lett írva. Ezt próbáltam kifejteni. Érted már?
Persze, hogy utána tudok nézni. Zimbabwe 3. elnökének a nevét is ki tudom deríteni 2 kattintással az interneten (nem az én érdemem), csak éppen teljesen másról beszéltem, nem arról, hogy valóban megtörtént-e, hogy Tomi valamit csinált Oprah kanapéján.
Nyilvánvaló, hogy megtörtént, elvégre nem te találtad ki. :)